CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan tudott 256 százalékos áremelést produkálni Borbély Lénárd Csillagtelepen?

2019. május 08. 05:55 - csú

gondolkodo_kezebe_temeti_arcat_8.PNGKiderült: A 2019. április 25-i testületi ülésen tárgyalt javaslat szerint a csillagtelepi park felújítása ~251 millióba(!) fog kerülni. Ez ~ 256 %-a(!) a 2010-es kivitelezési összegnek

Végre, kilenc évi halasztás után, „Megújul Csillagtelep központi parkja”. (https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/12052-megujul-csillagtelep-kozponti-parkja) Kilenc évbe tellett, amíg Borbély Lénárd polgármester felülbírálta a 2010-es Borbély Lénárd frakcióvezetőt, s belátta, a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti park felújítása elkerülhetetlen. Igaz, a döntés már 2018-ban megszületett, azonban nem lett belőle semmi, csak úgy mint sok más elképzeléséből sem. Most viszont ismét szerepel a tervek között a tavalyról megmaradt összeg felhasználása (https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2019/0425/77_sz_et_2018_evi_maradvany_megallapitasa.pdf), sőt már, mint fentebb jeleztem, a csepel.hu is megírta, még a tényleges döntés előtti napon.

Örülök az újabb elhatározásnak. Van azonban néhány gondom az üggyel kapcsolatban:

> Az önkormányzatot 2010 októberéig vezető szocialista többségű testület már 2010. május 18-án jóváhagyta, az ún. északi pénzből, a park teljes felújítását. Aláírták a kivitelezővel a szerződést, sőt 2010. október első napjaiban a területet is „átadták” részére. Közbejött azonban az önkormányzati választás, s az új, fideszes többségű testület 2010. október 12-i alakuló ülésén, Borbély Lénárd fideszes frakcióvezető javaslatára, a felújítás költségeit (97,9 M Ft-ot), 545/2010/X.12. Kt. számú határozatával visszavonta, a jegyző és az aljegyző figyelemfelhívó megjegyzései ellenére. (https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2010/20101012alakuljkv.pdf)

> Csak kilenc évet kellett várni és mi történt akkor? Kiderült:

A 2019. április 25-i testületi ülésen tárgyalt javaslat szerint a park felújítása ~251 millióba(!) fog kerülni. Ez ~ 256 %-a(!) a 2010-es kivitelezési összegnek, de október 31-ig(!) el kell készülnie.

> Sok mindent megtudhattam a csepel.hu írásából. Például, hogy a felújított parkban lesz játszóhely és fitneszpark, kijavítják a Radnóti Miklós Művelődési Ház és a mellette lévő szakorvosi rendelő homlokzatának kisebb hibáit is. Arról azonban nincs hír, hogy mikorra várható a felújítás befejezése. Biztató, hogy a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának idei prémiumfeladatai között, a tavalyi évvel ellentétben, már szerepel a park felújítása. A múlt évben nem készült el, s mivel októberben önkormányzati választás is lesz, talán, 1-2 milliós prémium/jutalom ellenében, még meg is valósulhat a beruházás.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2714811778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása