CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Folytatódik a hazugságáradat a csepeli Batman vezényletével

2012. szeptember 14. 00:07 - csú

Batman-2.PNG

 

 Batman mindvégig a jót, az igazságot képviseli. Vetélytársa, a  XXI. kerületi polgármester viszont egyre többször kerül ellentmondásba saját magával. Ami még nem lenne baj. Nagyobb gond, hogy az igazsággal is. Ez történt legutóbb szeptember 12-én is, amikor lakossági fórumot tartott Németh Szilárd a Királyerdei Művelődési Házban, a szennyvízcsatornázással kapcsolatos témában, az ikerházak ingatlanonkénti bekötéséről.

A csepel.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a fórum kritikamentes volt. Valószínűleg azért, írja az újságíró, mert „A lakóknak – ellentétben más településekkel – nem kell csatornafejlesztési hozzájárulást fizetniük”. Vagy az „elégedettség egyik oka minden bizonnyal az, hogy a lakóknak nem kell csatornafejlesztési hozzájárulást fizetniük, miközben például a szomszédos Szigetszentmiklóson csak úgy fektetnek le szennyvízcsatornát az utcákban, hogy az ingatlantulajdonosok előre befizetik a közműfejlesztés díját”.

Érdekes azonban, hogy a lakossági fórumról leírtak és a témával kapcsolatos korábbi állítások között némi eltérés tapasztalható. Augusztusban ugyanis a csepel.hu-n és a Csepeli Hírmondó-ban azt olvashattuk, hogy „a fővárosban egyedül Csepelen nem kerül pénzbe a szennyvízcsatorna bekötése”. Lapunk több írása is tényekkel cáfolta ezt az állítást. Lehet, hogy az újságíró olvassa a blogot? Németh Szilárdról ezt nem merem feltételezni, inkább azt tartom valószínűnek, hogy szólhattak neki: Szilárd, itt a fal!  Így most a hazugság átalakult. A tájékoztatásból így elmaradt a fővárosi utalás, helyette „más települések” –en, illetve „a szomszédos Szigetszentmiklóson” kell „csatornafejlesztési” vagy „közműfejlesztési hozzájárulást fizetniük” a lakóknak.

Micsoda hősök ezek a csepeli vezetők?! Különösen Németh Szilárd polgármester. Fantasztikus. Elintézte, hogy egyedül az országban Csepelen nem kell fizetni az utcai csatornázásért hozzájárulást. A polgármester már lassan „veri” Batmant is. Batman fele ennyit sem tett Gotham City fejlődéséért! Bár most jut eszembe, Batman mindvégig a jót, az igazságot képviseli. A polgármester viszont egyre többször kerül ellentmondásba saját magával. Ami még nem lenne baj. Nagyobb gond, hogy az igazsággal is.

Ezért, még egyszer leírom a lényeget, ami tételesen cáfolja az idézett mondatokat:

„ A beruházás költségeinek 65 %-át az Unió, 20 %-át a kormány, 15 %-át pedig a fővárosi önkormányzat fizeti. …Fontos tudnivaló az érintettek számára, hogy a kivitelező a projekt keretében telekhatáron belül egy méterre vezeti be ingyen a csatornát, … a telken belül az ingatlantulajdonosoknak kell kiépíteniük a hálózatot a saját költségen”. Tudják, hol olvastam ezeket? A Csepeli Hírmondó június 29-én megjelent 13. számának 4. oldalán! A tájékoztatást aláíró újságíró ezt nem olvasta?  És „csak nem képzelik”, hogy Németh Szilárd sem ismerte, ismeri a tényeket? Saját képviselő-testülete által fenntartott lapja írta meg! Vagy lehet, hogy nem tudja, amikor az Európai Unióval aláírásra került a szennyvízcsatorna támogatási szerződése, már akkor eldőlt, hogy az utcák csatornázási költségeit a Fővárosban, így Csepelen is, nem a lakók, hanem az Unió, a kormány és a főváros fizeti?! Szerintem, tudja. Inkább az lehet a baj, hogy ez már a 2010-es választások előtt történt. Másutt is volt szennyvízcsatornázás uniós támogatással. Azonban az már egy másik történet?

Igaz viszont, hogy „más településeken” vagy „Szigetszentmiklóson” éppen azért kell fizetni csatornafejlesztési hozzájárulást, mert ott nem uniós beruházásról van szó!

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr244775991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása