CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Politikai pedofília Csepelen - A Fidesz az iskolákban frissíti a feketelistákat? Ábel Attila válasza: ugyanilyen módon jártunk el az előző konzultációnál is

2013. november 12. 17:00 - csú

Stop_1.pngA Népszava és az Index.hu információja: A csepeli Fidesz az iskolákban politizál, ami miatt több szülő is az Együtt-PM Szövetség segítségét kérte, közölte az Együtt-PM. A párt szerint a csepeliek azt követelik, hogy a város fideszes vezetése hagyja abba a politika „importját" a tantermekbe, ne használják fel politikai céljaikhoz a gyerekeket és ne próbáljanak rajtuk keresztül politikai befolyást gyakorolni a szülőkre! Az Együtt–PM Szövetség és az MSZP közös országgyűlési képviselő-jelöltje, Szabó Szabolcs szerint több szülő utasította vissza, hogy gyerekeiket használják fel politikai üzengetésre, ám többen óvatosabbak voltak, attól tartva, hogy gyermekét retorziók érhetik a tiltakozás miatt. Részletek:

                                                          

Bár az elmúlt három év erős versenyt hozott, mégis nehéz visszataszítóbb dolgot elképzelni annál, mint amikor a politika a gyerekeket is felhasználja céljai elérésére. Az Orbán-rezsim csepeli helytartói most túlmentek ezen az erkölcsi határon is, írja az Együtt-PM.

                                             

Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője ugyanis a helyi kisiskolások hivatalos üzenő füzetén keresztül szólította fel a szülőket, hogy vegyenek részt az önkormányzat úgynevezett Csepeli Konzultációjában.

  NSZ-levele a gyerekeknek kampányban -2013-11-09.jpg                                        

Szabó Szabolcs Együtt2014-333_1.pngAz álságosan megfogalmazott kérdőívek legfőbb célja persze az adatgyűjtés, a Fidesznél lévő politikai feketelisták frissítése - közölte Szabó Szabolcs (képünkön).  Az üzenő füzetekbe ragasztott, külön a szülőknek írt felszólítás mellett a csepeli iskolák folyosóin helyet kaptak a párt kommunikációs akciójának gyűjtődobozai is.

                                       

Néhány szülő dühödt válaszüzenetben utasította vissza azt, hogy a helyi Fidesz politikai pedofíliát folytat, mások azonban hozzánk fordultak, attól félve, hogy a gyerekeiket retorzió érheti a szülők tiltakozása miatt.

                                       

A november 17-ig tervezett akció – szakértői becslések szerint – mintegy 8-10 milliónyi közpénzt emésztett fel, miközben a csepeli iskolákban volna jobb helye is ennek a hatalmas összegnek.

                                       

Az Együtt-PM Szövetség tiltakozik amiatt, hogy a Fidesz bevitte a politikát az iskolákba, követeli, hogy Németh Szilárd polgármester azonnal állítsa le az akciót és kérjen bocsánatot a gyerekektől, a szülőktől – a csepeli polgároktól!

                       

ÁA-6-Nyerő.PNGSzabó Szabolcs szavaira reagálva Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere (képünkön) többek között a következőket válaszolta az Index-nek: "„Ugyanilyen módon jártunk el az első konzultáción is". Hozzátette: "kötelező értesítésre is volt már példa, a polgármester kifejezett kérésére: a papírral csupán a pánikot akarták megelőzni, arról tájékoztatva, hogy a katasztrófavédelmi szirénákat tesztelés céljából be fogják kapcsolni." Elmondta még azt is: " iskolákban, óvodákban, postán és az önkormányzat épületében is kint lévő gyűjtődobozokba névtelenül érkeznek a kitöltött kérdőívek, így szó sincs adatgyűjtésről. Az akció ötmillió forintba kerül."

                                 

Forrás: NÉPSZAVA és INDEX.HU

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr615629460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása