CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meghátrált a kormány: eltörlik a vasárnapi zárva tartást!

2016. április 11. 12:10 - csú

vasarnai_nyitvatartas.PNGRogán Antal rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény visszavonását javasolja.

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a kormányülés szünetében, ahol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter társaságában jelentette be, hogy a kormány a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény visszavonását javasolja, mellyel a bevezetés előtti, 2015. március 14-i állapotot állítanák helyre

Részletek:

Rogán Antal elmondása szerint a kormány a mai ülésen tárgyalta a vasárnapi zárva tartás elmúlt egy évét, annak eredményeit. Ezek alapján a kormány fő célkitűzéseit alapvetően elérte a zárva tartással, hiszen a riogatások ellenére növekedett a forgalom, a multik felől a közepes méretű boltok irányába terelődött a forgalom, és nőtt a kiskereskedelmi forgalom is.

Mindezek ellenére az elmúlt egy évben a lakosságot nem sikerült teljes mértékben meggyőzni a zárva tartás szükségéről, nagyon megosztottá vált a társadalom a kérdésben, és főleg nem sikerült meggyőzni a nőket. Mindezek mellett azt is mérlegelte a kormány, hogy van-e értelme ebben a kérdésben népszavazást tartani és milliárdokat elkölteni, miközben van ennél fontosabb kérdés is az asztalon, nevezetesen a brüsszeli kvótaszabályozás. 

A fentieket értékelve a kormány úgy döntött, hogy a népszavazásnak nincs értelme a kérdésben, ezért a kormány azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy kivételesen sürgős eljárásban vonja vissza a törvényt és állítsák vissza eredeti, bevezetés előtti, 2015. március 14-i állapotot, vagyis például a pótlékokat is érinteni fogja a benyújtott javaslat - mondta Rogán.

A javaslatról már akár holnap szavazhat a parlament és ezen a héten vasárnap újra nyithatnak az üzlete.

Forrás: mfor.hu

További információk, reagálások, vélemények a kormány tervezett intézkedésérőlITT

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1008587836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.04.11. 12:26:35

Legalább nem kell foglalkozni matolcsy elvtárs disznóságaival és hasonlókkal.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.04.11. 12:28:01

Arra jó, hogy ne kelljen matolcsy elvtárs disznóságaival és hasonlókkal foglalkozni.
süti beállítások módosítása