CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Veszélyhelyzet Csepelen! Csak a polgármester bölcsességében lehet bízni?

2020. november 11. 00:02 - csú

csepeli_kepviselo-testulet-2019_oktober_13_utan_-ez_ok_1.jpgHárom hónapig nem lesz Csepelen képviselő-testületi ülés sem

Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője írja közösségi oldalán:

"Ismét veszélyhelyzet van, így megint Csepel polgármestere dönthet minden kérdésben! Úgy mint tavasszal.

Mindez azt jelenti, hogy nem lesz sem bizottsági ülések, sem testületi ülés. És ez így marad még elvileg három hónapig.

Ezért például nem fogjuk tudni meghallgatni most csütörtökön a Budapest Fejlesztési Központ munkatársait sem azzal kapcsolatban, hogy a csepeli HÉV mikor járhat újra a Boráros térig. Ráadásul a költségvetésünk év végi módosítását sem fogja tudni megszavazni a testület, pedig ott információim szerint igen súlyos összegek átmozgatásáról lenne egyébként szó az iparűzési adóbevételek jelentős csökkenése miatt.

A döntéshozatal módja kapcsán tudom, hogy

vannak települések, ahol - tanulva a tavasz tapasztalataiból - a polgármester szimpátiaszavazásokon fogja kérni továbbra is a testület tagjainak véleményét az egyes kérdésekben és csak abból lesz határozat, ami többséget kap.

Ezt az eljárást javaslom a magunk részére is követendőnek az elkövetkező hetekben, hónapokban.

A jelenlegi nehéz helyzetben, felelős önkormányzati képviselőként természetesen továbbra is támogatni fogok minden olyan intézkedést, ami a csepeliek életének, megélhetésük védelmét, biztonságuk szavatolását szolgálják.

Ha lesznek ilyen szavazások és a tavaszihoz hasonló polgármesteri egyeztetések (ez utóbbi kapcsán van információm, hogy igen), akkor ott is a fentiek jegyében fogok javasolni és kérdezni.

Polgármester úrnak pedig ebben a régi-új helyzetben egyfelől gyors felépülést, másfelől pedig erőt és bölcsességet kívánok!"

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716277966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása