CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kell a bukósisak! Szabályellenes lesz Németh Szilárd birkózócsarnoka?

2015. március 19. 05:52 - csú

borbely-nemeth_tuzoltok-654.pngMint arról csepelhírek.blog.hu korábban már beszámolt, a csepeli Fideszes városvezetés új helyszínt keres a Németh Szilárd által kibrusztolt csepeli birkózócsarnoknak (korábbi cikkünk itt olvasható). Mivel összerúgták a port a Csepel SC Alapítvánnyal, ezért az mégsem adta át ingyen az önkormányzatnak a Nehézatlétikai Csarnokot, így a csepeli Fideszes városvezetés úgy látta jónak, ha a nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas óriási épületet a Kis-Duna partjára, Budapest egyik utolsó, még nem beépített folyópartjára építi. Az ügy pikantériája, hogy 2010 előtt Németh Szilárd pont abból kovácsolt politikai tőkét, hogy hevesen tiltakozott a Kis-Duna partjára tervezett lakópark és wellness központ ellen. Volt lakossági fórum, tiltakoztak civil szervezetek, itt járt Tarlós is személyesen tiltakozni a beruházás ellen.

Most mi történik? Németh Szilárd lapít, a Fidesz által gründolt civilek lapítanak, Tarlós lapít. A Kis-Duna partját meg szétverik?

A csepelhírek.blog.hu megszerezte a kerület szabályozási tervének a területre vonatkozó részét, melyben a Duna-part látványának védelmét a 8/A§ határozza meg. Nagyon szigorú korlátozás van érvényben a partvonal mentén. 10 méteres parti sávon kerítés nem létesíthető, 20%-nál nagyobb mértékben telekalakítás nem engedélyezhető, 6 m sávban a vízügy szolgalmi joga van bejegyezve. Korlátozások vannak különösen az Ifjúsági Tábor, a Hollandi út, valamint  a Kutyakiképző Iskola déli kerítése és meghosszabbított vonala átlali területre, az ún. Kis-Duna öbölre. (Ugye a három helyszín valamelyikére akarja építeni az óriási csarnokot Németh Szilárd). Név szerint említi a szabályozási terv ezt a három területet. Kifejezetten azt mondja a hatályos rendezési dokumentum, hogy a három kinézett terület mindegyikén tilos a táj jellegét, valamint az ott élő növény- és álltavilágot veszélyeztetni. Ezen kívül a gépjármű forgalmat generáló beruházás is tilos!

Az ott lakók meg vegyék figyelembe mindenki azt is, hogy egy ilyen csarnok a környező házak értékét is csökkenteni fogja. A magas épületből azért lehet gond, mert elveszi a Hollandi úti házak dunai panorámáját, ezzel csökkentik az ott lévő házak értékét. Ha ott az önkormányzat szabályozási tervének módosításával mégis lehetővé teszi az építkezést (hiszen a jelenlegi övezeti besorolás ilyen magas épület elhelyezését nem teszi lehetővé), akkor súlyos kártérítést kell fizetnie. Nyertes perek sora volt ilyenből Budán. A közlekedés növekedése pedig környezet romlást okoz, ami per esetén szintén nyerés a házak tulajdonosainak. Ilyen volt a főváros elleni Andor utcai per, ahol a lakok nyertek.

Breaking news: a csütörtök este elfogadott kerületi költségvetés az állami költségvetésben garantált 400 millió forint mellé további 100 millió önkormányzati önrészt ad. Németh Szilárd birkózó szövetségi elnöksége ennyibe kerül a csepelieknek. Gratulálunk! Megérdemelte!

Forrás: csepelhirek.blog.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr117268127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása