CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nincs mese! Polgármesteri pálfordulás és törvénytelenség - Hekkertámadás, titkos koszorúzás – Egy hét Csepelen

2020. október 11. 00:02 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_bujik_eloi_borbely_lenard-tisztan_2.PNGBorbély Lénárd Németh Szilárd kabátjának a zsebéből bújt elő, de lehet, hogy most Borbély teszi zsebre Némethet?

Borbély Lénárd körlevélben tiltotta be a kerületi óvodákban a Meseország mindenkié c. mesekönyvet. Mint ismeretes, Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa mintegy két hete, nyilvánosan darálta le a meseantológiát, abban látva a leküzdendő gonoszt. A polgármester körlevelével az Orbán által meghirdetett kultúrharc élharcosaként csatlakozott a politikus dicstelen akciójához. A nagyfőnök is azt mondta, hogy „hagyják békén gyerekeinket!”, s ő mindig is hű pártkatona volt. Csepel polgármestereként vállalta fel egy szélsőjobboldali politikus ilyen mértékű támogatását, amit, egyelőre még a Fidesz sem vállalt fel nyíltan.

Ezzel egyébként törvényt szegett, ugyanis intézkedése sérti az óvodák közoktatási törvényben biztosított szakmai önállóságát. Ráadásul lépése alaptörvény-ellenes is, hiszen ellentétes a fideszes többség által elfogadott Alaptörvény XV. cikk (2) bekezdésében a „diszkrimináció tilalmát és az azt kifejtő egyenlő bánásmódról szóló törvénnyel”. Úgy látszik, Borbély úr is úgy érzi, hogy

a 2022-es országgyűlési választási győzelemhez neki is szüksége van a helyi szélsőségek támogatására – és egy kis törvénytelenséget is megenged magának. „A cél szentesíti az eszközt”.

Állítólag a héten külföldről hekkertámadást indítottak a Csepeli Hírmondó ellen: napokon keresztül nem volt elérhető a CSH az önkormányzat honlapján. A Városkép Kft. munkatársai eddig nem tudták teljesen visszaállítani az eredeti állapotot: még most is csak az egy évvel ezelőtti számig olvashatók az egyes lapszámok. Az elérhető 2019. október 25-i lap címlapján nagybetűkkel olvasható: „Csepel választott: ismét Borbély Lénárd a polgármester”. Lehet, hogy a cég szakemberei ezzel be is fejezték a helyreállítást?

Október 7-én megjelent a Csepeli Hírmondó újabb száma. A lap ismerteti Borbély Lénárd polgármester írását, amelyet saját közösségi oldalán tett közzé. A hivatalos önkormányzati honlap, a  csepel.hu helyett innen érthettem meg a legutóbbi képviselő-testületi ülésen történteket. Az általa leírtak csakis úgy értelmezhetők, hogy újabb pálforduláson esett át. Szembefordult, szakított  Németh Szilárddal, korábbi vezetőjével, országgyűlési képviselővel, a Honvédelmi Miniszter államtitkárával. A valós ok nem ismert, Borbély a Hollandi úton kialakított birkózócsarnok és akadémia mellé tervezett kollégiummal, pontosabban annak helyszínével magyarázza korábbi véleménye megváltoztatását, bár lehet, hogy csak másról akarta elterelni a figyelmet. 

Október 6-án koszorúzást tartott az önkormányzat vezetése az aradi vértanúk csepeli emléktáblájánál – ezúttal is „titokban”. A titokban szót azért tettem idézőjelbe, mert az önkormányzat vezetése, mint ahogy korábban, most sem tájékoztatta előre a csepelieket a koszorúzás pontos időpontjáról. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216234444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása