CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magánhadsereg van Csepelen is?

2017. április 05. 05:59 - csú

hienak_elefanttal.PNGTarlósnál elszakadt a cérna. Ez már több annál mint amit el tudna viselni! Szembefordult hát a hűséges ebeknek hitt hiénáival! Azok viszont, az évek folytán úgy legyengítették a főpolgármestert, hogy széttépni már sokkal könnyebb, mint elfutni előle

Horváth Gyula, Csepel közéletének ismert személyisége Dobólap címmel publicisztikát írt, amit most olvasóink figyelmébe ajánlunk:

Tarlós István főpolgármesternek azt a súlyos mondatot kellett kimondania, hogy a budapestiek ne fizessék be a bírságot, amit a közterület felügyelők szabtak ki.

Tarlós nem egy polgári engedetlenség élére állt, hanem elhatalmasodott benne az a megvilágosodás. Kiderült a számára, hogy azokkal, akikkel egy frakcióban van, haszonleső szerencselovagok. Ezt már sejtette az olimpiai jelentkezésnél, aztán erősödött benne a hirdetőoszlopok eltávolításánál,(azt már nem is szavazta meg) és végül a kizárólag büntető különítményként üzemelő közterület-felügyelet dolgainál tetőzött.

Tarlós látja, hogy a Budapestről hozott, csak a Fidesz érdekeket szolgáló képviseleti rendszer kizárólag arra jó, hogy kizsigereljék a Fővárost és hülyét csináljanak a

főpolgármesterből. A fővárosi közgyűlési többséget adó fideszesek egyáltalán nem tartják szemük előtt Budapest működésének, és fejlődésének ügyét. Választott funkcióikat anyagi haszonszerzésre, hatalmi bázis kiépítésére használják csupán. Budapest, nem érdekli őket, csupán a saját kerületi kiskirályságok létrehozása, és Tarlós kisemmizése a céljuk. Megegyezéseiket Tarlós háta mögött, de az ő bőrére, egyéniségének erodálására akarják megoldani a fideszes kerületi polgármesterek. 2010 óta az ő találmányuk alapján, (és hathatós közreműködésükkel) a kormány elvonta Budapest költségvetésének majd a felét!

Az egyébként is temperamentumos főpolgármester hét év alatt ráeszmélt, hogy ő lett a Fidesz kártyapaklijában a tökfilkó! Olyan, ami (aki) sem az ultinál, sem a betlinél nem játszik fontos szerepet. Dobólap! A korábban „viágvárosként” jegyzett főváros vezetetlen, és vezethetetlen immár! Vállalatai, a csőd szélén, és széhullóban! Munkásai sztrájkkal kívánják felhívni a városlakók figyelmét, a város tarthatatlan helyzetére. Lázár Jánosnak már készen van a beszédvázlata arra a kormányinfóra, amikor bejelentheti, hogy a főpolgármester csődbe vitte a fővárost, ezért a NER kormánynak nincs más lehetősége arra, hogy megvédje Budapestet, mint, hogy megszünteti önállóságát, kinevezi helytartóját és közös megegyezéssel eltávolítja főpolgármesterét. (Ez lesz a Fidesz döblingi programja)

A megbokrosodott Tarlós ezért kiált kétségbeesetten: „ne fizessenek”! A kerületi kiskirályok Tarlóst letudva dörzsölik a tenyerüket, és már az egymás közti leszámolásra és tőkekoncentrációra gondolnak. Mindegyiknek van serege. Most közterület felügyelőknek mondják őket. Fő céljuk a lakosság elnyomása, sanyargatása és büntetése. Közpénzen, drága kamerákkal és még drágább autóikból figyelik is a polgárokat, meg a polgármester ellenségeit és azonnal büntetnek. A morál, a bányászbéka ülepe alatt. Nem a törvények szolgálata a fő céljuk, hanem a helyi hatalmasságok érdekeinek védelme, szolgálása! Vezető lehet itt a kirúgott és megfenyített rendőrkapitány, mert nem a rátermettség, hanem az alkalmazkodás a kritérium.

Vannak náluk „Ne büntesd meg!” listák, és természetesen lehetnek, büntesd meg listák is! Jobb kanyar 50 eFt, márc. 15-i parkolás 10 eFt, hangfal pakolás a rendezvény után 5eft. Mérlegelés, logikus következtetés nincs! Az egyik helyen a sebtében kihelyetett tábla adja a judási magyarázatot, a másikon, meg éppen az a baj, hogy nincs ráírva, hogy „március 15-e nemzeti ünnep és munkaszüneti nap, amikor a hivatal dolgozói nem mennek a munkahelyükre, így akkor ezeken a helyeken parkoló állampolgár nyugodtan parkolhat!”

De a logikából a közterület felügyelőknek nincsen diplomájuk. (Sajnos empátiából és jogkövetésből sincs) A parancsnokuk meg éppen azt mókolja, hogyan alkalmazhatná a legradikálisabban büntető hatalmát! Neki a helyi Voldemort nagyúr mondja meg, hogy mi a törvény! Ő fenyíti, és jutalmazza a szolgáját!

Ennek eszmélése után nem csoda, hogy Tarlósnál elszakadt a cérna. Ez már több annál, amit el tudna viselni! Szembefordult hát a hűséges ebeknek hitt hiénáival! Azok viszont, az évek folytán úgy legyengítették a főpolgármestert, hogy széttépni már sokkal könnyebb, mint elfutni előle!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr412400149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása