CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kicenzúrázták a CSH-ból Németh Szilárd büszkén vállalt alsónadrágját

2016. március 29. 05:59 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

kidobol-2_4.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó március 24-én megjelent 6. számából:

Kirívóan egyoldalú tájékoztatást adott a Csepeli Hírmondó nemzeti ünnepünkről, március 15-éről, az aznapi eseményekről. Egy sort sem írt, arról, hogy a csepeli baloldali pártok külön-külön koszorúztak. Nem jutott hely a lapban a Múzeum kerti központi ünnepségre, ahol ellentüntetők is részt vettek, a Kossuth téri, több tízezres pedagógus tüntetésre, ahol csepeliek százai jelentek meg. A lapigazgató nem merte megírni Németh Szilárdnak a pedagógus tüntetéssel kapcsolatos véleményét sem, amiből például azt is megtudhatták a csepeliek, hogy a kerületben megbukott képviselő úr bolsevik diktátumnak nevezte a tüntetést, illetve, hogy Némethnek még az alsónadrágja is kockás.

A CSH nem tartotta fontos sporteseménynek a Csepel SC Béke téri Stadionjában megtartott Csepel FC és a FTC II. csapata között megrendezett NBIII-as labdarúgó mérkőzést, ahol több mint 10 ezer néző jelent meg (nézőcsúcs!), s ahol ráadásul a Csepel FC 2-0 arányban győzött. Hiába, ha nem az önkormányzat csapata játszik, csak az utált, egyetlen fillérrel nem támogatott, Csepel FC, akkor

az nem is érdekes, sőt, nem is történt meg.

Szentesi Zöldi László, a nagyhatalmú lapigazgató immár 10. hete nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire.

(http://csepeliek.blog.hu/2016/03/09/cenzorok_daridoja_csepelen_ket_honapja_tartanak_vissza_egy_interjut#more8449800)

Változatlanul nem érdekli Szentesi urat a csepeliek véleménye, hiszen most sem kapott helyet a lapban a METRANS Kft. tervezett és gyors ütemben épülő beruházásának növekvő lakossági elutasítása. Annak ellenére, hogy szakértői körökben is egyre többen fogalmazzák meg kritikus álláspontjukat a téma kapcsán:

http://csepeliek.blog.hu/2016/03/10/kerdojelek_a_metrans_csepelen_epulo_terminalja_es_a_helyi_kozlekedes_korul#more8455198

A CSH szokásához híven nem válaszol a legutóbbi lapszámmal kapcsolatos kritikánkra, kérdéseinkre. Így például nincs válasz arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék-piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében, honnan veszi Németh Szilárd az oktatással kapcsolatos adatait, vagy miért nem tudhatják meg a csepeliek, hogyan lett „lezárva” Borbély Lénárd polgármester ittas vezetésének ügye?!

(http://csepeliek.blog.hu/2016/03/14/a_csepeli_fidesz_fogsagaban_tartjak_a_hirmondo_lapigazgatojat)

A Csepeli Hírmondó egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk:

1) A cikk címe: „Együtt voltunk, vagyunk és leszünk”

                           Lengyel állami kitüntetést kapott Németh Szilárd

 „…Csepel már több mint tíz éve Kielce testvérvárosa” – mondta Kielce polgármestere. Pontosabban 2005. február 17. óta, amikor is Kielce Városi Tanácsa jóváhagyta a Csepellel aláírt partnerségi megállapodást.

 „Annak a kerületnek voltam polgármestere és vagyok képviselője…” – mondja Németh Szilárd. Németh úr nehezen tud túllépni azon, hogy a 2014-es országgyűlési képviselő választásokon a csepeliek nem támogatták, s így csak a Fidesz pártlistájáról került be a parlamentbe, s lett képviselő. Fideszes képviselő. A kerület képviselője dr. Szabó Szabolcs, a baloldal közös jelöltje lett.

Gratulálunk Németh Szilárd fideszes képviselő lengyel kitüntetéséhez. A képviselő úr kitüntetéseinek, címeinek a száma egyre növekszik, feladatai már szinte követhetetlenek. Szinte minden volt már. Jelenleg is több fontos megbízatás nyomja egyre terebélyesedő vállát. Az sem kizárt, hogy pártja és kormánya Kedves Vezetőjétől újabb és újabb feladatokat kap, bár sokak szerint nem tartozik a felkészült, sokoldalú, megnyerő kiállású, szerény, hatalmas tudással felvértezett fideszesek sorába. Még többen mondják, hogy eddigi munkája, megnyilatkozásai nem tették népszerűvé Csepelen, a Fővárosban, de országosan sem. Véleményünk szerint, a pedagógustüntetés kapcsán elhangzott egyoldalú, időnként nagyképű, a tények ismeretének hiányáról tanúskodó kinyilatkoztatásainak tartalma, stílusa meg tovább rontotta amúgy is alacsony népszerűségi mutatóját. De ha a Fidesznek Ő kell, akkor nincs CSH Németh nélkül.

2) A cikk címe: Ingyenes marad a parkolás

Borbély úr házi újságírója, Takó Szabolcs úr szerintünk ismét bizonyította, hogy nem erőssége a csepeliek véleményének pontos ismerete és képviselete, a korrekt tájékoztatás. Feltett kérdéseinek semmi köze az ellenzék, a szakemberek szakmai alapon megfogalmazott véleményéhez. Néhány konkrét megjegyzés:

> „Amióta rendbe tettük a gazdaságot és felmondtuk a korrupciógyanús szerződéseket, az önkormányzat jó anyagi helyzetben van.”  Ezzel a polgármesteri kinyilatkozással vezeti fel a szerző a cím szerint a parkolással foglalkozó írását. Borbély úr lassan minden nyilatkozatát ezzel kezdi, mert valamiért fontosnak tartja, hogy ezt tudatosítsa az emberekben. Szerinte ugyanis minden rendben van Csepelen, azaz minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg van elégedve. Az nem érdekes, hogy a csepeliek többsége nem így látja, vagy, hogy „az önkormányzat jó anyagi helyzete” is megkérdőjelezhető. Vegyük csak a képviselő-testület február 25-én tárgyalt, 2015. évi költségvetési rendeletének módosításáról szóló rendelettervezetet, amely a költségvetés hiányát 4,5 milliárd forintban határozta meg. Ez jelenti a jó anyagi helyzetet? Miért nem kérdezte meg Takó úr, hogyan kell ezt értelmezni, miért jött létre, és hogyan lehet kezelni? Vagy az egész költségvetés csak játék a számokkal, de erről Borbély úr nem akar beszélni?

> „Új fejleményként jelent meg a budapesti olimpia,… ezért van szükség közlekedésfejlesztésre, ami az öreg HÉV-szerelvények korszerű és modern villamosokra történő felváltását jelenti.”  Először is, a csepeli közlekedésfejlesztésre nem csak az olimpia miatt van szükség, hiszen egyre nagyobb a csepeli közutak leterheltsége, csúcsidőben pl. a kerületen átmenő forgalom szinte lebénítja az egész közlekedést. Másodszor pedig a közlekedésfejlesztés nem csak „az öreg HÉV-szerelvények korszerű és modern villamosokra történő felváltását jelenti”. Jelenti például a csepeli gerincút (Teller Ede út) folytatását, a II. Rákóczi F. út kiszélesítését, a Corvin csomópont kétszintessé való átépítését, a képviselő-testület által korábban jóváhagyott észak-déli gyorsvasút, másképpen az 5-ös metró, az M0-ás melletti parkolóház megépítését is jelenti. Harmadszor: az öreg HÉV szerelvények korszerű HÉV szerelvényekkel való felváltása is elképzelhető, amit például a HÉV megszüntetését ellenzők is javasolnak.

> „…az olimpiáig…nem tudunk 750 milliárdos gyorsvasutat építeni…” s ez „nem jelenti azt, hogy a gyorsvasút nem valósulhat meg.” Borbély úr! Ez porhintés. Ha most nem épül meg, akkor sohasem, mert nem lesz rá később sem pénz, s mert ez a kormány és fővárosi vezetés nem tartja fontosnak Csepel valódi integrálását a fővárosi közlekedési rendszerbe, de azzal sem ért egyet, hogy Budapest és környéke közlekedésfejlesztése egymástól elválaszthatatlan szakmai feltétel. Ezt bizonyítja az agglomerációs közlekedés leválasztása Budapestről, Pest megye Központi Régióból való kiválásának támogatása, ami minden valószínűség szerint további közlekedési gondokat okoz kerületünkben.

> „Az újra összeállt csepeli baloldal az aláírásgyűjtéssel becsapja az embereket, ráadásul valószínűleg az egész akció a személyes adatok begyűjtéséről szól.”  Kedves Takó úr! Miért nem kérdezte meg Borbély úrtól, hogy a Fidesz által szervezett aláírásgyűjtési akciók miről szóltak? Aki nekik aláírt, az nem a „hataloméhes” Fidesz „nyilvántartásában” találta magát?

> „Az új villamosok korszerűek, és alacsonypadlósak lesznek, kétperces követési távolsággal közlekednek, ami másfélszeres kapacitásbővülést eredményez.”  Ezt már, nem csak a csepeliek nem hiszik el Borbély úrnak, hanem a hozzáértő szakemberek sem.

> Vajon miért nem kérdezte meg az újságíró Borbély úrtól, hogyha ennyire biztos igazában, miért nem ment el a HÉV megszüntetése ellen tiltakozók nyilvános fórumára, a Csepeli Munkásotthonba, miért nem vállalta fel saját előkészítésben egy lakossági fórum megtartását, miért nem vette a képviselőtestület napirendjére az ellenzék ezzel kapcsolatos javaslatát?

> A csepeli temető fejlesztése 40 éve van napirenden, a Fővárosi vezetés soha nem tartotta be ezzel kapcsolatos ígéreteit. A fejlesztéssel kapcsolatos mai kommunikációs stratégiájuk szerint pedig nincs is rá szükség, mert a temető még 15 évig megfelel az „igényeknek”. Egyébként a temető Csepeli út melletti oldala, ismereteink szerint, legalább 15 éve a Főváros tulajdonában van, lehetőséget biztosítva a fejlesztésre, de nem történt semmi.

> „…az agglomeráció folyamatosan parkolónak használja közterületeinket…” A polgármester válasza: Csepelen nem lesz fizetős parkolás (senki nem is akarja!), azonban arra nincs válasz, hogy a probléma megoldása érdekében hol és mikor akarnak parkolókat építeni, s mikor épül meg a szigetről autóval beutazók számára egy korszerű parkolóház Csepel határában.

A csepeli HÉV megszüntetése ügyében az elmúlt időszakban több cikket is közölt blogunk, néhányra ezúton hívjuk fel figyelmüket:

http://csepeliek.blog.hu/2016/02/26/kinek_jo_a_csepeli_hev_kivegzese

http://csepeliek.blog.hu/2016/02/26/a_csepeli_hev_es_a_demokracia_megcsufolasa_csepelen#more8420064

http://csepeliek.blog.hu/2016/03/01/szentesi_zoldi_lapigazgato_csepelen_erolkodik_nyomja_de_nem_megy

http://csepeliek.blog.hu/2016/03/17/gyalazatosan_arcul_csapta_a_csepelieket_csepel_polgarmestere#more8488576

http://csepeliek.blog.hu/2016/03/20/szabo_szabolcs_uj_hidszerkezet_a_gubacsi_hid_helyen#more8497650

http://csepeliek.blog.hu/2016/03/22/hudak_janos_gyalazat_amit_a_fidesz_muvelt_csepelen

3) A cikk címe: Krízislakást újít fel az önkormányzat

A csepel.hu-tól átvett cikk a március 16-i, világcsúcsot hozó képviselő-testületi ülésről tájékoztat. Mivel blogunk már reagált a „tájékoztatóra”, ezért csak ennek ismételt olvasását javasoljuk olvasóink figyelmébe:

http://csepeliek.blog.hu/2016/03/21/csepeli_krizis_az_ittas_vezeto_kitorolte_a_hev-vitat_es_a_mereg-ugyet#more8507790

4) A cikk címe: Horváth Gyula: lesből figyelnek minket

A DK Csepel-Soroksár Szervezete a Béke téri Olvasó Munkás szobornál tartott ünnepi rendezvényén elhangzott ünnepi beszédet véleményezi az ismeretlen szerző. Két megjegyzésünk van:

> Sokadszor alkalmazza ezt a módszert a lapkiadó igazgató úr. Nem közli szó szerint a beszédet, hanem idézget belőle és megjegyzéseket tesz hozzá, illetve a szónok korábban mondott beszédeit, testületi üléseken elhangzott hozzászólásait, azok sajátos értelmezését hozza fel, sikertelenül, Horváth Gyula lejáratása érdekében.

> Az Olvasó Munkás szobornál tartott „…március 15-e alkalmából rendezvényt a Demokratikus Koalíció, az MSZP és az Együtt”. Hazugság! Az ünnepséget a DK Csepel-Soroksár Szervezete szervezte!

5) A cikk címe: Civil szervezetet gründol az MSZP

A cikk a szélsőséges, jobboldali véleményeknek is tág teret adó csepel.info-tól került átvételre. Az írás több megállapítása véleményre sem méltó. Lássuk a különösen bírálható, valószínűleg a szerző álmait megjelenítő mondatokat:

 „Azok a pártok szoktak civilként indulni a választásokon, amelyeknek túl rossz hírük van, vagy a politikusaik pártsemlegesként próbálják átverni a választóikat. A portál információi szerint komoly esély van arra, hogy a 2018-as, 2019-es választásokon a csepeli MSZP a hozzá köthető köztörvényes büntetőügyek miatt nem pártként fog elindulni.”

Persze, lehet, hogy az önmagától független szerzőnk csak elírta, s a „csepeli MSZP” helyett, a Fidesz utóbbi időben alkalmazott választási taktikájának, pártja gyengülésének és a várható jövőnek az ismeretében, eredetileg csepeli Fidesz-t akart írni.

6) A cikk címe: Megemlékezés március 15-én

A március 15-i helyi ünnepségről szóló tudósításhoz, a bevezetőben megfogalmazottakon túl, csak annyi megjegyzésünk van, hogy történelmietlen gondolkodásra vall 1848 összemosása a jelenlegi helyzettel, illetve azt állítani, hogy bárki is el akarná venni függetlenségünket. Igaz, a magyar reformok működnek. Ha nem, akkor eltereljük a figyelmet. Például ezekkel a marhaságokkal.

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> blogunkon szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a Csepeli Hírmondó is testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

> Tavaly, január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 427 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladat ellátásával kapcsolatosan.

Március:

  1. Illegális szemétlerakóra bukkant egy csepeli lakos. A hírt a 21.kerulet.ittlakunk.hu hozta nyilvánosságra.
  2. Évzárót tartott a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület.
  3. NBIII-as labdarúgó mérkőzés Csepelen: Csepel FC-FTC II. 2-0

Csepelen játszották a Jet-Sol Liga női NBI-es alapszakaszának labdarugó mérkőzését. Eredmény: Astra-Elios HFC – MTK Hungária 2-2

  1. Romsics Ignác történész volt a vendége az Együtt Csepel-soroksári szervezetének, a párt II. Rákóczi F. u. 155. sz. alatti irodájában tartott fórumán.
  2. A Nefelejcs Bábszínház gyermekelőadása a Csepeli Munkásotthon Színháztermében, Kippkopp a fűben címmel.
  3. Irodalmi Presszó a Csepeli Munkásotthonban, az Olvasó Munkás Klub rendezésében. A presszó vendége Dunai Tamás Kiváló és Érdemes, Jászai Mari-díjas színművész volt.

A március havi KultúrFaló vendége Likó Marcell, zenész, dalszerző, a Vad Fruttik együttes frontembere és Géczi János író, költő, kultúrantropológus volt.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr148530754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása