CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szombati tüntetés: több tízezren jelezték részvételüket, mozgósítanak a pártok is, a rendőrök felkészülnek

2018. április 13. 04:24 - csú

internetado-2-vekonyabb_1.pngA Jobbik, az MSZP és a DK is közölte, hogy mennek a szombati tüntetésre. Az esemény Facebook-oldalán már több mint 30 ezren jelezték részvételüket, az érdeklődők száma 70 ezernél is több.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, szombaton fél 6-kor kezdődik a megmozdulás az Operánál, ahonnan a demonstrálók a Kossuth térre fognak vonulni. A tüntetés szervezői azt közölték, hogy a demokráciáért, a szabadságért, a szavazatok újraszámlálásáért, szabad sajtóért és pártatlan közmédiáért, új választási törvényért emelik fel szavukat.

Az eseményre a pártok is rászerveznek, a Jobbik közölte, hogy a párt vezetése és képviselőjelöltjei is ott lesznek, mivel szerintük „percről percre egyre több olyan eset lát napvilágot, melyek megerősítik, hogy országos méretű választási csalás történt”. Hozzáteszik: mivel a szervezés civil kezdeményezésű, kérik a párt zászlóinak mellőzését.

Az MSZP is az észlelt szabálytalanságokra hivatkozik közleményében. Jelezték, a szükséges jogi lépéseket is megtették, emellett úgy döntöttek, hogy a tüntetésen is részt vesznek. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy „itt az ideje a nemzeti ellenállásnak”, ezért

pártjának és szimpatizánsaiknak is ott a helye  a demonstráción.

Mobil térfigyelő kamerákat állított fel a rendőrség a Kossuth tér és a Szalay utca sarkán a szombati tüntetésre készülve. Ezen kívül további kamerákat rögzítettek meglévő oszopokra is. A 444 olvasója csinált képeket az előkészületekről, ez alapján a rendőrök jó sok, több tízezer emberre számítanak, mert az Alkotmány utcában jó hosszan elhelyeztek kamerákat.

Forrás: atv.hu, 444.hu 168 óra és a tüntetés szervezőinek Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr213831216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása