CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd azt üzente, elfogyott a regimentje

2018. augusztus 17. 05:43 - csú

Ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell gondolkozni, hogy nem közveszélyes őrültek vezetik-e az országot

nemeth_szilard_azt_uzente_-2018.pngmagyar honvédelem nagy alakja arról nyilatkozott, hogy meg kell védeni Magyarországot, fegyverrel. Most. Ugyanis olyan időket élünk, mint a középkori oszmán hódító hadjáratok idején – s most nem csupán hősi lelkületre, hanem

  • dübörgő magyar hadiiparra,
  • pompás fegyverarzenál beszerzésére
  • és hadsereg toborzására van szükség.

Mivel Orbán Viktor miniszterelnök hasonlókat nyilatkozott az elmúlt hetekben, Németh Szilárd teljes lelki nyugalommal szólíthatja fegyverbe ifjainkat, sőt, élesztheti fel a magyar haditengerészetet. 

Magyarország tehát gigantikus háborúra készül.

Mondom az első problémát ezzel kapcsolatban. Ha hazai gyártósorokon pazar robbanófejek készülnekmajd, és

százmilliárdokat költünk fegyverkezésre és megsokszorozzuk a hadsereg létszámát és mindennek eredményeképp kemény arcú, lánglelkű férfiak tízezreit masíroztatjuk a dicső győzelem felé, már csak egyvalami fog hiányozni.

Az ellenség.

Ugyanis – szemben minden egyéb híreszteléssel – pillanatnyilag egyetlen ország sem készül lerohanni hazánkat. Nincs olyan állam, sem katonai szerveződés, amelynek rövid-, közép- vagy hosszútávú érdeke volna egy Magyarországgal szembeni fegyveres konfliktus.

Si vis pacem, para bellum – ha békét akarsz, készülj háborúra, tartja az ősi mondás. Igen, de a hadra készülődéshez mégiscsak kéne valami ellenségféleség. Na, ezt persze meg is nevezte a kormány: az ellenség, akivel hadban állunk, a muzulmán kultúra, amely alapjaiban fenyegeti a mi úgynevezett keresztény kultúránkat és a bevándorlók képében érkezik.

Ami úgy hülyeség, ahogy van, már ha a tavaly beadott 300, azaz háromszáz darab menedékkérelmet nem tekintjük életveszélyes fenyegetésnek. De ez (szokjuk meg) teljesen mindegy.

Orbán még azt is képes volt kimondani a szájával, hogy a hadsereg azért kell, mert

három éve déli határainkat migránsok tízezrei ostromolták.

Megjegyzem, nem csupán amiatt vagyok szomorú, hogy pont a fegyverek elől menekülő, minden vagyonukat batyuban cipelő civilek – köztük nők és  gyerekek –  felelnek meg a kormány retorikájában a hódító hadsereg képének. Amiatt vagyok szomorú, hogy magyar honfitársaim milliói hiszik és vallják ezt az aljas hazugságot.

Mindez azonban, és itt jön a csavar, nem jelenti azt, hogy ne kéne csakugyan növelnünk a hadsereg fejlesztésére szánt kiadásokat. (Lehet, hogy a nyájas olvasó hisz a fegyverek nélküli világban, a nyájas  szerző azonban nem hisz; az úgynevezett világbéke transzcendens fogalom, a történelem során soha nem érjük el, egyszerűen azért nem, mert az emberi természet olyan, amilyen.) Sajnos, tényleg kell fegyver és hadsereg, és mivel tagjai vagyunk a NATO nevű euroatlanti katonai szervezetnek, e tagság ró a magyar költségvetésre is kötelezettségeket.

 

És hát kétségtelen, hogy alaposan el vagyunk maradva: a teljes GDP 2 százaléka lenne a normál védelmi pénz, ehelyett 1 százalék alatt vagyunk.

Tehát nem az a baj, hogy a kormány költ a katonaságra, hanem az a baj, hogy ezt valami dermesztően ostoba, nevezzük így, diplomáciai stratégia jegyében teszi. Meglátásunk és véleményünk szerint Orbán Viktor és hű árnyéka, Németh Szilárd ugyanis azt sugallja,  hogy

Magyarország nem a NATO keretében kívánja megvédeni magát, sőt, nem is az Európai Unió keretében, hanem amúgy fickósan, kurucosan, egymaga.

Ebből sokan arra következtetnek, hogy Orbán bedilizett az egész vezérkarával együtt, és a stramm tekintélyuralmi rendnek, amit vezénylő tábornokként megvalósítani igyekszik, már annyira része az egyenruha, a fegyver, a díszszemle, a csizmadübögés meg a szervezett erőszak mindenféle demonstrációja, hogy mindez a mániájává lett.

Balavány György (24.hu)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5214181763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.08.18. 14:38:50

Fideszék valószínűleg túl sokat nézték a Nat Geo és a Spektrum csatornák nácikról szóló sorozatait, meg olvashattak a második világháború előtti "győri programról", hogy kiötlötték ezt a marhaságot! Más nemzetek fiai már a kibertérben gyakorlatoznak, az mégis csak olcsóbb lehet!

A ma hadviselése inkább hasonlít egy gerillaháborúra, mint nagy seregek csatájára! Atombombát mikor fogunk gyártani? Talán még Orbán Dimónában is járt az izraeli látogatásakor? A palesztinoknak megfelel fegyvernek a papírsárkány is. Úgy látszik Mészáros valami nagyba akar kezdeni, ami lepipálja Csányi siroki lőszergyárát, bocsánat helyesbítek, siroki lemezárúgyárát!

Mindenki meghülyült? Hol a vevő, és hol a munkaerő? A végén még előveszik a náci receptet, az idegenek igenis nagyon hasznosak, csak be kell dugni őket földalatti hadianyag-gyárakba!

Remélem, a fideszesek önként jelentkeznek majd légionáriusnak, és a többi polgárt békén hagyják!
süti beállítások módosítása