CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Új ellenzéki egyeztetés: közös lista is lehetséges a választáson

2014. január 07. 05:05 - csú

Összefogás_5.jpgAz MSZP választási bizottsága felhatalmazta Mesterházy Attila elnököt a tárgyalásokra

Az MSZP-t kampányidőszakban irányító országos választási bizottság (ovb) hétfőn felhatalmazta Mesterházy Attila pártelnököt és a szocialisták vezetőiből álló delegációt, hogy tárgyaljon az Együtt-PM-mel a korábban megkötött választási szövetség kibővítéséről.

Erről a hétfő estébe nyúló ülésről távozó Tóbiás József frakcióvezető-helyettes, Gúr Nándor alelnök és Baja Ferenc számolt be újságíróknak. Azt azonban egyikük sem árulta el, hogy mire kapott mandátumot Mesterházy Attila és az általa vezetett küldöttség. Mint mondták, csak a tárgyalások végeredményéről szeretnének beszámolni a sajtónak. Mesterházy Attila nem nyilatkozott az újságíróknak.

Bajnai Gordon hétfőn az ATV reggeli műsorában és az MTI-nek küldött közleményben ismertette: a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között, ezért tárgyalást kezdeményez a szocialistákkal a korábban kötött választási megállapodás kibővítéséről.

Mesterházy Attila a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, három lehetőséget lát: egyéni választókerületi megállapodásokat annak érdekében, hogy mindenhol csak egy baloldali jelölt álljon szemben a Fidesszel, a közös listát, illetve azt, hogy az MSZP és az Együtt-PM is bővíti a saját szövetségi körét.

Az MSZP-t kampány idején az elnökség helyett irányító ovb üléséről beszámolva Gúr Nándor azt mondta: Bajnai Gordon javaslata mellett a választási felkészülés volt a téma, áttekintették, hogy állnak abban a 75 egyéni választókerületben, ahol a megállapodás alapján a szocialisták állíthatnak jelöltet.

Hozzátette: minden olyan megoldásra nyitottak, amely segíti az Orbán-kormány leváltását. Így - folytatta - a közös listaállításra is, amit az MSZP 2012 novemberében javasolt.

Azt is mondta, törekednek rá, hogy mielőbb megállapodjanak Bajnai Gordon pártszövetségével, majd ha úgy látják, hogy módosítani kell a korábbi egyezséget, akkor a lehetséges csatlakozókkal is.

Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc helyet kaphat-e egy közös listán, a szocialista párt alelnöke úgy válaszolt: nem személyekről, hanem a választási győzelmet segítő konstrukcióról kell megállapodni. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605740962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása