CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lesz vagy nem lesz lomtalanítás az idén Csepelen? Egyeztetni fognak

2020. június 19. 00:05 - csú

lomtalanitas_2020-hoz.PNGMa már csak álom? Lomtalanítás a megszokott menetben

Meghökkentő, csepelieket közelről érintő tényt lehetett kiolvasni egy keddi információból. Az ittlakunk.hu hírportál 21. kerületi oldala hívta fel a figyelmet a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) bejelentésére, amely szerint a cég újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten. A koronavírus-járvány miatt azonban hét kerületben elmarad idén a lomok begyűjtése. A kimaradók listáján ott volt Csepel is. Az FKV "vigaszágon"  a kimaradt kerületek lakói részére úgynevezett külön kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze. 

Úgy tűnt a cég adós marad az idei csepeli lomtalanítással, de legalább a kommunikátorai nem maradnak adósok a magyarázattal. E szerint - idézzük: 

"A három hónapos rendkívüli járványhelyzet miatt Budapesten összesen 61 nap, így 61 körzet lomtalanítása maradt el, amit a szoros éves lomtalanítási programba már nem lehet közvetlenül beilleszteni, hiszen munkaszüneti és ünnepnapokon, valamint bizonyos időjárási viszonyok mellett a tevékenység  szünetel. Az FKF ennek ellenére keresi a lehetőségét, hogy 

belső erőforrásainak átcsoportosításával, valamint további intézkedések révén a hátralévő kerületek lomtalanításának teljesítése mellett az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt.

Ennek érdekében az FKF az érintett hét kerület (III., VIII., XII., XV., XVI., XXI., XXII.) lakói részére kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze, amely szintén július 6-tól érhető el. A csomagban az FKF az érintett kerületi lakosok részére - telefonon történő előzetes időpont egyeztetést követően - 150 kg helyett, az év végéig 400 kg/fő lom díjmentes beszállítására biztosít lehetőséget a XV. kerület, Károlyi Sándor utca 166. és XXII. kerület, Nagytétényi út 335. címen található hulladékudvaraiban. Az érintett kerületek lakosainak emellett a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban további 400 kg lom díjmentes leadására is lehetőségük van - írta a szolgáltató.

Hozzátették: A kedvezmény csak személyesen, a jogosultság igazolásával – lakcímkártya, személyigazolvány, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését igazoló szelvény bemutatásával – vehető igénybe. További információk a csomag részleteiről elérhetőek a www.fkf.hu oldalon."

Szerény szerkesztőségünk újabb politikai és kommunikációs vihar közeledtét érzékelte a fenti hírek alapján, azonban tegnap a felhők mögül előbukkant egy reménysugár.

A Fővárosi Közterület-fenntartó újabb közleményéből, ha nem is könnyem, de kiolvasható, hogy esetleg mégis lehet megoldás. A kihagyott kerületek vezetőivel egyeztetés kezdődik az elmaradt lomtalanítás pótlásáról.

Az FKFV a közleményében így érvel: 

Nehezítő körülmény, hogy a fővárosiak befizetései nem jutnak el maradéktalanul az FKF-hez, így jelentős finanszírozási hiány is kialakult a fővárosi köztisztasági cégnél.

Az FKF ennek ellenére már most, a program újraindításával párhuzamosan keresi a lehetőségét, hogy belső erőforrásainak átcsoportosításával, valamint további intézkedések révén az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt. Meg fogják találni a módját, hogy azokban a kerületekben, ahol a járványhelyzet miatt elmaradt a lomtalanítás, belátható időn belül pótolják a szolgáltatást. Ennek érdekében a közeljövőben a társaság egyeztetni fog valamennyi érintett, a lomtalanítási programból a járványhelyzet miatt kimaradt kerület vezetésével - írja az FKF közleményében.

Az FKF a fentiektől függetlenül az érintett hét kerület lakói részére – III., VIII., XII., XV., XVI., XXI., XXII. – átmeneti kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze, amely szintén július 6-tól érhető el térítésmentesen az év végéig."

Érdeklődéssel várjuk a végkifejletet. Elszállítják-e az FKFV emberei még az idén a csepeli lomokat? Abban bízunk, hogy legalább az értelmes megegyezés lehetőségét nem kell a lomok közé vagy értelem lomtárába helyezni (végleg).

Forrás: 21.kerület.ittlakunk.hu 

Forrás:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5415863402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása