CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd kérdezett a sajtótól: önök mit keresnek itt?

2017. március 10. 04:24 - csú

nemeth_szilard_reszlete.PNGA hatalom ökle ezúttal nem sújtott le. Sőt, inkább egy - látszólag - ártalmatlan mondattal igyekezett kitérni az érdeklődők elől. "Önök mit keresnek itt?" - kérdezte az újságíróktól a Parlamentben. És teljesen mellékes, hogy történetesen az ügynökadatok nyilvánosságáról szóló javaslatra kellett volna reagálnia, mert ez a mondat önmagában kifejezi annak a rendszernek a lényegét, amelynek Németh Szilárd hű katonája.

Ez az ember mindig bátran kiáll, ha megbízzák, hogy mondjon valamit. Akármit.

Megbízhatóan felmondja a leckét. Legyen szó a rezsicsökkentés hatalmas vívmányáról, vagy akár a Népszabadság bezárásáról. Hiszen mindkettőnek - és még mennyi másnak - "épp itt volt az ideje". Az utóbbiért a hatalom nem is hullat krokodilkönnyeket, tulajdonképpen nincs is köze hozzá.

A baj az, hogy a szellem tovább él. Néha pedig megpróbál kiszabadulni a palackból. Jönnek a mihaszna újságírók - például a Parlamentben - és kérdezősködnek. Kellemetlenkednek, piócáskodnak. Válaszokat várnak. Miközben arra kellene figyelni, hogy tényleg, mit keresnek ott? A házelnök már hozott szabályokat ellenük, némelyiket ki is tiltotta, de ezek semmiből sem tanulnak. Beléjük lövetni - egyelőre - mégsem lehet, de talán szigoríthatnának egy kicsit, hogy ne szemtelenkedhessenek. Fájdalom, még nem sikerült mindet egy karámba terelni, bár a hatalmat kiszolgáló média és sajtó egyeduralmának megteremtésében kétségkívül szép eredményeket értek el.

Maradtak azonban még renitensek, akik nem átallanak megállítani a haza üdvéért ténykedő politikusokat, s a folyosókon vagy tájékoztatókon igyekeznek valódi kérdéseket feltenni. Ideje, hogy ennek egyszer és mindenkorra véget vessenek. Hogy egy szegény Fidesz-alelnöknek ne azzal kelljen kitérni a válasz elől, hogy "önök mit keresnek itt?".

Kitűnő alkalomnak ígérkezik a jövő heti ünnep, amikor sokan felidézik majd az egykori márciusi ifjak tetteit, még talán a 12 pontot is. Melyek közül az első: "Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését". Már nem kell sok ahhoz, hogy napjainkban a sajtónak az a bizonyos szabadsága csakis és kizárólag a rendszer dicsőítését jelenthesse. Szép cél.

Van kérdés?

Sebes György

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8712324745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.03.10. 22:02:31

csepel.info/?p=57640#comment-297145
“Leporolták az 5-ös metró terveit – a Csepeli Hév is a terv része”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2017. március 10., péntek - 21:52

Nem lesz olimpia, a fideszes elvtársaknak meg kell a megrendelés ahonnan a fele pénzt ellophatják, így hát elővették az 5-ös metró tervét! Tegnap még villamosra akarták cserélni a csepeli HÉV-et, ma már más a cél, mert kell a lé!

Miért is kell Galvani-híd? Garancsi Kopaszi-gátas lakóparkjához meg toronyházához kell, hogy minél többet kérhessen a lakásokért, irodákért!

Fideszes seggfejek, miért nem veszitek elő az én ötletemet Észak-Csepelre vonatkozóan, legyen a neve Csepel-Szentkorona, s legyen majd egy, az Unió utáni államszövetség központja! Ha megbukik az Unió, a történelem szele majd úgyis összefújja a dunai kisnemzeteket, védelmet nyújtva a nyugati és keleti hódoltság ellen! Márpedig ennek a súlyponti közepe Budapest! Hogy az új/régi állam kinek az érdekét szolgálja, a miénket, a szomszédokét vagy másokét, azt én bizony nem tudom!

Minden esetre, a Magyar Szent Koronát annak a fejére ígérem, aki akkorává teszi Magyarországot, amekkora volt!
süti beállítások módosítása