CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen tombol az eltitkolás és a lejáratás vírusa! Ábel Attila: Lassan a teszttel! Kései beismerés

2020. november 05. 00:02 - csú

morovik-borbely-abel.PNG„…a csepeliek közül is sokan elkapták a betegséget.” - írja az ismeretlen szerző a CSH-ban. Miért nem tudhatják meg a csepeliek, hányan lettek fertőzöttek a kerületben? Mitől fél az önkormányzat vezetése, talán tilos ilyen adatokat nyilvánosságra hozni? Miért? A kérdés Morovik Attila alpolgármester megfertőződésének eltitkolására is vonatkozik, hiszen csak most tudtuk meg, hogy ő is elkapta a vírust. Talán még azt sem lehet megírni, hogy az Operatív Törzs nem adja ki az adatokat? A képen: Morovik Attila alpolgármester, Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  november 4-én megjelent 21. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Négy és fél oldal a koronavírusról, konkrétumok nélkül, két oldal az önkormányzati fejlesztésekről – a sikerpolitika jegyében, aktuálpolitikai kérdések: „tájékoztató” az ellenzék lejáratása céljából, jelképes őrtűz Székelyföldért, 1956.

A többi a megszokott, békét, nyugalmat „árasztó” egyéb: iskola, cserkészet, kereskedelem, két oldal sport, s némi kultúra. Ez a Csepeli Hírmondó legújabb számának rövid tartalma. 

Véleményünk a cikkekről:

1) Borbély Lénárd: vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

„…a csepeliek közül is sokan elkapták a betegséget.” - írja az ismeretlen szerző a tájékoztatóban. Miért nem tudhatják meg a csepeliek, hányan lettek fertőzöttek? Mitől fél az önkormányzat vezetése, talán tilos ilyen adatokat nyilvánosságra hozni? Miért? A kérdés Morovik Attila alpolgármester megfertőződésének eltitkolására is vonatkozik, hiszen csak most tudtuk meg, hogy ő is elkapta a vírust. Talán még azt sem lehet megírni, hogy az Operatív Törzs nem adja ki az adatokat? Az az Operatív Törzs, amely a Népszavában megjelent Operatív Törzs márpedig nincsen c. írás szerint törvényesen nem is létezik? https://nepszava.hu/3097650_operativ-torzs-marpedig-nincsen  

A cikk átveszi Ábel Attila alpolgármester tesztről alkotott magánvéleményét is. Ábel úr azt nyilatkozza, hogy „a teszt inkább a betegség igazolására jó. Mindennél jobb védekezés, ha teszt helyett mindenki otthon marad, ha bármilyen tünet jelentkezik.” Az alpolgármester nyilatkozata gyakorlatilag azt sugallja,, hogy nincs igazuk azoknak az egészségügyi szakembereknek, akik a jelenleginél sokkal több tesztelést sürgetik, azaz, védeni igyekszik a kormányt, amely – az európai országok többségével szemben – rendkívül kevés tesztet végeztetett el az elmúlt időszakban. Igaz, Ábel úr, aki a kommunikációért felelős agit.prop, titkár szerepét tölti be a helyi fideszes vezetésben, s ebből kifolyólag mindenhez ért, azonnal ugrik és kapásból cáfol mindenkit, aki valamilyen kormányintézkedéssel, vagy az ügyben „illetékes” Operatív Törzzsel, vagy magával Orbán Viktorral nem ért egyet.

Meg kell jegyeznünk, hogy a lap folytatja a tények elhallgatását is. Így például egy sor sem írnak arról, hogy egy hétre be kellett zárni, koronavírusos megbetegedés miatt a csepeli Gyermekorvosi Rendelőt, illetve a vírus helyzet miatt elhalasztották az október 29-ére tervezett képviselő-testületi ülést, továbbá, hogy több iskolában, óvodában találtak megfertőződött személyt. https://csepeliek.blog.hu/2020/11/01/minden_bajt_felerosit_a_beteges_es_ertelmetlen_keruletvezetoi_titkolozas_egy_het_hordaleka_csepelen#more16267042  

2) Gy. Németh Erzsébet: a főváros nem segít Csepelnek

    Csepelen nem lopott áramot a DK-s képviselő

A lap az eddigi gyakorlatnak megfelelően folytatja egyoldalú tájékoztatási politikáját a csepeli ellenzékkel szemben. Most sem kérdeznek, csak „kinyilatkoztatnak”, saját olvasatuk szerint, vagy „idéznek”, a környezetből kiragadott mondatokat, az érintettek reagálási lehetőségének biztosítása nélkül. Ezért változatlanul felajánljuk blogunkat a lapban leírtakra reagálni szándékozó szervezeteknek, személyeknek.

3) Egyházi élet

    Felelősség

„...korunk szabadelvűsége, liberalizmusa úgy gondolja, hogy saját vélt »értékeit« kell átadnia, rákényszerítenie a más elvek, törvények szerint élőkre is.” Szívesen vitatkoznánk a kanonok úrral, helyette inkább idézzük Gájer Lászlót a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának filozófiatanárát, aki tavaly februárban a következőket mondta:

„..ha valaki végigolvassa II. János Pál pápa társadalmi témájú enciklikáit, akkor azt látja, hogy a nagy liberális törekvések részben bekerültek az egyház tanításába. Ilyen például az állam és az egyház egészséges szétválasztása, a vallásszabadság, az emberi személy méltósága, a tulajdonhoz, a munkához, a gyülekezéshez való jog, a kutatási, közlési és a sajtószabadság. Ezek mind nagy XIX. századi liberális alapeszmék voltak, az egyház pedig magáévá tette őket. A klasszikus liberalizmus törekvései tehát nem idegenek az egyháztól, sőt sokszor azt mondjuk, hogy evangéliumiak, mivel a Biblia is kiemeli az emberi személy értékét….. Szerintem az erkölcstelenségtől kell félni, nem a liberalizmustól.” 

https://jezsuitakiado.hu/cikkek/az-erkolcstelensegtol-kell-felni-nem-a-liberalizmustol-gajer-laszlo-az-egyhaz-es-a-tarsadalom-kapcsolatarol/

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7016274334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.11.05. 22:08:40

Borbély okt. 21-én szerdán lett covidos, én már hétfőn tudtam, hogy az egyik alpolgármester covidos, csak a nevet nem akartam közzé tenni.

"Csepelen nem lopott áramot a DK-s képviselő" SŐT, A DK-S KÉPVISELŐ NEM FIZETTETTE KI A SAJÁT ELHUNYT BARÁTJA SÍREMLÉKÉT SEM A CSEPELIEKKEL!
süti beállítások módosítása