CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mesterházy hadüzenetnek tekinti Bajnai javaslatát

2013. augusztus 23. 18:48 - csú

Mesterházy-Bajnai.PNGHadüzenetként értelmezte Bajnai Gordon pénteki ajánlatát Mesterházy Attila, az MSZP elnöke - írja az Origo, amely szerint Mesterházy az Együtt-PM egyetlen ötletét sem akarta elfogadni a miniszterelnök-jelölt kiválasztásával kapcsolatban.

Durván kiakadt az Együtt 2014-PM legújabb javaslatcsomagján az MSZP elnöke – írja az Origo. Mint arról beszámoltunk, Bajnai Gordon pénteken az MSZP elnökével folytatott tárgyalására egy konkrét javaslatcsomaggal érkezett azzal kapcsolatban, hogy hogyan döntsék el, ki legyen a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Bajnai javaslata szerint előválasztást kellene tartaniuk, és közvélemény-kutatások eredményei alapján a népszerűbb jelöltet indítani miniszterelnöknek, Mesterházy Attila azonban az Origo szerint "hadüzenetnek" és "háborúnak" nevezte a javaslatot, és nem volt hajlandó szétválasztani a minsizterelnök-jelölt és az egyéni választókerületek kérdését.

A lap szerint Mesterházy azt javasolta, hogy közvélemény-kutatás helyett inkább mind a 106 egyéni választókörzetben tartsanak előválasztást, ezt viszont Bajnai nevezte kivitelezhetetlennek. Bajnai ötlete szerint 71-35 arányban osztanák el a két párt között az egyéni választókörzeteket, mert pártja szerint ez az arány jellemzi az MSZP-Együtt-PM népszerűségi arányait is. (Forrás: HVG.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr805473815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása