CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csárdás illemhely fogja megkoronázni a csepeli fideszes politikusok sikereit

2018. október 22. 05:59 - csú

triumviratus_nevekkel_abel-nemeth-borbely.pngMi van a zsebükben? Mitől szagos  a levegő a bontásra ítélt pénznyelőnél? Mi az, ami szemlátomást csak dagad és dagad...?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 18-án megjelent 26. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Az új lapszám néhány jellemző témaköre: Magyarország, Orbánnal és Németh Szilárddal, birkózás, három oldalon, Németh Szilárd birkózó VB-re való meghívásával, fejlesztések, hat oldal hirdetés, rejtvény, program, majd egyebek (festmények a buszmegállókban, hírek az iskolákból, szüreti mulatság, kis kultúra, stb.) Nincs hír a csepeliek mindennapi életéről, gondjairól. Ezért most sem fért a lapba a csepeli közéletet leginkább foglalkoztató több kérdéskör. Például a HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd felújítása, a Weiss Manfréd Terv léte vagy nem léte. Arra sem jutott hely, hogy megszólaltassák Borbély Lénárd polgármestert, milyen alapon nyomozott egy ellenzéki képviselő ellen, vagy Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. Nem közölték, hogy Németh Szilárdnak bocsánatot kellett kérnie, mert hazudott.

A lap újságírója és fotósa részt vett a Csepeli Munkásotthon Baráti Köre augusztus 28-i nyilvános vitáján, viszont azóta egy sor sem jelent meg az eseményről. Elhallgatják, hogy a nyár elején az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t és az Önkormányzatot is elmarasztalta.

Véleményünk a cikkekről:

1) Fejlesztési terveken módosít a kerület

„Csepel sikerre hangolva”, ezért most nem újítják fel a Dunadülő 4. szám alatti volt Dagi csárdát, inkább lebontják, s „a Daru-dombon nyilvános illemhelyet építenek.” Bravó. A siker most az illemhelyben van. A cikkből kiderül még, hogy a tervezett étterem és vendégház 470 millióba kerülne, ezért „inkább útépítésre költjük a közpénzt”, s a „környéket elcsúfító épület bontása után a Daru-dombon nyilvános illemhelyet építenek, amire viszont itt nagy szükség van.”

Csak az érdekesség kedvéért bemutatjuk, mit rendelt meg az önkormányzati vezetés a tervezés során, „egy magas színvonalú vendéglátóhely” címén:

Alagsor: borozó, főzőkonyha üzem, a hozzá tartozó konyhatechnológia és konyhaberendezés megtervezésével együtt, WC csoportok.  Földszínt: tálaló konyha, étterem, rendezvényterem, vendéglátó külső terasz, vendégház a recepcióval együtt. Tetőtér emelet: 8 db 4 csillagos apartmanos vendégszoba egységek. Külső tér: kb. 1500 m2-es területen, ellenőrzésre alkalmas személygépkocsi parkoló, továbbá minden generáció számára tervezett kb. 600 m2-es leválasztott kert, árnyékolható nyitott fedett terasz.

Ha minderről azt gondolták, hogy e nagyszabású koncepció megvalósítására, az infláció növekedése, az építőipar válsága ellenére, elég lesz a tervezett 240 mFt, akkor vagy a társaság szakemberei nem álltak feladatuk magaslatán, vagy az önkormányzat vezetését nem érdekelte a várható költségek alakulása. Szerintünk 2010-ben, de még 2016-ban azt sem gondolták végig, hogy évente mibe kerül majd a teljes komplexum fenntartása, működtetése, folyamatos karbantartása, hány év alatt térül meg a beruházás. Ha megvalósítás után értékesíteni, netán bérbe adni akarták a létesítményt (erről is voltak hírek), biztos, hogy találtak volna vállalkozót a feladatra? Kit érdekeltek akkor ezek a gondok, amikor az volt a cél, hogy meg kellett nyerni az országgyűlési és önkormányzati választásokat?

A cikk szerzője, TK, a polgármester legbelsőbb tollforgatója, Ábel Attilával próbálta magyarázni a kudarcot, kiemelve, hogy „a megtakarított pénzből csatornázással együtt körülbelül egy kilométer utat lehet építeni”, ami nagyszerű de majdnem 50 km még hátra van.  Meg felelősen kellett gazdálkodni, törleszteni, a 2010 előtti adósságokat.  Csak az maradt ki a hosszú magyarázkodásból, hogy ennek beruházásnak semmi köze a szocialistákhoz, az állam meg átvállalta az adósságok nagyobb részét. Az urak viszont négy éve azt írták ki egy táblára a csárda elé, hogy ezen a helyen vendégház és étterem épül, ezért 2014-ben 29 millióért megvették a Dagi csárdát, 2016-ban 4,1 millióért megterveztették az éttermet és vendégházat, további milliókat fizettek ki az a beruházás jogi és egyéb feltételeinek megteremtésére. Ráadásul a bontásra most rá kell költeni ~ 20 milliót. Nem a tervezett fejlesztés ellen vagy mellett érvelünk. Szerintünk az önkormányzat vezetése, felelőtlenül kidobott/kidob ~ 60 milliót. Felelős meg nincs, miközben a vezetők, becsapva a csepelieket, megpróbálnak sikert kovácsolni saját kudarcukból, hozzá nem értésükből. Nem először. Ezért ezúton kérdezzük a magyarázkodót, a cikk szerzőjét, ki a felelőse az elfuserált, szakmai és törvényi feltételeknek nem éppen megfelelő, luxus színvonalú étteremnek és vendégháznak, a 60 millió forint elherdálásának, és ki fog mindezek miatt bocsánatot kérni a csepeliektől?   

Olvasóink figyelmébe ajánlunk ezért a blogunkon megjelent három írást:

https://csepeliek.blog.hu/2018/10/12/wc_lesz_a_csepeli_igeret_foldjen_a_becsodolt_nemeth-borbely_igeretbol;

https://csepeliek.blog.hu/2018/10/18/daganatos_megbetegedest_okoz_a_csepeli_demokracianak_az_elfuseralt_dagi_csardas_penzszoras.

https://csepeliek.blog.hu/2018/10/20/dagad_a_dagi_botrany_csepelen

2) Királymajor újabb része újul meg

Nem azzal van bajunk, hogy 250 milliós támogatást nyertünk, Tarlós támogatásával, azzal sem, hogy ebből a Spar előtti területet akarják felújítani. Csak kérdezünk. Kikérték-e az ott élő emberek véleményét a testületi döntés előtt? Miért egy Csepelen ismeretlen, Csepelhez semmivel sem kötődő személyről akarják elnevezni a területet?

Egyébként értjük, hogy a CSH-nál miért kötelező Borbély Lénárd Facebook-oldaláról is idézni, mint ahogy azt is, hogy Borbély úr, idézett szövegében, népszerűsíti Tarlós urat, hiszen ismét felvállalta a Fidesz jelölését a főpolgármesteri tisztségre. A CSH külön cikket is szentelt a nagyszerű hírnek, „Tarlós István ismét főpolgármester lehet” címmel. Politikai feladat kipipálva.

 

3) Betegfelvételi központot adtak át

    Megújul a csepeli járóbeteg-ellátás

Ebben, az egészségügyi botrányoktól hangos időszakban, a CSH feladata közölni a pozitív híreket, eseményeket, megnyugtatni a csepelieket, mert Csepel sikerre van hangolva. Így történt ez most is: a szerkesztőség leadta, az október elején átadott központ 72 négyzetméteres bővítéséről szóló hírt, s nehogy baj legyen belőle, ismét közölték a legutóbbi számban már ismertetett polgármesteri bejelentést a csepeli járóbeteg-ellátás felújításáról.

Hiányzott viszont a cikkekből, hogy miért nem vett részt a központ átadásán a minden átadáson megjelenő Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes, politikai államtitkár, birkózóelnök, bevándorláspolitikai kabinetvezető, illetve Borbély Lénárd polgármester. Talán éppen a csepeli egészségügyi gondok orvoslásával, a csökkenő orvoslétszám megállításával voltak elfoglalva?

4) Ünnepelt a Csepel Utánpótlás SE

Az önkormányzat több tízmilliós támogatásával fenntartott egyesület 3. évfordulójáról szóló tájékoztató írásban Lass Gábor idézi Borbély Lénárdot: „ameddig ő a polgármester, nem fogja engedni, hogy ott lakóparkot létesítsenek, mert a Béke téri sporttelep közös értékünk.” A Sporttelep fejlesztése a kerület, a csepeli sportolótársadalom érdeke, míg a Németh-Borbély duó nyolc éve letiltott minden fejlesztést, miközben szemérmetlenül, ingyenesen használja lehetőségeit, éppen saját egyesülete, a Csepel Utánpótlás SE feltételeinek biztosítása érdekében. Nem kellene már, ennyi év után, megegyezni, hamis, egyoldalú polgármesteri állítások, rágalmak szajkózása helyett?

5) Erdogan Budapesten

    Brüsszelben gőzerővel gyártják a betelepítési programokat

    Nő a gondozási díj összege

    Növelnék a honvédség létszámkeretét

    Már ötvenezer jármű kelt át a pontonhídon

A lap Magyarország rovatában megjelent cikkek rossz rovatcím alá lettek besorolva. Szerintünk ezek az írások nem Magyarországról csak a kormányfőről és a honvédelmi politikai államtitkárról szólnak, s inkább az „Orbán és Németh Népszerűsítő Oldalak” rovathoz tartoznak. Hogy nincs ilyen rovat, illetve hogy az újság nagyobb része egyébként is ezt a célt szolgálja? Igaz. De akkor a lap alcímét kellene megváltoztatni. „A XXI. Kerületi Önkormányzat lapja” helyett „Orbánt és a Németh-Borbély Duót Népszerűsítő Lap” jobban tükrözné a valóságot, ráadásul nem csapná be a csepelieket.

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Október:

4.

Kigyulladt egy sorházi lakás a II. Rákóczi Ferenc úton. Senki nem sérült meg.

6.

Az Aradi vértanúk napja alkalmából koszorúzás volt az Aradi vértanúk csepeli emléktáblájánál, az Aradi vértanúk útja- Szentmiklósi út kereszteződésénél.

7.

Baleset történt a Szentmiklósi úton, a Tihanyi úti kereszteződéstől nem messze. Két személyautó ütközött össze.

11.

Csepeli mérnökhallgatók kaptak önkormányzati támogatást. A hét fiatalnak Morovik Attila alpolgármester és Ambrovics Dénes, a Csepeli Mérnök Hallgatók Alapítványának kuratóriumi elnöke nyújtotta át a támogatásról szóló dokumentumokat.

Lakossági fórumot hívtak össze a fővárosi önkormányzatban, a Kemény Ferenc sportlétesítményi-fejlesztési program ferencvárosi-csepeli tervezett fejlesztései ügyében.

12.

Kigyulladt egy személyautó a Hollandi út végén lévő parkolóban. A tüzet a tűzoltók oltották el.

Elfogtak egy csepeli dílert a Katona József utcai lakása előtt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9014314279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása