CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kovács Dávid Attila kérdezi: Mely utcákat kellene még leaszfaltozni Csepelen?

2020. október 10. 00:02 - csú

kortefa_utca_aszfalt_nelkuli_utcak.PNGFáradhatatlanul, töretlen lendülettel végzi képviselői munkáját Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője. A múlt év októbere óta igen aktívan ad hangot választói érdekeinek. Ne szépítsük: a fideszes kerületvezetők nincsenek hozzászokva az ilyen energikus munkához. Elkényelmesedtek a hatalomban. Ha a tavaly október 13-án megválasztott ifjú képviselő így folytatja, akkor várhatóan sok álmatlan éjszakát okozhat még a puhány politikusoknak, például a most következő kezdeményezésével is. Ezt írja a közösségi oldalán:

„A földutak rendbe tételére konkrét program van kerületünkben, illetve kormányzati támogatást is elnyert Csepel több száz millió forintos tételben. A július 9-i képviselő-testületi ülésen erről is szó volt annak kapcsán, hogy fideszes képviselőtársaink szerint miért NEM kell tiltakozni az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonások ellen (gépjárműadó, reklámhordozók építményadója, szolidaritási adó), hisz Csepel forrást kapott a kormánytól a földútjaink aszfaltozására.

A kettőnek természetesen semmi köze nincs egymáshoz, az aszfaltozás ugyanis kétségtelenül fejlesztés, ám pántlikázott forrás, a gépjárműadó vagy a reklámhordozók építményadója viszont szabadon felhasználható. Ha ezek a pénzek itt maradtak volna, akkor

például nem kellett volna csökkenteni az amúgy is alulfizetett óvodapedagógusaink csepeli pótlékát.

A földutak kapcsán nemrég a Körtefa utcából kerestek meg, jelezve, hogy a szigetszentmiklósi részen már megtörtént az aszfaltozás, várható-e esetleg ugyanez a csepeli oldalon is. Én jegyző urat kérdeztem, aki azt a választ adta, hogy jelenleg még engedélyes kiviteli tervekkel sem rendelkezik ez a kb. 600 méteres gidres-gödrös szakasz. Egyébként a költségvetés mellékleteként mindig szavazunk az éves aszfaltozási és csatornázási programról is, ha legközelebb erre lehetőség lesz, én javasolni fogom a Körtefa utca érintett szakaszát is.”

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9716230980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása