CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a Munkásotthon támogatására nem ad pénzt a fideszes városvezetés, de újabb sportegyesületet alapít a meglévő 46 mellé

2014. december 15. 12:00 - csú

munkasotthon.jpgHolnap, december 16-án, előrehozott rendes ülést tart a Csepeli Önkormányzat képviselő-testülete. A mai, 09.30 órás állapot szerint 21 napirendi pontot javasolt a vezetés megtárgyalni. Az érdekesebbek:

> az idei költségvetési rendelet módosítása;

> az önkormányzat tulajdonában álló lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló rendeletek módosítása;

> az önkormányzati lakások bérleti díjának befagyasztása, a lakások megvásárlásához biztosított kedvezmények módosítása;

> a Polgármesteri Hivatal és az SZTK alapító okiratainak módosítása;

> szerződések, támogatási megállapodások módosítása;

> sportegyesület létrehozása;

> gépjárműbeszerzések, kisebb felújítási feladatok, támogatások stb.

Kíváncsian várjuk a vitát a „Javaslat sportegyesület alapítására” című napirend felett. Nem azért, mert ez a téma 32. pontként „szerepel” a polgármester választási ígéretei között, hanem mert számunkra érthetetlen, hogy a meglévő 46 sportegyesület mellé miért kell újabb egyesületet létrehozni.

Tavaly, 2013-ban a csepeli sportegyesületek 8 millió140 ezer forintnyi támogatásban részesültek („Beszámoló a 2013. évi költségvetés teljesítéséről”, csepel.hu), azaz átlagban ~ 177 ezer forint  jutott egy egyesületre, ami minimális támogatást jelent a milliós problémákkal küszködő egyesületek számára. Elfogadhatatlan tehát, hogy az amúgy is kevés sportegyesületi támogatási lehetőség mellett, a csökkenő állami támogatás körülményei közepette, az egyre növekvő szociális feszültségek enyhítése helyett, az önkormányzat újabb, nem alapfeladatai közé tartozó kötelezettség átvállalásával akarja tovább osztani a kerületi sportéletet. Mindezt úgy, hogy a javaslat nem tisztázza az anyagi feltételeket sem, sőt a Csepel SC Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodás feltételeinek meghatározása, az ezzel kapcsolatos testületi határozat végrehajtási javaslata is hiányzik a tervezett napirendek közül.

A polgármester nem terjesztett elő javaslatot a tavaly ősszel meghozott, a Csepeli Munkásotthon Alapítvány támogatására vonatkozó, 30 milliós támogatás végrehajtására, a 2015. évi átmeneti gazdálkodás feltételeinek meghatározására sem és továbbra is halasztják az SZMSZ részét képező önkormányzati alapfeladatok listájának megtárgyalását, jóváhagyását.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr496984543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása