CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden bajt felerősít a beteges és értelmetlen kerületvezetői titkolózás – Egy hét hordaléka Csepelen

2020. november 01. 00:02 - csú

atletikai_stadion_kerdojellel.PNGAz atlétikai stadion horribilis összegért megépül a VB-re, de áldozatul esik neki a csepeli HÉV, amely lehet, hogy mégsem fog januártól eredeti útvonalán közlekedni?  Erről a kormány az év végéig dönt. A csepelieket meg sem kérdezik? 

Ezen a héten tovább romlott a járványhelyzet Csepelen is. Hétfő délután jelentette meg a csepel.hu a  hírt: „A gyermekorvosi rendelő átmenetileg járványügyi okok miatt nem üzemel”.  Ennyi! Illetve, még hozzátették: október 30-ig tart a rendelő leállítása, s akinek szüksége van orvosi segítségre az keresse fel háziorvosát. Telefonon. Ja, s ha elkészült orvosi igazolás kell, akkor „a Görgey Artúr tér 6. szám alatti Gyermekorvosi rendelőben” átvehetők. Ennyi tartozik a csepeliekre. Punktum.

A kérdés csak az, hogy mikor derült ki, hogy le kell állítani a rendeléseket? Mi a konkrét „járványügyi ok”? Talán fertőzötteket találtak a rendelőben? Ha igen, akkor kik voltak az érintettek, milyen intézkedéseket tettek a vírus terjedésének megakadályozására? Miért csak a gyermekorvosok fb-oldalán vagy más honlapról lehet megtudni, hogy a rendelő hatósági intézkedés következtében” került bezárásra, mert az egyik „asszisztens koronavírustesztje pozitív lett”, s emiatt az orvosok is karanténba kerültek

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_zarlat_egy_fovarosi_gyermekorvosi_rendeloben/20201026132304 

Talán Csepelen, az önkormányzatnak tilos korrekt tájékoztatást adni egy gyermekorvosi rendelő járványügyi okok miatti átmeneti bezárásának konkrét okairól?

Az önkormányzati vezetés nem éppen lakosságbarát tájékoztatási politikájának újabb példája, hogy

a csepel.hu október 26-án tette közzé, amit a képviselő-testület tagjaival már négy nappal előbb közöltek: „az Önkormányzat személyi állományát közvetlenül érintő fertőzések miatt elmarad az október végére tervezett képviselő-testületi ülés”. https://csepeliek.blog.hu/2020/10/25/csak_senki_meg_ne_tudja_mi_tortent_a_zsongas_ovodanal_ki_helyettesiti_a_virusos_csepeli_polgarmester#more16256272 Nem csak az gond, hogy a lakosságot jóval később, egy aláírás nélküli közleményben tájékoztatják, hanem, hogy a képviselők és a lakosság előtt is elhallgatják:

> hány személy lett fertőzött, karanténba vonultak-e az érintett betegek;

> megtörtént-e a hivatal fertőtlenítése; 

> elindult-e a kontakt személyek felkutatása;

> tettek-e és milyen intézkedéseket a hivatal „állományának” egészsége védelmében, a fertőzések terjedésének megelőzése érdekében.  

A héten azt is elhallgatták a csepel.hu-n, hogy Ábel Attila alpolgármester is megkapta a vírust, s óvodákban, iskolákban is találtak már több megfertőződött személyt. Az sem jelenhetett meg az önkormányzati honlapon, hogy hétfőn koronavírussal kórházba került Rost Andrea, Csepel Díszpolgára. Miért? Pedig blogunkon és más csepeli médiafelületen egyre többen hiányolják a folyamatos, korrekt és részletes tájékoztatást, a szaporodó fertőződések után megtett intézkedésekről való beszámolókat. Lásd például a

https://csepeliek.blog.hu/2020/10/28/_csepelen_helyzet_van_es_ez_az_elozmenyek_ismereteben_sotet_jovot_sejtet#more16259896, linken olvasható, a héten megjelent írást, amelyben a szerző konkrét javaslatokat is tett.

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányhatározat, amely szerint a Nemzeti Atlétikai Központ költsége elérheti a 204 milliárdot! Ez tartalmazza a „dél-csepeli gyalogos és kerékpáros hidat is”. Vajon mennyi lesz a vége? Az építkezés Ferencváros és Csepel területén zajlik majd. Az „előbbi 18 ezer négyzetmétert adott át a beruházónak”.  Le kell állítani a csepeli HÉV vonalát is, ezért a MÁV-Zrt. fog gondoskodni a HÉV-közlekedés pótlásáról(!) is az érintett szakaszon. Lehet, hogy mégsem fog januártól eredeti útvonalán közlekedni a HÉV?  Erről a kormány az év végéig fog dönteni. https://nepszava.hu/3097514_bo-200-milliard-is-elmehet-az-uj-atletikai-kozpontra  Kíváncsian várjuk, hogy a csepeli önkormányzat hogyan tudja majd a kerület érdekeit képviselni, s mikor és hogyan tájékoztatja minderről a csepelieket.   

Elütöttek egy motorost a Kossuth Lajos utcában, autó és motoros ütközött össze a Lámpás utcában, balesetek voltak a Katona József utcában, a Weiss Manfréd úton …. ezek  a kerület közbiztonságával kapcsolatos hírek címei a heti médiában, amelyekről a csepel.hu, eddigi szokásainak megfelelően, egy sort sem jelentetett meg. Arról sem, amit 27-én írt meg a police.hu, illetve a Blikk, hogy „elfogtak a rendőrök egy csepeli dílert”.  Mindez zavarta volna az idilli képet, amit Csepelről kell „felmutatnia” a honlapnak? Pedig a 21.kerulet.ittlakunk.hu-n megjelent, sajnos nem reprezentatív közvélemény-kutatás október 28-i eredménye szerint, a válaszadók 80 %-a úgy látja, az elmúlt egy évben romlott a közbiztonság Csepelen!

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/utcak-terek/201029/csepelen-javult-vagy-romlott-kozbiztonsag-az-elmult-egy-evben-igy-szavaztatok 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516267042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása