CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Víz alá nyomott múlt: felszínre törnek a szennyes sportuszodai ügyek

2016. május 10. 05:05 - csú

kiss_laszlo_fiatalon.jpgA ma reggeli Népszabadságban RAB LÁSZLÓ újabb felkavaró és megdöbbentő információkat közöl  a Kiss László lemondott úszószövetségi elnök ifjúkorához kötődő, eddig kevéssé ismert, 55 évvel ezelőtti csoportos erőszakossági ügyről:

F. Marianna még nem volt 18 éves, amikor Kiss László és két társa letámadta az uszodában – ezt az információt is tartalmazza a Magyar Úszó Szövetség 1961-es határozata, amellyel a későbbi mesteredzőt egy időre kizárták a válogatottból és az ország összes uszodájából csoportos nemierőszak-kísérlet miatt.

Ezt az esetet is számba vette a bíróság, amikor Kiss súlyosabb büntetést kapott a Takáts Zsuzsanna elleni nemi erőszak miatt.

 

Kiss Lászlót és két válogatott úszótársát a Takáts Zsuzsanna elleni csoportos nemi erőszak elkövetése miatt ítélte el a bíróság, ám a per során két további eset is szóba került, amelyek közül az egyik

hozzájárult a volt úszószövetségi kapitány büntetésének szigorításához. Mint a bírósági iratokból kiderül: az 55 évvel ezelőtti bűncselekmény elkövetése előtt fél évvel Kiss Lászlót fegyelmi úton tiltották el az uszodák látogatásától. A múlt héten a nyilvánosság elé lépő Takáts Zsuzsanna erre is célozhatott az RTL Klubnak nyilatkozva, amikor azt állította, hogy

nem volt egyedi az ő esete.

Kiss uszodai eltiltásához egy csoportos nemierőszak-kísérlet vezetett, amely 1960. december 30-án történt.

Ezt az ügyet a Magyar Úszó Szövetség házon belül kezelte, ám a Takáts ügyében indított perhez benyújtotta az eset dokumentációját, mivel az egyik elkövető személye, Kiss László mindkét ügyben szerepelt. A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében idéz a szövetségi papírból, amellyel a későbbi mesteredzőt 1961. január 26. napjától április 26-ig „mindennemű sporttevékenységtől és az összes uszoda látogatásától eltiltotta”, ezenkívül erre az időre kizárták a magyar válogatott úszókeretéből is.

A fegyelmi eltiltás alapja az volt, hogy „Kiss László és még két társa (1960. december 30-án) a sportuszoda szabad részében körülfogták F. Marianna 18-ik életévében lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek

További részletek a Népszabadságban Rab László  cikkében és a lap online változatában

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr698701506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása