CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jövőre 0,9 százalékkal emeli a nyugdíjat az Orbán-kormány

2016. április 18. 10:27 - csú

siemens-varga_mihaly_1.PNGVarga Mihály Csepelen, transzformátorok között. Működött a szigetelés, nem érzékelte a feszültséget

Jövőre 0,9 százalékos lesz a nyugdíjemelés – mondta el a Világgazdaságnak Varga Mihály . A nemzetgazdasági miniszter a Szakmák Éjszakájának megnyitóján a szaklapnak nyilatkozva kifejtette: a költségvetés készítésekor 0,9 százalékos inflációval számolnak. A cél, hogy az ellátások megőrizzék reálértéküket, ezért a tervezett infláció mértékével egyező nyugdíjemelésre tesz a kormány javaslatot – hangsúlyozta a miniszter. Az áremelkedések ütemét jelentősen csökkenti majd a baromfihús, a tojás és a tej áfájának tervezett 22 százalékpontos csökkentése – emlékeztetett Varga –, kedvező hatással lehet majd az árindexre az internethasználat és az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 9 százalékpontos mérséklése is.

varga_mihaly_miniszter.PNGA kormánynak 2013 óta célja, hogy a nyugdíjasok esetében csak az inflációs ütemet kövesse az ellátások emelkedése, ami költségvetési szempontból indokolt: a kiadások legnagyobb részét, közel 20 százalékát az időskori ellátások jelentik. Csakhogy az elmúlt években, annak ellenére, hogy a kormányzati inflációs becslés mindig alacsonyabbnak tűnt a kellőnél, rendre felülbecsülte végül a kabinet az inflációt. Az árindexkövető nyugdíjemelések bevezetése óta rendre 2 százalék körül vagy a feletti mértékben emelkedett az ellátások reálértéke – az utóbbi két év negatív inflációs mutatói miatt is. Az idén várhatóan további 1,3 százalékkal emelkedik a reálnyugdíj, így 2010 óta az ellátások vásárlóértéke összességében 10 százalékkal növekedhet. Ennek a szintnek a tartása lehet a jövő évi cél.

Forrás: Világgazdaság

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr338638848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.18. 22:17:00

Köszi Fidesz! Mi nyugdíjasok majd tudjuk hogy kire nem fogunk szavazni 2018-ban illetve 2019-ben!

Tarjányi László 2016.04.18. 22:22:49

Kedves Szerkesztő úr!

Legyen szíves tanulmányozza már meg Németh Szilárddal a mai napon történt interjút, amely elérhető a Pesti Srácoknál illetve a Csepelinfón elérhető! Vannak ám ott vaskos hazugságok! Mindenki hibás, csak a Fidesz nem!

csepel.info/?p=48627#comment-270741 “Németh: pártemberek szervezik a “civil” tüntetéseket”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. április 18., hétfő - 21:42

Ha igazatok van, akkor minek a cenzúra a Csepelinfóban? Hazudtok reggel, délben, este!

csepel.info/?p=48633#comment-270742 “Miért kellett kifizetni ezekre a tanulmányokra 190 millió forintot?”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.

2016. április 18., hétfő - 21:56

Ti is tömitek a Századvéget milliárdokkal tanácsadásért, meg a többi csókos céget! Mi van az Öveges-programban lenyúlt pénzekkel? Miért is kellett minden felújított tanterem után fizetni öt-ötmilliót ugyanannak a cégnek egy tanulmányért, nem lett volna elég egyszer kifizetni őket ötmillió forinttal?

Minek Borbély Lénárdnak 17 fizetett tanácsadó, meg 9 tanácsnok? Mennyi kaszál tanácsadásért Csepelen Giró-Szász András? Egyáltalán, van annyi havi munkaideje Borbély Lénárdnak hogy igénybe vegye a 17 tanácsadó együttesen lekötött havi tanácsadási idejét? Vagy az egyes számú tanácsadó hallgatja meg a többit, és zanzásítja azok tartalmát a polgármester részére?

csú 2016.04.19. 10:32:04

@Tarjányi László: Köszönjük a jelzést! A Facebookra már hétfőn feltettük a Csepel Újsághoz, érdemes megnézni ott is a véleményeket. Hamarosan itt egy-egy-egy részt fleldolgozva írunk NSZ interjújáról

Tarjányi László 2016.04.19. 21:41:33

fghfjhgkjhk, grün meg aki még ott nem fideszes csókos, hagyjátok a fenébe Ábel Attila homokozóját, gyertek át ide kommentelni! Ott majd nagyapó meg a többi fideszes kommentelő/admin/képviselő/tanácsnok majd írogat a saját cikkeihez helyeslő hozzászólásokat! Költsék a pénzüket meg az idejüket egy senkit sem érdeklő párt weblapra! BOJKOTT!
süti beállítások módosítása