CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ábel Attila, a tanú! Bohócot csinált magából a bíróságon Csepel fideszes alpolgármestere, sajtója vagy amit akartok...

2015. február 19. 14:39 - csú

Ábel sapkában-333_1.pngKiküldte a bíró a tárgyalóteremből a fülkeforradalmár politikust (képünkön), aki dühbe gurult, nem tett vallomást, de kérte az ügyvédjét

A hÍrKOMP egy mai eseményről így tudósított:

Újabb, immáron második tárgyalását tartotta ma a kispesti bíróság a Szenteczky János ellen indított becsületsértés, rágalmazási ügyben, ahol minden kétséget kizáróan Ábel Attila csepeli alpolgármester „szereplése” vitte el a pálmát.

A feljelentést Németh Szilárd és Borbély Lénárd tették egy-, még 2010 őszén terjesztett, impresszum nélküli, Csepel.info elnevezésű kiadvány miatt. A „főszerepet” ma mégsem a nevezettek, hanem Ábel Attila, Csepel alpolgármestere alakította.

A tárgyaláson az idézésre megjelenteken kívül részt kívánt venni Ábel Attila is. Amikor a bíró az ülés kezdetén tisztázni szerette volna, hogy ki ő és milyen minőségben van jelen, akkor a csepeli alpolgármester azt mondta, hogy ő a sajtót képviseli. A védőügyvéd ekkor felhívta a figyelmet arra, hogy Ábel az ügyben a nyomozati szakaszban tanúként meghallgatásra került és ezért elképzelhető, hogy a későbbiekben még kezdeményezni fogja a bíróság előtti meghallgatását – ezt egyébként az ügyész is jelezte. A bíró ezek után felhívta a figyelmét az alpolgármesternek, hogy mindaddig, amíg az ügyben tanúként a meghallgatása nem történik meg, nem lehet jelen a tárgyalóteremben és megkérte arra, hogy kint várakozzék.

ÁBEL IDENTITÁSZAVARBAN:

Nem először próbált Ábel Attila alpolgármester részt venni a Szenteczky Jánossal kapcsolatos bírósági tárgyalásokon. Legutóbb február 6-án, szintén a kispesti bíróságon tették fel neki a kérdést: milyen minőségben kíván részt venni a tárgyaláson? Akkor először azt mondta, hogy az önkormányzat nevében, majd miután kiderült, hogy jegyzetet is kíván készíteni az elhangzottakról, úgy pontosított, hogy akkor inkább a sajtót képviseli. Azt, hogy ez alatt a csepel.info-t kell-e érteni, nem derült ki. Hogy Ábel Attila alpolgármester akkor mivel érkezett a kispesti bíróságra, nem ismert. De ma az önkormányzat-, illetve a csepeli adófizetők pénzéből biztosított szolgálati autóval jelent meg – mint a sajtó képviselője…

Miután a kitűzött tárgyaláson több tanú nem jelent meg, a bíró kisvártatva behívta Ábel Attilát is – azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a meghallgatásával biztosíthassa Ábelnek, hogy a tárgyalóteremben jelen lehessen, illetve az ott elhangzottakról tudósíthasson. Azon túl, hogy Ábel láthatóan zavarba-, illetve dühbe jött nem csak a lehetőségtől, de a teremben kamerával jelen lévő másik hírportál munkatársától is, előbb indulatos megjegyzéseket tett Szenteczkyre, majd miután visszanyerte az önuralmát, arra kérte a bírót, hogy a tanúkénti meghallgatását napolják el, mert ő ma nem így készült, és a vallomása előtt szeretne az ügyvédjével is konzultálni.

Arra, hogy egy tanúként tett meghallgatásra, ahol nincs más dolga az embernek, mint hogy hite és lelkiismerete szerint az igazat kell mondania miért és hogyan kíván felkészülni, nem tért ki. Mint ahogy arra sem, hogy tanúként miért van szüksége egyáltalán ügyvéddel való konzultációra?!

Forrás: hírKOMP.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr537189155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása