CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meteor pusztított Oroszországban

2013. február 16. 03:09 - csú

További videofelvételek ITT -  „Rémisztő volt az égen megjelenő vöröslő fény. A szomszéd épület ablakai betörtek. Azt hittem, itt a vég, kitört a háború" – mondta egy szemtanú. Eddig 1200 sérült van, akik közül 200 gyermek, és milliárdos a kár. 

Robbanások rázták meg péntek reggel az oroszországi Cseljabinszkot. Az egymilliós városban részleges evakuálást hajtottak végre, és megerősítették a város fontosabb objektumainak védelmét – értesített a Newsru.com orosz hírportál. A Rendkívüli Ügyek Minisztériuma (MCSSZ) megerősítette, hogy az Ural térségében egy meteor okozhatta a robbanásokat, de a kozmikus kő nem érte el a földfelszínt, hanem a légkör alsóbb rétegeiben megsemmisült. Korábbi hírek még „meteoresőről” szóltak.

A hanghullámok több épület ablakait betörték, és zavar keletkezett a mobilszolgáltatásban is. A Gyelovoj Kvartal portálján látható fényképek tanúsága szerint a Cseljabinszk szélén álló cinkgyár komolyabban megsérült, beomlott az épület fala, és a törmelékek miatt leállt a közlekedés a közelben haladó úton. Betörtek a Dél-uráli Egyetem egyik épületének ablakai is. Eddig 900 sérültről tudni, a szilánkok okozta kisebb sebesülésekkel állítólag többen jelentkeztek a város kórházaiban. Az égi jelenség látható volt Jekatyerinburgban is. További részletek: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr715082766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása