CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vasárnap kell visszaállítani az órákat, mert kezdődik a téli időszámítás

2016. október 29. 05:59 - csú

oraallitas_indiannal_1.PNGOktóber 30-án, vasárnap éjjel 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára, ekkor veszi kezdetét a téli időszámítás. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatait is.

A magyarok 80 százalékának elege van az óraállításból. Ötből négy ember eltörölné. Ráadásul ötből egy rosszul tudja, hogy ősszel vissza vagy előre kell-e állítani.

Bebizonyosodott: nem szeretjük az óraállítást, elegünk van belőle. A magyarok 80 százaléka, ötből négy ember eltörölné az óraátállítást. Ez derült ki a

Szallas.hu legfrissebb felméréséből.

A Szallas.hu online kutatásában összesen 5776-an vettek részt, szeptember 24. és október 12. között. Az ellenzők táborának kétharmada a fix nyári időszámítás híve. 23 százalékuk a téli időszámításra állna át. A válaszadók 13 százaléka inkább az időzónaváltást támogatná, és így a greenwichi középidőhöz nem 1, hanem 2 órát adna.

A válaszadók fele a biológiai egyensúly felborulását, valamint a nehézkes átállást említi elsődleges problémaként. A téli időszámítás ellenzőinek fő érve a korai sötétedés: 10 emberből 4 számára a korai órákban jelentkező sötétséghez rossz közérzet társul, a résztvevők kétharmada pedig ilyenkor munka után már nem is nagyon megy a szabadba.

Az 55 év felettiek többségének állítása szerint egészségi problémái vannak az óraátállítást követően.

A téli időszámításra átállás támogatottsága a településmérettel fordítottan arányos: a kisebb települések lakói között népszerűbb ez az elképzelés, mint a nagyobb városokban.

A kutatás szerint egyébként minden ötödik válaszadó rosszul tudja, hogy október 30-án merre kell tekerni a vekkert. 2016 október 30-án, vasárnap éjjel 3 órakor kell visszaállítani az órákat 2 órára, ekkor veszi kezdetét a téli időszámítás.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5311844661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása