CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem válaszol, nem tájékoztat, de színes és sok minden(r)e képes

2014. május 05. 05:55 - csú

 AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK:

Kisbíró-333_8.pngVálasztási amnéziában szenvednek – Kacagtató, kínos és kétségbeejtő kihagyások a képviselő-testület üléséről szóló összefoglalóban – A kis-dunai szennyes víz habzása felszínre dobta a be nem váltott ígéreteket – Amiről nem beszélnek – Amiről tudni sem akarnak

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat közpénzből kiadott Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele.

Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó április 28-án megjelent 8. számából:

1)A cikk címe: Orbán Viktor miniszterelnök: „egyértelmű felhatalmazást kaptunk”

A fidesz.hu-tól átvett írás Orbán Viktornak az áprilisi választások estéjén, illetve a másnapi nemzetközi sajtótájékoztatón mondott beszédeiből válogat.

A pártfórum által közölt cikk Orbán Viktor és párttársai, vazallusai és hívei véleménye. Mi meg javasoljuk a „győztesek”-nek és a Csepeli Hírmondó szerkesztősége tagjainak, olvassák el figyelmesen az Eötvös Károly Intézet csepeliek.blog.hu-n is megjelent írását. („Trükkös többség tükörképe”, 2014.04.16., csepeliek.bolg.hu) A részletes szakmai elemzésből mindössze két mondatot emelünk ki:

„A Fidesz 1998 óta a leggyengébb támogatottság mellett, a választásra jogosultak mintegy huszonöt százalékának szavazatával győzött, a kétharmados többség ebben a helyzetben pedig nem tekinthető legitimnek”.

„Az intézet álláspontja szerint az eredmény nem szabad és tisztességes választásokon, hanem súlyosan sportszerűtlen szabályok és feltételek mellett született meg”

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelője, a két hónap múlva elkészülő végleges jelentése előtt, a választások után egy nappal pedig a következőket mondta:  „…a kormányzó párt több szempontból is előnyt élvezett”.

A rendszerváltás óta hat országgyűlési képviselői választás volt hazánkban, de ilyen, a választások tisztaságát megkérdőjelező pártatlan, szakmai alapon megfogalmazott mondatok, külföldi megfigyelői vélemények még nem hangzottak el, nem kerültek leírásra Magyarországon!! A Fidesz-KDNP és Kedves Vezetője, Orbán Viktor természetesen oda sem figyel ezekre a megjegyzésekre, kritikákra.

A „felhatalmazás” tehát országosan sem „egyértelmű”, Csepelen meg pláne nem, hiszen a kerületben mind Németh Szilárd, mind pártja vereséget szenvedett.

Az átvett írás alatt számokkal, grafikonokkal mutatják be a csepeli-soroksári, 17. számú egyéni választókerület eredményeit. A tényszerű, száraz számok mellé javasoljuk olvasóinknak a csepeli választások eredményét bővebben értékelő írásaink áttekintését, például az április 24-én megjelent, „Kik sírtak, miért sírtak egy csepeli sörözőben?” című cikket.

2) A cikk címe: Képviselő-testületi ülés áprilisban

Az április 24-i képviselő-testületi üléssel már több alkalommal foglalkoztunk. Így

  • április 25-én, a KI TUD RÓLUK?;
  • április 28-án, a Villámtréfák, néma (fideszes) leventék bohózata a csepeli képviselők egyébként rendes ülésén;
  • Valami bűzlik Csepelen, ahogy Ábel Attila mondja: ott van a budipapir

című írásokban, melyeket javaslunk elolvasni a csepeli netezők egyre szélesebb táborának. Két témát mégis kiemelünk az írásból, a költségvetéssel foglalkozó napirendhez írt megjegyzéseinkből:

  • „az adatok szerint az elmúlt négy évben több mint négy milliárd forint vagyonvesztést könyvelhet el az önkormányzat.” A magyarázkodás nem menti a tényt, illik „lenyelni”, és intézkedni a vagyoncsökkentés megállítása érdekében.
  • még mindig 1,831 milliárd forint van a költségvetésben az ún. északi pénzből.

Pedig négy éve vádolják azzal a szocikat, hogy elherdálták, elsikkasztották a pénzt.

3) A cikk címe: Szennyvíz ömlött a Kis-Dunába

Az április 22-i esőzés után „nagy mennyiségű, tisztítatlan szennyvíz ömlött a Kis-Dunába. A teljes oldalas cikk Németh Szilárdnak „állít emléket”. Kérdéseinket ismét az újságíró helyett tesszük fel:

  • négy év óta a Fidesz-KDNP van hatalmon. Ez alatt az idő alatt csak addig jutottak el, hogy 2013-ban „megkezdődött a jelenlegi záportározó kibővítésének és a lebegő szennyeződés megszűrésének tervezése”. Miért, ki ezért a felelős, mikor fog megoldódni a probléma?
  • „… a kormány több olyan programot is indított, melyek ezt a célt szolgálják, és amelyeket folytatni kellene.” Nem folytatni, végre befejezni kellene. Most is megvan hozzá az „egyértelmű felhatalmazás”. Akkor ezzel kellene foglalkozni, nem feljelenteni azokat, akik az elmúlt négy évben a parlamenti döntések híján nem tudták megoldani a problémát.
  • A 2010-es önkormányzati választások előtt, 2010. szeptember 17-én a Csepel újság számában, a 7. oldalon megjelent a „Fidesz-KDNP önkormányzati program”-ja. Ebben azt ígérték, hogy „kiemelten fogjuk védeni aKis-Duna part természeti- és tájképi világát”. A szennyvíz tehát azóta is ömlik a Kis-Dunába, tönkre téve ezzel a csepeli partszakaszt is. A cikkben olvasható gondok azt mutatják, hogy nem volt hatása a „kiemelt védelemnek” az elmúlt négy évben. Miért nem? Ki ezért a felelős?

Kimaradt témák, események:

 > A Magyar Narancs június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott.

> Július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Április:

14.    Egy utasok nélküli autó gurult a Kis-Dunába a csepeli Hollandi út közelében lévő  partszakaszról.

15.   Gyújtogatás volt a Tamariska dombon. A tüzet a tűzoltók oltották el. A Csepeli Városgazda Zrt. feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

        Állásbörzét tartott a Királyerdei Művelődési Házban a Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. Kerületi Munkaügyi Kirendeltsége.

        A Jedlik csapata nyerte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Óbudai-szigeten megtartott ifjúsági versenyét.

        Rajzkiállítás nyílt a Nagy Imre ÁMK felső aulájában, Weöres Sándor 101. születésnapja alkalmából.

16.   A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA. 

17.   Több gépjármű is kigyulladt egy csepeli autószerelő műhelyben, a II. Rákóczi Ferenc úton.

19.   Húsvéti csokitojás gyűjtést szervezett az MSZP Csepeli Szervezete a kerület öt játszóterénél.

22.   Hét éremmel tértek haza a Csepeli Boksz klub fiatal versenyzői a nagykanizsai diákolimpiáról. 

        Látványos flashmobbal köszöntötték a Csepeli Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat képviselői és önkéntesei a Föld Napját, az SZTK előtti területen.

23.   Balesetsorozat volt Csepelen, a Szent László utcában. Egy férfi tetőjavítás közben leesett, és a szomszéd kertjébe zuhant. A helyszínre siető rendőrautó meg a Szent László utca és az Arany János utca kereszteződésénél egy villanyoszlopnak csapódott.

        A Csepel SC stadionjában rendezték meg a Budapest Kupa 38. döntőjét. A labdarugó kupa döntőjébe a Voyage és a Testvériség jutott.

24.   Húsvét hétfőjén iktatta beZólyomi Mátyás, a Csepeli Evangélikus Egyházközség lelkésze, a gyülekezet új felügyelőjét, Csengeriné Luzsinszki Anitát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr476115226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása