CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami bűzlik Werner Péter, a Csevak Zrt vezérigazgatója körül

2012. október 30. 00:05 - csú

Werner-Németh-333.pngKorábban már beszámoltunk arról, hogy botránnyal kezdődött és botránnyal folytatódott október 8-án a csepeli önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülése. A fideszes városvezetés elhatározta, hogy többek között pavilonsort építtet a Szent Imre téren, BKV-jegypénztárt hozat létre a régi Rákóczi iskolában. Mintegy 60-70 oldalnyi előterjesztést reggel nyolckor odazúdítottak a képviselők elé, hogy szavazzanak. A szocialisták ellenálltak. Erre Németh Szilárd fideszes polgármester megsértődött, és dühösen 40 perces olvasási szünetet rendelt el. Utána különös közjáték kezdődött a képviselő-testületi ülésen Szenteczky Jánosnak, az MSZP frakcióvezetőjének kérdéseit követően.

Werner Péternek, a Csepeli Városgazda (korábban Csevak) Zrt vezérigazgatójának válaszai nyomán kiderült, hogy valami bűzlik a projekt, valamint annak egyes kedvezményezett szereplői és a vezérigazgató körül is. A képviselő-testületi ülés után Szenteczky János nyílt levelében újabb kérdéseket intézett Werner Péterhez. A szocialista politikus ezt írja:

"Tisztelt Vezérigazgató Úr!

2012. október 8-án rendkívüli ülésen tárgyalta a csepeli képviselő-testület az Ön által készített, „Csepel déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja" című pályázathoz tartozó döntéseket tartalmazó előterjesztést.

E levélben nem szeretnék újra kitérni arra, hogy milyen nevetséges, de egyben felháborító módon kívánta Ön és a polgármester „átnyomni" a testületen a döntéseket – ennek körülményei jól kiolvashatók az ülésről készült jegyzőkönyvből. És ­–egyenlőre– nem szeretnék következtetéseket sem levonni a kérdéseimre adott válaszaiból. E témára vonatkozóan egyébként már olvashat cikket az interneten: Fideszes mutyigyanú Csepelen

Viszont fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy a testületi ülésen Ön nem az általam feltett kérdésre válaszolt! Azok után, hogy „kierőszakolva" bár, de mégis szinte kegyet gyakorolva az ülést vezető polgármester közel 40 percet adott arra, hogy az ellenzéki képviselők átolvassák a több, mint 60 oldalas mellékletet, én megkérdeztem Öntől: „A vezérigazgató úrnak van-e vagy volt-e bármilyen köze az itt említett két céghez?" (a már hivatkozott jegyzőkönyv 6. oldalán; az említett cégek pedig a Branko Befektetési Kft. és a Branko Pénzügyi és Befektetési Kft.). Ön kis mellébeszélés után „...kijelenti, hogy az említett céghez ügyvezetőként, illetve tulajdonosként soha nem volt köze. Sohasem tagadta azt, hogy a tulajdonosait ismeri, és értelemszerűen tudja vállalni azt, ha ők állítanak valamit, akkor azt teljesíteni fogják."

Nos, szeretném ismét megkérdezni: milyen köze van a két említett céghez? És most már azt is megkérdezem, hogy vajon milyen az az ismeretség, amiről Ön beszélt, ami azzal jár, hogy egy cég, vagy cégcsoport a saját nevében bejegyzett domain név alatt futó e-mail címet ad Önnek használatra?!

Ugyanis az Ön által (korábban biztosan) használt e-mail cím így szól: werner.peter@branko.hu. Ez biztosan túlmutat egy egyszerű ismeretségen, hiszen ezt az e-mailcím kiosztást akkor szokták használni a gyakorlatban, ha valaki tulajdonol vagy az alkalmazásában áll egy cégnek. Ahogyan azt a jelenleg Ön által használt werner.peter@csevak.hu-s email-cím is igazolja...

Budapest, 2012. október 29.

Megtisztelő és pontos válaszát várva üdvözlettel:

Szenteczky János
önkormányzati képviselő"

A levél eredetije ITT TEKINTHETŐ MEG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr554877881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása