CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az ATV ma 15 órától élőben adja a Fidesz-hatalmat bíráló Tavares-jelentésről szóló EP-vitát

2013. július 02. 11:20 - csú

Európai Parlament-221.pngOrbán Viktor is részt vesz a Tavares-jelentésről szóló vitán ma az Európai Parlamentben

A jelentés meglehetősen kritikus a magyar kormány alkotmányozási gyakorlatával, és ezért további nyomásgyakorlást és vizsgálatot javasol. A vitán felszólal majd a bizottság képviselője és Orbán Viktor is. Ezután várhatóan a frakcióvezetők következnek, bár a felszólalók végleges listája csak ma válik ismertté. A Népszabadság információi szerint az Európai Néppárt nevében elsőként Orbán szövetségese, Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke szólal majd fel. A szavazás kimenetelére a lap forrásai sem mertek tippelni.

Ugyanakkor Kövér László hétfő este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kijelentette: "a realitások alapján úgy kell számolnunk", hogy Magyarországot az EP többségben lévő baloldali koalíciója - kommunisták, zöldek, szociáldemokraták, liberálisok - el fogja marasztalni "mindenféle mondvacsinált, kifejezetten hazug állítások alapján".


Kövér László közölte, "ezzel nekünk olyan nagyon sokat nem kell foglalkoznunk", mivel ez egy politikai háború, "pártküzdelmek európai méretekben megnyilatkozó kibontakozása".
   
A házelnök azt mondta: a magyar álláspont nem egyeztethető össze az unió baloldalának véleményével, miszerint bárki  megmondhatja egy szuverén nemzetállamnak, hogyan kell viselkednie.
  
"Ha valakinek a belső dolgairól véleményt alkotunk, akkor azt a kellő tisztelet hangján kell megtenni, ahogy Magyarország mindig is nyilatkozott más országok belső viszonyairól" - tette hozzá.

Ahogy beszámoltunk róla, a portugál zöldpárti Rui Tavares jelentését június 19-én szavazta meg az állampolgári jogi szakbizottság (LIBE). A jelentés egyfajta nyomonkövetési rendszert hozna létre a három uniós intézmény egy-egy képviselőjének bevonásával, és ha a kormány nem felelne meg a határozatban szereplő ajánlásoknak, az EU-szerződés 7-ik cikk első bekezdésének a működésbe hozását is kezdeményezhetné, bár nem ez lenne az egyetlen lehetősége.

Az EP-vitát az ATV és az atv.hu is élőben közvetíti kedd délután 3 órától.

A hír forrása: atv.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr795387476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása