CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliek fizetik ki a cehhet Németh Szilárd kudarcáért a Városkép Kft-n keresztül?

2017. szeptember 04. 05:55 - csú

triumviratus_nevekkel_abel-nemeth-borbely_1.pngCsepeliek pénzéből hizlalják a kampánykasszát, de egyre több a kérdés

Mibe kerül a csepelieknek Németh Szilárd országgyűlési képviselői kampánya? Jogos a kérdés, mert mint kiderült, „a Csepeli Önkormányzat csak idén 18 millió forintot fizetett ki a soroksári alpolgármester cégének”. A cég tulajdonos soroksári alpolgármester Németh Szilárd „kampányarcaként” Soroksáron segítette/segíti a cikk szerint, a Németh úr választási kampányát.

 http://csepelhirek.blog.hu/2017/08/31/a_csepeli_onkormanyzat_csak_iden_18_millio_forintot_fizetett_ki_a_soroksari_alpolgarmester_cegenek

Az írásból egyértelműnek tűnik, hogy a csepeli önkormányzat vezetése, a Csepeli Városkép Kft. megrendeléseivel tömte/tömi ki a soroksári alpolgármester cégét. Idén a hivatkozott írás címében jelzett összeggel, míg a 2013-2016 közötti időszakban bruttó 71,7 millióval. (csepel.hu). A cég ezekért a tízmilliókért

megszervezte a csepeli önkormányzat által tervezett rendezvényeket, ezzel növelte üzleti forgalmát, s adózás után tulajdonosai nyereségét. A soroksári alpolgármester idei vagyonnyilatkozatában már arról tudott számot adni, hogy ~1,2 milliós havi jövedelmén túli készpénzvagyona 2014-hez képest ~27,5 %-kal nőtt, s ma már megközelíti a 25 milliót.

http://soroksar.hu/onkormanyzat/kepviselo-testulet/vagyonnyilatkozatok/weinmann-antal

Az ügylettel kapcsolatban több kérdés is felvethető:

> Csepeli Városkép Kft, az Önkormányzat egyszemélyes gazdasági társasága, miért szerződik, immár ötödik éve, egy külső céggel a helyi rendezvények lebonyolítására? A Kft működteti ugyanis az önkormányzati művelődési házakat (Királyerdei Művelődési Ház, Radnóti Miklós Művelődési Ház), összesen 15 fővel. Vannak közöttük művelődésszervezők, technikai munkatársak, akiknek, többek között, le kell tudni bonyolítani valamennyi önkormányzati rendezvényt. A Kft vezetése talán alkalmatlannak tartja saját munkatársait egy-egy önkormányzati rendezvény megszervezésére, vagy „rengeteg” munkájuk mellett már nem tudják vállalni az önkormányzati igények kielégítését? Lehet, hogy az önkormányzat vezetése a Kft-nek adta ki a hivatali szinten kellemetlen tranzakció lebonyolítását, s ezért ad a társaságnak évente ~ 85-90 milliót, a rendezvényekre?

> Miért pont a soroksári céggel alakult ki ilyen együttműködés, pályázat vagy meghívásos eljárás útján választották ki, vagy valaki ajánlotta a céget? Ha igen, kicsoda? Csak nem Németh Szilárd, a 2014-es egyéni országgyűlési választásokon Csepel-Soroksár választókerületet elvesztő, Fidesz-listás képviselő, aki várhatóan 2018-ban is indulni akar az országgyűlési választókerületben?

> A Csepeli Városkép Kft éves beszámolóiban rendre beszámol arról, hogy „számos sikeres és nagy létszámban látogatott önkormányzati rendezvényt szervezett meg és bonyolított le.” (csepel.hu) Arról viszont nem, hogy ezeket külső cég bevonásával biztosítja. Például 2016-ban ~1,7 milliót kapott a soroksári cég a labdarugó Európa Bajnoksággal kapcsolatos Szent Imre téri Arénába szervezett programok megszervezéséért, miközben a program lebonyolításának a Városkép Kft mellett a Csepeli Városgazda Zrt. is részese volt. Mennyiben vettek/vesznek rész a két csepeli társaság munkatársai az önkormányzati rendezvények lebonyolításában, kinek a tulajdonában lévő technikai eszközök kerülnek rendszeresen felhasználásra? Végeztek-e számításokat a külső vállalkozó bevonásának valódi költségcsökkentő hatásait illetően?  

A tények elgondolkodtatók, megerősítik a gyanút: a háttérben Németh Szilárd választási kampányának önkormányzati pénzből való támogatása áll. Ezt erősíti a legutóbbi hír, miszerint a ”csepeliek pénzéből fizette ki a Fideszes közvéleménykutatást Borbély Lénárd”.  http://csepelhirek.blog.hu/ 

Sokba kerültek/kerülnek tehát a csepelieknek Németh Szilárd választási kampányai. A sok pénz eddig nem hozott sikert Némethnek, bár ő az eredményt nem ismeri el. Időnként arról szónokol, hogy „engem azért választottak meg, hogy…”. Nem választották meg.

Bízom benne, hogy a képviselő úr a rendelkezésére álló hatalmas önkormányzati és fideszes anyagi, hatalmi háttér ellenére, ismét elveszti az egyéni országgyűlési választást. Ismereteim szerint egyre többen így gondolják.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512801800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása