CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szerénység, Borbély úr, szerénység! Szerénység papagájkommandó!

2015. november 10. 05:55 - csú

vida_es_abel_egyutt_-621-felirat_nelkul.pngA szerénységgel nem vádolható csepeli papgájkommandó vezérei: Vida István, a Városkép Kft ügyvezetője és a Ábel Attila alpolgármester

A csepeli papagájkommandó vezérpapagája, a Csepeli Hírmondó (CSH) legutóbbi számának  címoldalán elhelyezett kép alatt olvasható: „A rendszerváltás utáni egyik legjelentősebb beruházás érkezik hamarosan a kerületbe” A CSH szerkesztője Borbély Lénárd polgármestertől idézett.

Az idézett mondattal több gondunk is van: Nem elsősorban arra gondolunk, hogy hibás az idézet, bár a KisFőnököt (a NagyFőnök Németh Szilárd) a CSH-nak illett volna pontosan idézni. Borbély úr ugyanis „legnagyobb beruházás” – ról beszélt. (lásd a CSH 2. oldalát)  Még azzal sincs bajunk, hogy a „beruházás” nem „érkezik”, hanem esetleg valamikor elindul vagy egyszer megvalósul.

Gondunk a mondatban lévő túlzással van, legyen az „legjelentősebb”, vagy „legnagyobb”, ami egyébként a csepeli fideszes vezetőkre jellemző. Mindig övék kell, hogy legyen a legnagyobb, legjobb, legszebb, a leginkább megfelelő, bármi is legyen az. Ha nem lehet, akkor csinálnak egy másikat, mint például

a Szent Imre téri 56-os emlékmű mellé legutóbb felállítottak egy hasábot, a számukra legkedvesebb gyűlölködő szöveggel.

Csak a tények és a rend kedvéért - emlékeztetőként: a lassan „érkező” beruházás előtt

a Csepeli Szabadkikötő területén már több milliárdos beruházás valósult meg az elmúlt évtizedben. Köztük az acélipari óriás, az ArcelorMittal 1,5 mdFt-os beruházása, a 2008-ban átadott, 3 mdFt-ot érő beruházások, köztük a Ro-Ro kikötő, továbbá a Ghibli logisztikai központja. Nem maradhat ki a sorból a 2000-ben, a volt Csepel Művekben átadott, az angol PowerGen 260 millió dolláros (kb. 7,3 mdFt-os) beruházásában megvalósult új erőmű, amely ellátja hőenergiával a csepeli és erzsébeti lakások nagy részét, illetve 7 %-kal(!) vesz részt az ország energiaigényének kielégítésében.

Borbély Lénárd polgármesternek és udvartartásának volna oka bőven a szerénységre, az elődök, a csepeliek tiszteletére. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr58051028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása