CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak senki meg ne tudja? - Mi történt a Zsongás óvodánál? - Ki helyettesíti a vírusos csepeli polgármestert? – Mi van az alpolgármesterekkel? - Egy hét hordaléka Csepelen

2020. október 25. 00:02 - csú

csepeli_hev_vegallomas_kodben_5.PNGNövekszik a köd a csepeli HÉV körül. Lesz-e még végállomás a Boráros téren?  Merre, meddig járnak majd a szerelvények? Mi igaz a folyamatos blöffölésekből, ígérgetésekből?  - Csepel fideszes vezetői továbbra sem hajlandók ebben az ügyben a csepeliek elé állni, hogy korrekt tájékoztatást adjanak, évek óta nem merik vállalni a  HÉV jövőjéről szóló helyi társadalmi vitát és  egy kerületi közmeghallgatás megtartását, az ígérgetők szembesítését a csepeliekkel

Koronavírusos lett Csepel polgármestere, amit maga Borbély Lénárd tett közzé, saját fb oldalán. A hír egy nappal később a csepel.hu-n, az önkormányzat hivatalos honlapjának „Információk a koronavírusról” című külön rovatában is megjelent. Hogy miért nem a kezdőoldalon, az szerkesztő titka. Amikor mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, kíváncsian kérdezzük tőle, miért nem tartotta be a koronavírus megelőzése érdekében meghirdetett, a maszkviselésre vonatkozó eljárási rendet? Miért nem tudjuk meg a tájékoztatásból, hogy karanténba kellett vonulnia vagy nem, mint ahogy azt sem, hogy van-e további érintett személy az önkormányzat vezetői közül? Ha karanténban van, ki helyettesíti? Kérdések, amelyekre nincs válasz. Miért? Lásd még:

https://444.hu/2020/10/20/a-fideszes-borbely-lenard-is-koronavirusos-pedig-szerinte-amit-tudott-megtett-a-megelozesert

Talán a polgármester koronavírusos megbetegedése lehet az oka annak, hogy október 22-én levelet kaptak a csepeli önkormányzati képviselők a kerületi jegyzőtől, amelyben közli velük, hogy „az Önkormányzat személyi állományát közvetlenül érintő fertőzések miatt” elmarad az október 29-ére tervezett képviselő-testületi ülés. Figyelem: a jegyző fertőzésekről ír! Elképzelhető, hogy  Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek távolmaradása az október 23-i megemlékezéstől a polgármester megbetegedésének következménye? Nem tudjuk. Gyors gyógyulást kívánva valamennyi érintettnek, fel kell tennünk néhány kérdést:

miért nem jelent meg – a csepeliek tájékoztatása érdekében –, a halasztás híre a csepel.hu-n; hány fő fertőződött meg; kellett-e fertőtleníteni a hivatal helyiségeit, esetleg felfüggeszteni a hivatal működését; elindult-e a kontakt személyek felkutatása? 

Természetesen van véleményünk is az önkormányzat koronavírussal kapcsolatos tájékoztatási politikájáról, de erről majd később.

A Népszava október 20-i cikke szerint erősödni látszik a csepeli és a ráckevei HÉV-vonalak rekonstrukciója és bevezetése a Kálvin térig, mivel „ez érinti a legtöbb utast és ezek a vonalak nem érik el a metrót”. A cikk a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának múlt heti ülése után jelent meg. https://nepszava.hu/3096127_hatrebb-sorolt-hev-metro-ugy  (A csepel.hu egy sort sem közölt az eseményről.) Szerzője szerint erről kormányhatározat is született, szerepel a következő évek uniós projektlistáján, sőt már meg is hirdették a járműtendert. A tervezés helyzetéről, a megvalósítás várható időpontjáról egyelőre változatlanul nincs hír. Folytatódik tehát a HÉV körüli politikai kampányjátszma. Nemrégiben Németh Szilárd jelentette be, hogy „milyen jó lesz a csepelieknek, mert átszállás nélkül juthatnak el Szentendrére”.

https://csepeliek.blog.hu/2020/09/20/hagyjak_beken_a_csepeli_hev-et_eleg_mar_a_bloffolesbol Most, a fent idézett cikkben Vitézy Dávid,,a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója lényegében megcáfolja a honvédelmi államtitkárt. Ami viszont biztos, hogy a csepeli vezetés, élén, Borbély Lénárd polgármesterrel, továbbra sem hajlandó ebben az ügyben a korrekt tájékoztatásra, évek óta nem meri felvállalni a csepeli HÉV jövőjéről szóló helyi társadalmi vitát, illetve egy csepeli közmeghallgatás megtartását. 

Október 21-én írta meg a csepel.ittlakunk.hu, hogy augusztus óta nem működik a Zsongás óvoda és az Aprók kertje bölcsőde. Az ok, hogy azóta nem sikerült megoldani a környéken végzett gázvezeték javítás után a két intézmény gázellátását, pontosabban a működés jogi feltételeit. Az írás szerint a bölcsődések az „ÁMK bölcsiben nyomorognak, azaz egy csoportszobában két csoport működik, míg az óvodások két másik óvodába lettek elosztva…..Száznál is több gyerek sorsa senkit nem érdekel az Önkormányzatnál? Velük és a szüleikkel a végtelenségig lehet szórakozni? Mindenre van pénz és idő csak pont a legkisebb gyerekekre nincs?” 

Egyetértve a kérdésekkel, már csak egy mondatunk maradt: a koronavírus miatt is azonnali válaszra és azonnali intézkedésre van szükség!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016256272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása