CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárdot a melegekkel, Borbély Lénárdot az autótolvajokkal hozta össze lakájmédiájuk?

2014. július 07. 05:59 - csú

Kidobol-2_14.jpgCsepel polgármestere nevel, az egyik alpolgármester kampányol, a másik mutogatós lett, a hivatalos szócső kioktat, nagyképűsködik és maszatol – Egyesült erővel halmozzák a hazugságokat? - Folytatódik a kínos kérdések, a problémák elhallgatása

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó július 4-én megjelent 13. számából:

1) A cikk címe: Csepeli vélemények a melegfelvonulásról

A szerkesztőség két országgyűlési képviselőt, Németh Szilárdot (Fidesz) és Szabó Szabolcsot (Együtt-PM) kérdezett meg a „melegfelvonulásról”. Már a cím kirekesztő, a felkonferálásban pedig egy szó sincs a színes, sokrétű, sok ezer embert megmozgató rendezvénnyel kapcsolatos fontosabb információkról. A rendezvény pontos neve Budapest Pride Felvonulás, kezdési időpontja július 5., délután 15.00 óra volt, és az Alkotmány utcában gyülekeztek a részvevők. A felvonulás egyébként a június 28-július 5. között megrendezett Budapest Pride Fesztivál programját zárta. A fesztivál 22 helyszínén 60 program volt. A kiállításokon, beszélgetéseken, filmvetítéseken és koncerteken több ezren vettek részt. A fesztivált közös nyilatkozatban üdvözölte 20 ország (az Amerikai Egyesült  Államoktól  Svédországig) magyarországi nagykövetsége is, kifejezve, hogy „az emberi jogok tiszteletben tartása, - ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a kirekesztés elutasítása, a véleménynyilvánítás szabadsága, és ezen jogok szabad gyakorlása - valamint a törvényesség a demokratikus államok alapkövei”. Egyébiránt éppen ez a megközelítés, ami hiányzik a polgármesteri véleményből. Neki kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a „meleg büszkeség” – gel foglalkozzon. Inkább, véleményünk szerint, lekicsinylően nyilatkozik, kiemelve, hogy csak az alaptörvény keretei között hajlandó elismerni és tiszteletben tartani emberi és alkotmányos jogaikat. Egyébként is, Ő lányát nőnek, fiát férfinak, „dolgos magyar embernek” neveli, sugallva ezzel, hogy mások nem, sőt tulajdonképpen nem is dolgos magyar emberek vonulnak az utcákon. Az egész csak egy kisebbségi provokáció „a többség életmódja” ellen.

A Csepeli Hírmondó szerkesztőségének erre egy szava sincs, még azt sem meri kiírni, amit például több újság megtesz ilyen esetben, hogy a lapban megjelenő „vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját”. Értjük persze: hogyha ők kiírnák, akkor őket kirúgnák.

2) A cikk címe: Szociálislakás-pályázat

Ábel Attila alpolgármester urat kérdezi - cs - az augusztus elsején kiírásra kerülő pályázatról. Ábel úr nem tagadja meg önmagát. Szokás szerint visszafelé mutogat. Azt állítja, hogy „2010-ig a nyertes pályázókat nem ellenőrizte le senki”, ami nem igaz. Korábban a pályázat elbíráló bizottság már a beadott pályázatokat is ellenőrizte. Most viszont radikális irányváltás következett be, „minden nyertes pályázót külön ellenőriznek az önkormányzat szakemberei”. Világos. A lakások odaítélése után van csak ellenőrzés. Fantasztikus változás. Kiderül azonban, hogy „minden évben vannak olyan nyertes pályázók, akik az ellenőrzés során lebuknak.” Miért ítélték akkor oda nekik a lakást? De még nincs vége, mert „Rendszeresen előfordulnak olyanok is, akik….pénzért ígérnek lakást. Ez Magyarország, itt erre igény van.”

Csepelről beszél az alpolgármester úr? Ha igen akkor kik azok, akik „pénzért ígérnek lakást”? Önkormányzati vagy gazdasági társasági dolgozók, vagy netán képviselők? Ha nem Csepelre gondolt Ábel úr, akkor miért beszél, Csepelt nem érintő ügyekről? Ezzel ugyanis egy kicsit a maga fejére húzta a vizes lepedőt. Most magyarázkodhat.

Azonban van még egy érdekes mondat a cikkben. A pályázatokat elbíráló „pontrendszer azoknak kedvez, akik dolgoznak, nem segélyből élnek.” Tessék mondani, akkor mitől szociális pályázat a tervezett pályázat? Azok, akik kénytelenek segélyeket is felvenni, mondjuk a lakásrezsi kifizetése érdekében, azok nem kaphatnak szociális lakást? Miért nem? Nem érdemlik meg?

3) A cikk címe: Indexesek

(korponai) most már (korponai péter) lett, de még ezzel sem érte el, hogy a lap impresszumában szerepelhessen. Talán, ha majd a második(?) keresztnevét is cikke alá írja. Addig is néhány megjegyzésünk van írásával kapcsolatban:

> ha egy másik szerkesztőségtől idézünk és bírálattal illetjük az ottani kollégákat, illik megjelölni, hogy pontosan melyik cikkből van az idézet, hogy az olvasó eldönthesse, kinek van igaza. (korponai péter) helyett mi pótoljuk a hiányosságot: index.hu, A Pannon Pajzs lecsap az autótolvajokra Csepelen, 2014.06.23.;

> aki elolvasta az index cikkét, s mi elolvastuk, az kialakíthatja véleményét, hogy kinek van igaza. Elolvasva a teljes szöveget, mi azt szűrtük le, hogy az index.hu korrektül idézi a csepeli véleményt, miszerint „Európában is ritka, Magyarországon pedig egyedül álló fejlesztés forradalmasíthatja az autótolvajok és autólopások elleni küzdelmet.” Akkor mi a gondja (korponai péter) –nek? Szerintünk ő sem tudja, csak újabb harcteret igényelt a főnök, mert harc nélkül nem élet az élet;

> (korponai péter) szerint az index.hu cikkének szerzője liberális. Ez nála szitokszó? Honnan veszi? Aki szerinte „gúnyolódik, jelzőket gyárt”, vagy csak más a véleménye, az csak liberális lehet? Egyébként az általa idézett írásnál nincs megjelölve a szerző, tehát szerkesztőség által vállalt írásról van szó. Ezek szerint az index.hu teljes szerkesztősége liberális? Mit szól ehhez az index.hu vezérigazgatója?

> (korponai péter) tágasnak és nagynak tarja hazánkat, hiszen „budapesti és budapesti ember között ekkora különbségeket talál,…ízlésben, stílusban, világlátásban”. Igen. Felháborító, hogy vannak még másképp gondolkodók, pedig négy éve üldözik őket az országban. Égbekiáltó slamposság az index.hu részéről, hogy ott még dolgozhat egy ilyen újságíró. Mi meg azt gondoljuk, hogy (korponai péter) – nek kellene megmutatni Csepelt, megismertetni az itt élő emberek gondjaival, ízlésével, stílusával és világlátásával. Talán így „halvány lövése” lesz arról, hogy mit gondolnak a csepeliek az életről, netán a Csepeli Hírmondó tartalmáról, vagy egyszerűen csak arról, hogy ők minek örülnek.Netán így toleránsabban viselné el mások véleményét is.

4) A cikk címe: Forradalmi újítással az autótolvajok ellen

Az írás a Pannon Paizs rendszámfelismerő rendszer ünnepélyes átadásáról tudósít. A rendszer bemutatása után a szerző ismerteti Borbély Lénárd beszédének lényegét, több idézettel fűszerezve. A szó szerinti beszédét közölte a csepel.hu is, lapunk meg július 1-én foglalkozott az alpolgármester úr ünnepi beszédével. (csepelik.blog.hu, Borbély Lénárdot leleplezték az Átölelő védelemben, 2014.07.01) Ajánlva olvasóinknak a cikk olvasását, most Kontrát Károlynak, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának mondandóját vesszük, egy mondat erejéig, górcső alá. Államtitkár úr szerint az átadott rendszer „olyan visszatartó erő, hogy Csepelen nem lesz érdemes bűncselekményt elkövetni”. Igaza legyen. Csak azért tamáskodunk egy kicsit, mert a tavalyi gépkocsi lopások az összes csepeli bűncselekmények 4,09 %-át jelentették. Vagy mi lesz azokkal a bűncselekményekkel, amelyek elkövetői el sem hagyják Csepelt, netán a bűncselekmények közel 11 %-át kitevő lakásbetörésekkel? Tudjuk, az önkormányzati választások közeledtével egyre nagyobbat, fantasztikusabbat kell mondani, hátha felfigyelnek rá a csepeliek. Azért nem kellene az uraknak feltétlenül lejáratni önmagukat. Bár lehet, hogy nem erről van szó. Ennyi telik tőlük. 

5) A cikk címe: Egyedülálló mintaprogrammal kezelik a csepeliek rezsiadósságait.

A „forradalmi újítás” után „egyedülálló mintaprogram”. Ez utóbbival kapcsolatban csak egy kérdésünk van. Az egyedülálló mintaprogram, az Elmű-ÉMÁSZ, a Főgáz Zrt, és az Ökumenikus Segélyszervezet bevonása a lakosság rezsiadósságainak csökkentése érdekében, a „személyre szabott ügyintézés” bevezetése nem azt bizonyítja, hogy a hatalmas sikernek beállított rezsicsökkentés nem oldotta meg a lakosság közszolgáltató cégekkel szembeni tartozásainak problémáját, s folytatódik a csepeliek elszegényesedése? 

6) A cikk címe: 214 ezer euro csatornázásra

Az írás az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi üléséről tájékoztatja az olvasókat. Szűken. Az ülésen ugyanis 53 napirendet tárgyaltak, míg a cikk mindössze 15-ről ad néhány mondatos hírt. Fórumunk három alkalommal is foglalkozott a testület június végi ülésével. (Kampány, kapkodás, kamu, konok kérdések: kínos testületi ülés ma délután, 2014.06.26.; Csepeli csempészek tettenérése?, 2014.06.26.; Kirúgnak 23 embert a csepeli közterület-felügyelettől, vezetői prémiumok záróra előtt, 2014.06.30.) Már a címek is mutatják, hogy az 53 napirend lényegéről, a csepelieket is érdeklő kérdésekről a Csepeli Hírmondó, hűen eddigi önmagához, egy sort sem ír e cikkben. Folytatódik a kínos kérdések, a problémák elhallgatása. A probléma nagyságát talán jól érzékelteti a fentiekben felsorolt írásainkban ismertetett tény: a költségvetés módosításával foglalkozó előterjesztésből kiderült, hogy jelenleg a költségvetési hiány 4,3 milliárd forint, amiből 1,1 milliárd a működési, 3,2 milliárd pedig a felhalmozási hiány nagysága. Érthetetlen. Attól, hogy nem beszélnek, írnak róla, kevesebb lesz, vagy az önkormányzati választások előtt, mindenáron el kell titkolni a csőd közeli állapotot?

7) A cikk címe: Virágeső és köszönet a pedagógusoknak

Június 1-én volt a Pedagógus Nap, az egész országban. Csepelen 24 nappal később(!) köszöntik a pedagógusokat. Egyébként szívből gratulálunk a kitüntetett pedagógusoknak, akik közül a vas- és aranydiplomásokat a június 26-i képviselő-testületi ülésen köszöntötték.

8) A cikk címe: Ajándék könyv gimnazistáknak

Kell hozzá politikai bornírtság, hogy valaki, két ennyire össze nem vethető költő, író (Radnóti Miklós és Nyirő József, az áldozat és a gyilkolást dicsőítő író-politikus) egy-egy kötetét ajándékozza a Jedlik Ányos Gimnázium érettségiző diákjainak. A Csepeli Önkormányzat vezetői lelkiismeret furdalás nélkül megtették. Lelkük rajta.

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Június: 

19.      Tűzugrás volt a Szent Imre téren.

23.      Közterület-felügyelőkre támadt egy hajléktalan a Petz Ferenc utcában.

23-27. Jól sikerült programot tartott a Rákóczi Kertben a Csepel Örökség díjas Zöldalma Egyesület. Az egyesület 3. Zenede Kórustábora sok gyereket vonzott.

25.      Véradás volt az önkormányzat Polgármesteri Hivatalában. 

30.      Ülés tartott a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlése, ahol több, Csepelt érintő kérdésről is döntöttek. A közgyűlésen Budapestért díjat ítéltek meg, Kovács Sándor  nyugalmazott vezérőrnagynak, Csepel Díszpolgárának. Gratulálunk az elismeréshez.

           A közgyűlésen arról is döntöttek, hogy nem Csepeli Temetőben lesznek, a korábban ide tervezett szociális parcellák.

Július:

1.       Köztisztviselők Napja és Semmelweis Nap.

          Eltemették, a III. kerületi Tamás utcai temetőben, Mucsi Ferencet, a Csepel újság  volt munkatársát.

          Egy csepeli raktárban 40 éhező, fajtiszta kutyakölyköt találtak, borzalmas körülmények között, a csepeli rendőrök. A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr756477559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Vilmos Varga 2014.07.07. 10:07:39

Mindig a szókimondás híve felvállalója voltam és maradok. Nagy becsben tartanám azt a tollnokot, aki véleményéhez teszi (teheti) becses nevének szignóját. Olvasom véleményüket és úgy gondolom, minden regnáló hatalom elé tükröt kell (lehet) állítani!
Jó lenne, ha a feltételezett elítélhető cselekmények ellen-ha kell és lehet-, bejelentést, feljelentést tennének, azok, akik vádolnak, minősítenek, véleményt alkotnak! Jogállamban ez így tisztességes és hatásos.
Lehet Németh Szilárdot szeretni, nem szeretni, sőt nagyon nem szeretni esetlegesen irritáló robosztus termete és elvi keménysége miatt!!!De: írják le, írják ki a megfogalmazható és utolérhető bűneiket, ha van ilyen! Én olvasni fogom Önöket is.....!
süti beállítások módosítása