CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem beszélnek a leleplezett hazugságról, az átverésről, az elmarasztaló ÁSZ-vizsgálatról

2018. július 30. 05:59 - csú

borbely_a_tuzolto-35_igeret-777-vagott.pngBorbély Lénárd polgármesternek  jól jön még a bukósisak: a 35 ígéretét számon kérik a csepeliek. Például: mi van a Gubacsi híd felújításával, szélesítésével?  Mi van a gerincút folytatásával? A belső utak megszabadítása az átmenő forgalomtól? ...Erről egy szót sem közöl a CSH!

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 26-án megjelent 21. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Milliárdos fejlesztések (út, Jedlik), napvitorla a csepeli strandon, öt oldal „Aktuális”, a minden nagyon szép, minden nagyon jó jegyében. Kitűntetésátadatás. Egy kis politizálás, két oldalon Németh Szilárd érdekében, aki most is főzött, egy könnyű, nyári ételt, chilis babot. Igazi bulvár az egész CSH: élmény, sport, kirándulás. Migránsozás nélkül, még Németh Szilárd is csak a „Nándorfehérvár emlékezete” című írásban utal, áttételesen, a témára. Nem lesz ebből baja a szerkesztőségnek?

Most sem fértek bele viszont a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek. Például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte. Arra sem jutott hely, hogy megszólaltassák Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot.

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/11/minden_csepeli_fejlesztest_leszavazott_a_fidesz_a_parlamentben

Azt sem közölte a lap, hogy

Németh Szilárdnak, Fidesz-listás csepeli képviselőnek, bocsánatot kellett kérnie, mert hazudott:

 „Budapest, 2018. július 23., hétfő (OTS)

A Fővárosi Törvényszék előtt 2.P.20..723/2015. számon és a Fővárosi Ítélőtábla 2.Pf.21.372/2015. számon folyamatban volt perben keletkezett ítéletek megállapítása szerint, 2014. december 2-án a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Németh Szilárd megsértette dr. Szilvásy György jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy valótlanul állította, hogy Dr. Szilvásy György megbízta Portik Tamást fideszes politikusok lejáratásával, köztük Rogán Antal lejáratásával. Németh Szilárd ezért sajnálkozását fejezi ki”

https://varosikurir.hu/nemeth-szilard-az-ej-leple-alatt/ 

Csak megjegyezzük, hogy az OTS Üzleti Sajtószolgálat általában üzleti vállalkozások, cégek, intézmények közleményeit közli. Vajon miért csak itt jelent meg a bocsánatkérés?

 Ismét kimaradt a képviselő-testület június 28-i üléséről szóló tájékoztató is, amiből  megtudhattuk volna, hogy az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t és az Önkormányzatot is elmarasztalta.

http://csepeliek.blog.hu/2018/07/10/keptelensegek_a_csepeli_varoskep_kft-nel_ez_olvashato_ki_az_allami_szamvevoszek_vizsgalati_jelentese

Miért?

Véleményünk a cikkekről:

1) Útfejlesztések milliárdokból

A cikk első mondatából kiderült, hogy „a kerület önkormányzata 2011 óta kiemelten kezeli az út-és csatornaépítési programot….Csepelen közel 16 kilométer önkormányzati út is épült vagy újult meg.” Ez a hét év alatt elkészült fejlesztés a szilárd útburkolat nélküli csepeli utak hosszának 29,6 %-át teszi ki. Átlagban ~ 2,3 km évente! Borbély Lénárd 2014-ben polgármesterré választása előtt, 2014. szeptember 18-án, a Királyerdei Művelődési Házban tartott lakossági fórumon viszont ezt ígérte:

 „Folytatják az út-, csatorna- és járdaépítéseket. Kormányzati segítséggel minden utat leaszfaltoznak, és kiépítik a csapadékvíz-csatorna rendszert. Teljes egészében elkészül a gerincút az EU, a kormány és a főváros támogatásával, így már a kerület összes belső lakónegyede megszabadulhat az átmenő gépkocsiforgalomtól. Felújítják és 2x2 sávosra bővítik a Gubacsi hidat, hogy csúcsidőben is gyorsabb legyen az áthaladás rajta. Gyalogos és kerékpár hidat építenek a Kis-Duna fölé, a mai „csőhíd” helyén.”

Az ígéretből semmi sem lett. Most azt ígéri, hogy a következő öt évben 4,5 mdFt + 1,7 mdFt-ot, összesen 6,2 milliárdot fordítanak fejlesztésekre. Ha ez valóban megvalósulna, akkor is további ötéves ciklusokra van szükség a polgármester 2014-es ígéretének megvalósítására. Ráadásul az idei választások előtt a Németh Szilárd által meghirdetett Weiss Manfréd Tervről kiderült, hogy csak blöff, így azóta már a Gubacsi híd sem téma. Úgy tűnik, s ezt nem először kell leírnunk, Borbély úr ígéretei sem „gránitszilárdságúak.” De Németh Szilárd utcájában legalább októberig elkészül a szilárd útburkolat, az esővíz-elvezető csatorna. Megnyugodtunk. Hogy a többi közel negyven kilométer mikor készül el, arra talán jövőre, az önkormányzati választás évében biztos kapunk újabb ígéretet.

2) Csepeli Strand: új öltözők, napvitorla

Néhány megjegyzés a rövid íráshoz:

> főcenzori előírás, hogy a CSH-nak népszerűsíteni kell Borbély Lénárd polgármester facebook oldalát is. A feladat kipipálható.

> A 2010-es önkormányzati választások előtt fedett uszodát ígért Németh Szilárd a csepelieknek. Az ígéretből nem lett semmi, helyette, átvéve a Főváros Önkormányzathoz tartozó feladatot, béreljük a csepeli strandot a Fővárostól, sátortetőt kapott a nagymedence, mi fizetjük a költségeket, a karbantartást, felújítást és a fejlesztést. A Fővárosi Önkormányzatnak eltűnt ez a vesztesége, sőt, a strand bérletbe adásából plusz bevételhez jutott. A csepeli önkormányzat meg azóta is veszteségesen működteti a strandot. Egy szocialista önkormányzat esetén a fideszesek ezt felelőtlen gazdálkodásnak neveznék.

> A strandra fordított százmilliókból már valószínűleg meg lehetett volna építeni a megígért fedett uszodát.

3) Milyen lesz a felújított Jedlik?

A Jedlik 5 milliárdos fejlesztésének témája a legutóbbi CSH-ban „Európai színvonalú lesz a megújuló Jedlik” címmel jelent meg. Akkori véleményünk az alábbi linken olvasható:

https://csepeliek.blog.hu/2018/07/17/csepel_kozlekedeserol_mai_szocialis_feszultsegeirol_egy_szot_sem_irnak_csak_a_mosolyalbumot_kinaljak#more14117089

Kérdéseink változatlanok:

> a gimnáziumhoz közeli, katolikus, református, evangélikus és baptista templomok nem teszik szükségessé a kápolnát, amit az intézmény tanári karnak sok tagja, a szülők nagy része is elutasít. Miért és ki szorgalmazza akkor a kápolna beépítését a gimnáziumba?

> Öt milliárd fordíthatót a gimnázium felújítására. Hatalmas összegről van szó. Közpénzből. Miért nem teszik közzé a témáért felelős minisztériummal kötött szerződést, amely részletesen tartalmazza a támogatás feltételrendszerét, esetleg alátámasztja a támogatás mértékének nagyságát is?

> Valóban indokolt-e közel 900 fős tanulói létszámmal számolni, amikor csökken a kerület diákjainak létszáma, öregszik a Főváros és a kerület lakossága is, a fideszes oktatáspolitika pedig inkább a szakmunkásképzésben való részvétel felé próbálja „eltolni” a tanuló ifjúságot? Szükséges-e 900 fős létszámhoz 1200 fős aula kialakítása?

Lásd továbbá az alábbi linken elérhető cikkünket:

https://csepeliek.blog.hu/2018/07/27/a_jedlikben_otmilliardbol_uszodara_nem_futja_mert_draga_de_lesz_helyette_kapolna#more14142229

4) Napi egyszeri étkezés a rászoruló gyerekeknek

Kérdésünk: kerületünkben 1500 gyerek jogosult a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénybevételére. Miért csak néhányan veszik közülük igénybe az ellátást? Vizsgálták-e a Polgármesteri Hivatal illetékes szakterületének munkatársai az alacsony igénybevétel okait?

5) Mi a demagógia?

A cikk a feltételezések, csúsztatások halmaza. A szerkesztőség arra sem volt képes, hogy a július eleji rendezvény kapcsán megkérdezze az érintetteket, közölje valamelyik résztvevő írásos reagálását. Így teszi önmagát hiteltelenné az egész szerkesztőség, pontosabban így járatja le a témagazda Ábel Attila alpolgármester az egész szerkesztőséget. Biztos megéri nekik!?  Persze, mi is tudjuk, amit a szerző: „Csak egy dolog biztos. Hamarosan ismét jönnek a választások, és megint…” és megint az Ábel Attila által irányított és kézben tartott lakájmédiával kell az ellenzéknek szembenéznie.

6) Mammográfia: mi a különbség a szűrés és vizsgálat között?

Ami kimaradt az írásból: az önkormányzat számolta fel az egészségügyi intézményben működő mammográfiát, mert állítólag rossz volt a berendezés. Nyolc év alatt az önkormányzati vezetés több százmillióval csökkentette a szakorvosi rendelő támogatását, pedig állítólag milliárdos tartalékokkal rendelkezik. Miért nem vásárol az önkormányzat egy korszerű mammográf berendezést? Pedig hazánk élen jár világban a daganatos megbetegedések számában, ezen belül pedig a harmadik helyen áll a mellrák!

7) Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést

    Magyarország védelmében az ellenzékre továbbra sem lehet számítani

    Nándorfehérvár emlékezet

    Serdülő Európa-bajnok a honvéd sportegyesületnél

Elsősorban a központi politikai feladat (tájékoztatás a költségvetés elfogadásáról) megvalósítása és a helyi kötelezettség, Németh Szilárd képviselő, honvédelmi miniszterhelyettes, államtitkárt sokoldalú népszerűsítése végett készült írások önmagukért „beszélnek”. (Két oldalon ötször szerepel Németh Szilárd neve, s két képest is kapott „jutalmul”)

Kérdésünk is csak egy van: mikor szavazta meg az ellenzékben lévő Fidesz frakció az országgyűlésben és a csepeli képviselő-testületben az ország, illetve Csepel jövő évi költségvetését?

8) Napközis tábor: élmények, sport, kirándulás

Csak azt hallgatja el a szerző, hogy a napközis tábor ezúttal nem „az elmúlt évekhez” hasonló terepen, az Ifjúsági Tábor területén lett megrendezve, hanem két iskolában. Arról sem ír egy sort sem, hogy az új feltételek közepette, hányan veszik igénybe a napközis tábor adta lehetőséget, s tavalyhoz képest csökkent vagy nőtt a táborozó gyerekek száma. Az is megérne szerintünk néhány sort, bár tudjuk, ez nem volt kiadott feladata az újságírónak, hogy az új helyszínek miatt hány szülő keresett gyermeke számára más megoldást, s hogyan, hol tudták gyermekük nyári táboroztatását megoldani.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Július:

12.

Rendkívüli ülést tartott a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Az ülés megkezdése előtt esküt tett a testület új tagja, Losonci Róbert (MSZP), aki a lemondott Hudák János helyére került.

Egy idősebb ember holttestét húzták ki a Kis-Dunából, a csepeli strandnál. Idegenkezűségre, bűncselekményre utaló adat, a rendőrség szerint, nem merült fel.

23.

Baleset történt a II. Rákóczi Ferenc úton a vízművek bejáratával szemben. Az elgázolt ember a helyszínen meghalt.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8814146327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.07.30. 07:54:48

Ezenkívül ígért még 5000 új munkahelyet is Borbély Lénárd!

www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “
süti beállítások módosítása