CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egészen elképesztő! Köd, keverés, titkolózás... - Egy hét Csepelen

2020. december 13. 00:02 - csú

csepel_sc_beke_teri_fobejarat_4.PNGViharfelhők a legendás bejárat felett. A héten egészen elképesztő módon folytatódott, s egyre nagyobb hullámokat vetett a Németh Szilárd „ügy”, azaz az országgyűlési képviselő által gründolt Kozma István Magyar Birkózó Alapítvány (KIMBA) újabb csepeli vagyonszerzése, a Csepel SC Alapítvány vagyonának megkaparintása.

Egészen elképesztő ahogy az önkormányzati vezetés hetek óta elhallgatja a koronavírus kapcsán meghirdetett veszélyhelyzet alakulásáról szóló híreket, még a koronavírus elleni oltásra való regisztrálás lehetőségeit is. A polgármesteri hivatal hivatalos csatornáján, a csepel.hu internetes szájton, az Információk a koronavírusról című rovat utolsó bejegyzése november 25-én történt. Lemaradt a hét eleji, mindenkit érintő hír is, miszerint  január 11-ig érvényben maradnak a vészhelyzettel kapcsolatos szigorítások.

Borbély Lénárd fb oldala, ahol megjelentette a kormánydöntést, nem önkormányzati fórum, akkor sem, ha a polgármester ezt szeretné. Sok ember kap sok pénzt a csepeliektől azért, hogy Csepelen csepelieket tájékoztasson. A lakosság informálása, a törvény szerint önkormányzati feladat, ám a csepeliek változatlanul nem kapnak híreket az önkormányzati intézmények (óvodák, általános iskolák stb) fertőződöttségéről, a karanténban lévők számáról sem, annak ellenére, hogy az intézmények honlapjai szerint több iskolában ezen a héten is találhatók megfertőződött diákok, tanárok, s nem kevesen kerültek karanténba.    

Egészen elképesztő az is, hogy

A tervezettnél 735 millióval kevesebből gazdálkodhatott idén a csepeli önkormányzat – olvasható a 21.kerulet.ittlakunk.hu hírportálon. 

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/hivatalok/201209/tervezettnel-mintegy-735-millio-forinttal-kevesebbol-gazdalkodhatott-iden-csepeli 

A szerdán megjelent, dr. Szeles Gábor jegyzővel készült, a csepel.hu által nem közölt interjú szerint. „Ez több pénz, mint amennyit ebben az évben  a csepeli közterület felügyelet és a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat finanszírozására költött az önkormányzat” - mondotta a jegyző. Ez azért elképesztő, mert a bevétel kiesés egyrészt nem éri el a tervezett éves bevételek 2,5 százalékát, másrészt elárulja, hogy milyen megalázóan alacsony, mindössze ~1,4 % az egészségügyi intézményre fordított önkormányzati támogatás. Nincs ok tehát siránkozásra, pláne akkor, ha a kormány a hét elején még 300 milliós, célzott támogatással ugyan, de csökkentette is az általa okozott bevételi hiányt. https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13139-celzottan-erkezett-300-forint-kormanyzati-tamogatas-csepelre 

Folytatódott a héten a tervezett Galvani híd elleni tiltakozás – a csepeli önkormányzat elképesztő érdektelensége mellett. Kedden az újbudai KörTér ökoközösség képviselője adott át a  helyiek tiltakozását tartalmazó petíciót a kormány és főváros illetékes döntéshozóinak. https://nepszava.hu/3101957_meg-inkabb-elvalaszt-az-uj-duna-hid 

Nem ért egyet a Budapesti Közlekedésfejlesztések Tanácsa által szavazásra bocsátott tervekkel a Kiserdővédők Akciócsoport sem, akik a Galvani körúttal kapcsolatosan gyűjtöttek össze több ezer tiltakozó aláírást, s hangsúlyozták, hogy a belváros tehermentesítését nem lehet a külső kerületek kárára megvalósítani.

Egészen elképesztő, hogy a csepeli fideszes vezetés hónapok óta meg sem szólalt az ügyben, semmi hírt nem adott a tiltakozó akciókról, sőt nem is konzultált a csepeliekkel a témában, annak ellenére hogy korábban a fideszes többségű önkormányzat szintén az albertfalvai híd megépítése mellett foglalt állást. 

A héten elképesztő módon folytatódott, s egyre nagyobb hullámokat vetett a Németh Szilárd „ügy”, azaz az országgyűlési képviselő által gründolt Kozma István Magyar Birkózó Alapítvány (KIMBA) újabb csepeli vagyonszerzése, a Csepel SC Alapítvány vagyonának megkaparintása. Egyrészt a Németh fb oldalán elővezetett „hősköltemény”, másrészt a sportklub bedarálásának módszere, harmadrészt a jelentős ingatlanvagyonnal felérő Béke téri és Kis-Duna parti sportingatlanok jövője miatt sokasodnak a viharfelhők az akció körül. 

https://csepeliek.blog.hu/2020/11/27/fojtofogas_csepelieknek_hazudik_a_csepel_sc-rol_nemeth_szilard_aki_nem_tud_megbirkozni_a_tenyekkel#more16303504 

https://24.hu/belfold/2020/12/07/nemeth-szilard-csepel-kimba/ 

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.egyutt 

A 24.hu-n megjelent cikkben megszólalt az Indotek képviselője is, aki röviden felvázolta a sporttelep több mint 10 éves elképesztő kálváriáját, többek között azt, hogy Németh még 2011-ben feljelentette a céget. Szólt a csepeli képviselő-testület által elrendelt, 2010 októbere óta  hatályos változtatási tilalmakról, amelyek rendre megakadályozták a terület bármilyen fejlesztését, s amivel elősegítették a vagyon komoly értékcsökkenését. Lényegében tehát a változtatást megtiltó önkormányzati magatartással indokolta, a terület feletti tulajdonjog átengedését a KIMBÁ-nak.  

Szabó Szabolcs csepeli országgyűlési képviselő pedig fb oldalán közölt írásában tárta fel az ügylet lebonyolításának elgondoltató jogi hátterét. 

Továbbra sincs azonban magyarázat arra, mi takar Németh Szilárd azon mondata, amelyben köszönetet mond a kormánynak az anyagi és erkölcsi támogatásért. Jogos tehát a kérdés: mi köze volt a kormánynak az ügyhöz, miért támogatta a Csepel SC Alapítvány Németh alapítványa általi átvételét? Borbély Lénárd és a csepel.hu változatlanul hallgat az egészről. Miért? Talán félnek valamitől vagy valakitől? Lehet, hogy nem is tudtak az egészről semmit, s nem is értenek egyet Németh Szilárd lépésével? Vagy csak a Borbély és Németh közötti állítólagos ellentétek vannak a hallgatás mögött? Bármelyik változat is legyen igaz, a Csepel SC kálváriája két szóval jellemezhető: egészen elképesztő

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216329818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása