CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Békét, szabadságot! Elég volt gyerekeink mérgezéséből! Ma délután háromkor tüntetés a Kossuth téren

2018. január 28. 07:23 - csú

tanitanek_tuntetes-2018-1-28.jpgA Tanítanék mozgalom Békét és szabadságot az iskolákban! jelmondattal hirdette meg a demonstrációt, amelynek meghívójában hosszan sorolják, hogy az idei évből eltelt néhány hétben milyen embertelen intézkedésekkel nehezíti a kormány az oktatás, a benne dolgozók és a diákok helyzetét. - Vasárnap délután 15 órától ismét élhetőbb oktatási rendszerért tüntetnek a Kossuth téren.

„Békét akarunk! Elég volt az iskolák militarizálásából, a hazug propagandából, gyermekeink lelkének mérgezéséből. Szabadságot akarunk! Elég volt a megfélemlítésből, az előre gyártott válaszokból, a tiltásokból, a korszerűtlen és megterhelő iskolákból, gyermekeink szellemének megrontásából. Nem tűrjük, hogy gyerekeink jövőjét puszta politikai célokból tovább nehezítsék” – szól a mozgalom felhívása.

Facebook oldalukon azt írják, hogy

hónapok óta dolgoznak egy élhetőbb oktatási rendszer megteremtésén. Még csak pár hét telt el az évből, a kormány máris számos embertelen intézkedéssel megnehezítette mind a diákok, mind a tanárok helyzetét.

  • Megérkezett a HIT, hogy gyűlöletpropagandát és félelmet plántáljon az iskolákba.
  • Elnémították a szakképzésben és egyetemen dolgozókat.
  • Újra hivatalos indoklás nélkül rúgtak ki egy igazgatót, demonstrálva a tankerületek hatalmát az intézmények felett.
  • Balog Zoltán teljhatalmat kapott, mostantól ő döntheti el, ki alapíthat iskolát, és ki nem (az egyházi iskolák persze ebben az esetben is kivételt képeznek).
  • A bíróság is kimondta, hogy az iskolák államosítása alaptörvény-ellenes.

A mozgalom azzal a felkiáltással szervezi a tüntetést, hogy elegük van az iskolák militarizálásából, a hazug propagandából.

„Elég volt a megfélemlítésből, az előre gyártott válaszokból, a tiltásokból, a korszerűtlen és megterhelő iskolákból, gyermekeink szellemének megrontásából – írják Facebook bejegyzésükben.

Az elmúlt két évben több alkalommal is vitára hívták Balog Zoltán minisztert és Palkovics László államtitkárt, de ők elzárkóztak ettől. A Tanítanék mozgalom támogatja a diákok múlt heti tüntetését és folytatják a demonstrálást. Céljuk, hogy mindenki számára elérhető, korszerű és hatékony, azaz gyerekközpontú, esélyteremtő, kompetencia-alapú, demokratikus, átjárható és autonóm oktatási rendszer legyen Magyarországon.
A részletek a Facebookon megtalálhatók, itt:
Békét és szabadságot az iskolákban!

Forrás: Vasárnapi Hírek és 168 óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4113609993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása