CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Takács Mónika kérdezi: Mi lett a csepeli közlekedés fejlesztésével kecsegtető fideszes ígéretekből?

2019. június 06. 05:59 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog.PNGRozsda marja, nem ragyog. Az ígéretek tartják össze a Gubacsi hidat?

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő még 2012-ben, a parlamenti felszólalásban jelentette be, hogy elindult a Weiss Manfréd Terv készítése Csepelen, majd 2013 márciusában közzétette, hogy "elkészítettük és remélem még az idén el is indítjuk a Weiss Manfréd Tervet". A közvélemény ezt követően csak öt évvel később, a 2018-as országgyűlési választások kampányában "találkozott" a tervvel, amikor is a Csepeli Hírmondó öt számban ismertette a testület által egyébként nem tárgyalt terv részleteit. A tavalyi február 15-i, 6. számában közölt, "Hidak a jövőbe" c. első részben, többek között azt olvashattuk, hogy "újjáépítjük s kiszélesítjük a Gubacsi-hidat".

Áprilisban a BKK kihirdette a Gubacsi hidra vonatkozó közbeszerzés eredményét. Ezek szerint egyelőre egy döntéselőkészítő tanulmányterv készül, amelyben

több változatot fognak megvizsgálni, figyelembe veszik majd a lehetséges kialakítási módokat és az érintett kerületek városrendezési igényeit is. Ezt követi valamikor a változatokat megtárgyaló fővárosi képviselő-testületi döntés, majd az elfogadott változat végleges kidolgozása, illetve később a kiviteli tervek elfogadása. Ezután kezdődhet, valamikor, jobb esetben, 2-3 év múlva, tíz évvel a terv elfogadása után, a kivitelezés.

Időszerűek tehát kérdéseim. Miért nem kapott minderről tájékoztatást a képviselő-testület és a csepeli lakosság? Nem kellene a csepeliek véleményét is kikérni, még a végleges tervek elkészítése előtt? Mikor fejeződik be a tervezési folyamat, és mikor indulhat el, a valószínűleg hosszabb időt igénybe vevő beruházás? Meddig fogjuk még olvasni a választási kampányprogramokban, hogy újjáépítjük a Gubacsi-hidat? A csepeliek.blog.hu tavaly március 7-én megjelent írásának címében olvashattuk: "Hat éve hülyítik már a csepelieket a Weiss Manfréd Tervvel". A Gubacsi híd esetében is várnunk kell még hat évet? Mi lesz addig a csepeli közlekedéssel?

Takács Mónika
Forrás: a szerző Facebook oldala
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2214875656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása