CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Cikluszáró csepeli Fidesz-hazugságok a városvezetők hazug szócsövében

2014. október 10. 06:29 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

Kidobol-2_16.jpgBúcsúzni csak szépen szabad, de az elmúlt négy év fideszes csepeli városvezetői erre képtelenek. Németh Szilárd polgármester még a búcsúszavaival is elődjeit gyalázza. Az utódjának kijelölt alpolgármester méltó akar lenni futtatójához. Olvasóink hamarosan látni fogják, hogy volt idő, amikor búcsúzni  szépen tisztességgel is lehetett. Most nem ezeket az időket éljük. Ennek ellenére teljesítjük, amit vállaltunk.

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó című lapjába nem fértek bele. Ezt tettük évek óta, hogy a csepelieknek bemutassuk, mi maradt ki  az ő pénzükből készített lapból, és hazugságokkal, elhallgatásokkal, félrevezetéssel miként igyekeztek őket átverni. A négy éves ciklus lezárásaként is ezt tesszük. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó október 9-én megjelent, cikluszáró  22. számából:

1)  A cikk címe: Tisztelt Választópolgárok! Kedves Csepeliek!

Németh Szilárd, Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő elköszön a csepeliektől, s  nem tagadva meg önmagát, visszafelé mutogat, kijelenti, hogy „Csepel nem lehet ellenzékben!”, végül megkéri a csepelieket, szavazzanak a folytatásra, illetve a fideszes fővárosi, kerületi jelöltekre. Mondandójának értékelése helyett idézzük elődjeinek, Tóth Mihály polgármesternek és Orosz Ferenc alpolgármesternek a Csepel újság 2010. október 1-én megjelent számában közölt elköszönő mondatait:

„Kedves Csepeliek!

Köszönjük, hogy a csepeliek, a civil szervezetek, a csepeli vállalkozók támogatásával 16 éven át szolgálhattuk Csepel fejlődését, az itt élők boldogulását, gyarapodását. Köszönjük munkánk támogatását a Polgármesteri Hivatal vezetőinek, köztisztviselőinek; a helyi hatóságoknak; az intézmények, gazdasági társaságok vezetőinek, a közalkalmazottaknak; a kisebbségi önkormányzatok tagjainak; a csepeli vállaltok vezetőinek és munkatársainak; az érdekképviseleti szerveknek, szervezeteknek. Munkánk értékelése rövid távon a választópolgárok,  hosszabb távon az utókor feladata. Hisszük, hogy a megkezdett út folytatható, ezáltal Csepel további fejlődése biztosítható. Csepelnek összefogást, a csepelieknek pedig egészséget, munkát és biztonságot kívánunk. Döntsünk megfontoltan október 3-án, az önkormányzati választáson!

Orosz Ferenc                            Tóth Mihály”

2) A cikk címe: Nem csak rezsit csökkentett…

Ábel Attila magánemberként köszön el Németh Szilárdtól. Véleményünk szerint azonban hű fegyverhordozójaként, alpolgármesterként, a Csepeli Hírmondó és a csepel.hu irányítójaként, a média e két helyi fórumának pártmédiává való lezüllesztőjeként, szerkesztőjeként, újságírójaként, időnként cenzoraként, szervilizmusából és politikai vakságából adódóan is, sokat tett kedves főnökének helyi bukása érdekében. Kis elköszönő írásában is ezt folytatja, amikor a szennyvízcsatornázás „rossz előkészítés”-éről, „csődveszély”-ről ír. Vagy amikor a „3,8 milliárdos költségvetési hiány” mellett elfelejti, hogy főnöke 3,6 milliárd forint banki betéttel együtt vette át elődjétől a kasszát. 

Ábel úr azt állítja, hogy „Németh Szilárd a rezsicsökkentéssel ért el országos hírnevet.”

Neve azonban, sok csepeli szerint országszerte, mással is elhíresült. Akkor, amikor

> Orbán Viktorért kérte a csepeliek imáját,  

> az antiszemita Nyirő Józsefről rendezett irodalmi estet, a Radnóti Miklósról elnevezett csepeli művelődési házban,  

> visszaállította az irredenta országzászlót a Szent Imre téren,

> a közterület-felügyeleten kifüggesztette a nem büntethetők névsorát,

> törvénytelenül bekérette az SZTK belső kamerarendszere által készített videofelvételeket,

igen, akkor nem sok jót írtak, mondtak Csepelről, a csepeli polgármesterről az országos médiában.

3) A cikk címe: Új lendületet kapott a csepeli sportélet

A csepel.hu-tól átvett írás a képviselő-testület október 6-i ülésről ad rövid tájékoztatást. Az olvasók tájékoztatása érdekében figyelmükbe ajánljuk a blogunkon, az október 6-án megjelent „Németh Szilárd dühödt búcsúja Csepel éléről” c. cikket, amely más szempontokat is figyelembe vesz a Csepel SC-vel kapcsolatos előterjesztés vonatkozásában. Elolvastuk a

testületi előterjesztést is: véleményünk szerint egy kicsit még várni kell az új lendületre.

4) A cikk címe: Burgonyaosztás

A nem politikai hirdetésként közölt kampányfogás lényege: most burgonyát osztanak a fideszesek, korábban zöld hulladékgyűjtő zsákokat dobtak a csepeli postaládákba, néhány kiló, részletekben érkező, önkormányzati pénzből fizetett milliókba került kampányanyag után. Bravó. Így vesznek szavazatokat. Most éppen az Erdősor úti lakótelepen, ahol egy Soroksáron lakó jelöltjüket akarják mindenáron megválasztatni. Mindezt az „Ésszel, szívvel, tisztességgel Csepelért, a csepeliekért!”, vagy inkább a „Tízmilliós közpénzekkel, a voksokért!”  jegyében?

5) A cikk címe: Lapszél – Választás

(korponai péter) az október 12-i választás előtt ellövi utolsó töltényét is. Szerinte: „Sokan talán egy kicsit össze is zavarodtak a betűtengertől.” A betűtenger döntő többsége a Fidesztől ömlött a postaládákba, bár kétségtelenül sokat tett Ő is (korponai péter), a zavarodottság fokozódása érdekében. Ezzel együtt ki kell, hogy ábrándítsuk szerzőnket: szerintünk a csepeliek többsége egyre tisztábban látja a csepeli helyzetet. Változást akarnak. Egyébként mi is „őszintén reméljük”, hogy a vasárnapi „döntés nem fog fájni” (korponai péter) úrnak sem.

6) A cikk címe: Tisztelt Csepeli Lakótársak!....

Werner Péter, a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatója magyarázza a bizonyítványt, a Csepeli út felső szakaszán okozott forgalomlassítást eredményező betontömbök és lámpák felállítása miatt. Október 8-án közölt, Hihetetlen! Csepeliek, Orion utcaiak megértéséért könyörög Werner úr című írásunk segít eligazodni az egyre nagyobb felháborodást kiváltó ügyben.

7) A cikk címe: Segíteni szeretnék az embereknek

Borbély Lénárd polgármester-jelölt újabb ingyenes lehetőséget kapott a Csepeli Hírmondótól programja népszerűsítésére. A cikk sok mondatával érdemes lenne vitatkozni, az elmúlt időszakban meg is tettük. Most egyetlen mondatát emeljük csak ki monológjából:

„Mi sem vagyunk a kritikában puhányok, de mindig igazat írunk.” Borbély úr állítását, két, blogunkon korábban megjelent cikkel cáfoljuk. Az egyik címe: Borbély Lénárd hazugságait, a civilekkel szembeni cinizmusát leleplezték a tények, közlési dátuma: 2014.10.03., míg a másik 2014.10.07-én jelent meg, Borbély Lénárd és Ábel Attila folyamatosan hazudik a csepelieknek, címmel.

Már csak egyetlen megjegyzés a cikkhez. A polgármester-jelölt azt állítja, minden csepeli polgármestere lesz. Eddig miért nem volt minden csepeli alpolgármestere? Ő volt az ugyanis, aki a testület megalakulása után kezdeményezte az MSZP frakció tagjainak kizárását a testület mellett működő munkabizottságokból, s azóta sem vonja be a baloldali képviselőket, civil szervezeteket, sok esetben még az érintetteket sem, a testület elé kerülő, Csepel egészével összefüggő beszámolók, javaslatok, fejlesztési tervek előkészítésébe. 

8) A cikk címe: Horváth Gyula szerint haszontalan az új mentőautó

A csepel.hu-tól átvett cikkHorváth Gyulának a csepeli baloldal polgármester-jelöltjének a saját blogján közzétett „Ellopott mentőautó” c. írásának csúsztatásokkal teli parafrázisa, szabad átköltése. Az eredeti írás a polgármester-jelölt blogján elolvasható (hgyula.hu) Horváth úr írásában van viszont, a mentőautó megszerzésével foglalkozó két mondat, amelyekre, valamilyen okból a cikkíró nem reagált. Idézzük:

„Foglalkozott is vele egy darabig (a mentőautó megszerzésével, szerk.) dr. Gönye Anikó kabinettag, de aztán kitiltották őt is a programból. Csak Németh és Borbély kevergethette a mutyi gyanús bizniszt.”

9) A cikk címe: Több támogatásra számíthatnak a civilek, kétszáz szervezet működését segítik

Cs.A. írása a csepel.hu-n is megjelent, melyre október 3-án reagáltunk. Cikkünk címe: Borbély Lénárd hazugságait, a civilekkel szembeni cinizmusát leleplezték a tények. Az önkormányzat épületében megtartott politikai kampányrendezvényen elhangzottakkal kapcsolatos kritikánkra Borbély úr azóta sem reagált, s a Csepeli Hírmondó szerkesztősége sem látta fontosnak, hogy az akkori írásunkban megfogalmazottakról megkérdezzék a polgármester-jelölt véleményét. Hiába. Csak az a fontos, amit Borbély úr mond, a többivel nem is kell foglalkozni.

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Október:

  3.     A Magyar Tengerészek Egyesülete a Csepeli Nemzeti és Szabadkikötőben emlékeztek  meg a Magyar Duna-tengerhajózás megindításának 80. évfordulójáról.

  6.     Az aradi vértanúkra emlékeztek az Aradi vértanúk útjánál lévő emléktálánál, az önkormányzat szervezésében megtartott koszorúzáson.

          Négyfős betörőbandát fogtak el a csepeli rendőrök.

  7.     A Fővárosi Választási Bizottság a csepeli Helyi Választási Bizottság újabb, a baloldalt elmarasztaló  kampánnyal kapcsolatos döntését semmisítette meg.

          Csepeli baloldali politikust és aktivistát inzultáltak a Petőfi utca és a Betű utca sarkán.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr196776479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása