CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem látnak, nem hallanak, nem beszélnek Csepel vezetői? - Brutalitás a buszon! - Kegyetlen kilakoltatás… - Egy hét hordaléka Csepelen

2020. november 08. 00:02 - csú

nem_hall_nem_beszel_nem_lat_1.PNGCsepel kerületvezetőiről mintázott bábuk a magyar közélet kirakatában? - Az önkormányzat hivatalos honlapján nyoma sincs az elfogadhatatlan döntésnek, indoklásának, az erőszak sajtóvisszhangjának. Miért?

Egyre többen kapják el a koronavírust, gyorsan nő a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépeken lévők száma, s egyre több embert veszít el az ország. Már hivatalosan is százezer felett van a fertőzöttek száma, a szakemberek szerint azonban ennek a többszöröse az igaz. Pénteken már 107-en hunytak el, ami sajnos újabb rekord a koronavírus magyarországi terjedésében. A kormányfő december 10-re már 30-32.000 ember kórházi kezelését jósolta meg. A kormánymédián túli fórumok részletesen foglalkoznak a helyzettel, a kormányzati hírek mellett a szakemberek többségében a kormány intézkedéseit kritizáló véleményével, a nemzetközi tapasztalatokkal, a szülői érdekvédelmi szervezet felmérésével, amely szerint a szülők többsége elégedetlen az iskolákra vonatkozó járványügyi szabályozással. 

https://csepel-soroksar.ezalenyeg.hu/helyi-problemak/a-szulok-elegtelent-adtak-a-kormany-jarvanyugyi-intezkedeseire-24025  

A 21.kerulet.ittlakunk.hu november 7-én közzétett közvélemény-kutatása szerint például arra kérdésre, hogy „Te mit szeretnél? Bezárják az iskolákat?”, a 6.260 válaszadó 63 százaléka igennel válaszolt!

Az országos média közli a

 kormány november 4-én megjelent legújabb szigorító intézkedési csomagját is, amelynek kormány által várt hatásait kétkedve fogadta a szakma. A helyi önkormányzati fórumok meg, folytatva az eddigi elhallgató tájékoztatási politikát, hallgatnak. Lényegében semmit sem tudunk a kerületi helyzetről. Az önkormányzati honlap a héten még az új kormányrendelet fontosabb szabályait sem ismertette, annak ellenére, hogy ezt más kerületek megtették. Pedig a nemzetközi tapasztalatok bizonyítják, a hazai szakemberek hónapok óta mondják: „A vírussal szemben az őszinte kommunikációnak rendkívül fontos szerepe van.”

https://csepeliek.blog.hu/2020/11/05/csepelen_tombol_az_eltitkolas_es_a_lejaratas_virusa_abel_attila_lassan_a_teszttel_kesei_beismeres 

https://csepeliek.blog.hu/2020/11/05/zacher_gabor_a_virussal_szemben_az_oszinte_kommunikacionak_rendkivul_fontos_szerepe_van 

Nagy hazai visszhangja volt a kilakoltatási moratórium előtt 12 nappal megszervezett és rendőrségi segédlettel levezényelt november 3-i csepeli kilakoltatásnak, amellyel, többek között a Blikk is részletesen foglalkozott. A lapból idézünk: 

„A Város Mindenkié csoport az elmúlt hetekben telefonon egyeztetett az illetékes csepeli alpolgármesterrel, majd miután a döntést az önkormányzat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. hatáskörébe utalta, annak vezetőjével is. Aki először a jogi lehetőség hiányára, majd arra hivatkozott, hogy mivel a nemzeti vagyonnal gazdálkodnak, attól, hogy elméleti lehetőségük lenne rá, hogy az eljárást szüneteltessék,  indok is kellene, hogy mi alapján szüneteltessék.

Annál vajon mi lehet erősebb indok, minthogy ne tegyenek utcára egy családot világjárvány idején?”

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/csepel-kilakoltatas-a-varos-mindenkie/smwc9ks?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso 

Az önkormányzat hivatalos honlapján nyoma sincs az elfogadhatatlan döntésnek, illetve sajtóvisszhangjának, az arra való reagálásnak. A kilakoltatás azért is felháborító, mert pl. Németh Szilárd birkózóakadémiájának lehetősége volt az önkormányzat egyik legfontosabb vagyonelemén építkezni, az önkormányzat az elmúlt években több ingatlant értékesített, most a „nemzeti vagyonnal” való gazdálkodásra hivatkoznak. Azok után, hogy tavasszal, a vírus első hullámának végén Borbély úr még így nyilatkozott: „...Csepel állta a sarat. Megszerveztük az idős emberek ellátását, nem járultam hozzá egyetlen kilakoltatáshoz sem.” https://magyarnarancs.hu/narancsblog/novemberi-kilakoltatas-csepelen-igazsagtalanul-latvanyosan-konyortelenul-134598 Akkor most hozzájárult? Miért?

Két és fél évvel ezelőtti csepeli bűntény ügye jutott most el a vádemelési szakba – erről szólt november 5-én a média egy része, míg a csepel.hu meg sem említi a 148-as buszon történt felháborító esetet. Két férfi brutálisan megvert egy idős férfit – most „életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelniük a Fővárosi Törvényszéken.” https://24.hu/belfold/2020/11/05/brutalis-bunyo-volt-a-csepeli-148-as-buszon-videon-a-balhe/

November 5-én a szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Ház parkolójában nyílt meg a szigetszentmiklósi Helytörténeti Gyűjtemény kiállítása a Csepel Autógyár alapításának 71. évfordulója alkalmából. https://szigetszentmiklos.ezalenyeg.hu/erdekes/megnyilt-a-csepel-71-kiallitas-szigetszentmikloson-23996?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=23996 Vajon miért nem adott erről hírt a csepeli önkormányzati média? Lehet, hogy azért, mert tavaly ősz óta nem fideszes polgármestere van a városnak? Pedig korábban a csepeli önkormányzat még a Múzeumok Éjszakáján című országos kulturális programsorozat csepeli rendezvényén a Szent Imre téren állított ki egy „öreg Csepel teherautót” http://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2015/07/02/csepeli-hirmondo-vi-13-szam/ , ami egyébként nem a kerületben, hanem a szigetszentmiklósi Csepel Autógyárban készült. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216277070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása