CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fojtófogás! Csepelieknek hazudik a Csepel SC-ről Németh Szilárd, aki nem tud megbirkózni a tényekkel?

2020. november 27. 00:02 - csú

nemeth_szilard_regi_duhongo-777-szemes_tekintetes.pngNémeth Szilárd 2010-es polgármesterré választása óta mindent megtett a Csepel SC Alapítvány ellehetetlenítése, tulajdonosainak erkölcsi lejáratása érdekében. Offshorozott, kommunistázott (képünkön), majd építési tilalmat rendelt el a területen, megtiltva az alapítványi vagyon fejlesztését vaskosan elősegítette a létesítmények elértéktelenedését...

A csepelieké lesz a Csepel SC vagy Németh Szilárdé? Pontatlanul, pőrén, de a dolog lényegét illetően így hangzik a kérdés szerda óta rengeteg csepeli között. Sokkal precízebben viszont így kérdezhetünk: tényleg a csepelieké lesz a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány  által vásárolt Csepel SC vagy a Németh Szilárd uralta alapítványé? 

Hamarosan kiderül, hogy az élet milyen választ ad a fenti kérdésre, de addig szerintem sok kritikát kap még Németh Szilárd szerdai, saját fb oldalán tett bejelentése miatt, bár nem valószínű, hogy ez érdekli őt. Most győzelmi mámorban úszik.  A mandiner.hu közölte is diadalittas, sok vonatkozásban vitatható jelentését: Ismét a csepelieké a bajnokok sorát kinevelő sportklub https://mandiner.hu/cikk/20201126_ismet_a_csepelieke_a_bajnokok_sorat_kinevelo_sportklub 

A bírálatok nem azért hangzanak majd el, mert mint mondotta „ismét a csepelieké (lesz) a legendás Csepel SC”, hanem amit ennek kapcsán előadott. Leginkább amiatt, hogy azt mondta: a Csepel Sport Club Alapítvány vagyonelemeit „a Kozma István Magyar Birkózó Alapítvány vásárolta vissza és újítja fel”. Helyszűke miatt csak néhány megjegyzés a Csepel SC főbejárata előtt elhelyezett szobor mellett előadott mondathoz:

1) Nyelvtanilag megközelítve: ha valamit visszavásárolunk, akkor az korábban a mienk volt. Az idén 108 éves Csepel SC sohasem volt a Németh Szilárd által 2017-ben létrehozott és akkor a saját címére bejegyzett alapítvány tulajdona.  

2) Ami pedig a tartalmat illeti. Először is a fentiekben idézett mondat hazugság. Nem a csepelieké lesz a Csepel SC, hanem a birkózó alapítványé! Másodszor: Némethnek előbb utóbb meg kell válaszolni néhány további kérdést: mikor, mennyiért, milyen körülmények között, s végül, de nem utolsósorban, miből történt a „visszavásárlás”.

Miből, hiszen mint a legutóbbi, szeptember 29-i csepeli képviselő-testületi ülésen kiderült, a Hollandi úti birkózócsarnok esetében még a telekre való ráépítési jogért fizetendő 35 milliót sem utalta át az önkormányzatnak. Továbbá: van-e az alapítványnak saját tőkéje, amiből fizetni tudja a valószínűleg milliárdokat igénylő újjáépítési költségeket, netán állami-, vagy a területet vállalkozásra is használni kívánó vállalkozói támogatással akarja alapítványi vagyonának felújítását finanszírozni? Mindkettő felveti annak lehetőségét, hogy a terület kizárólag sportcélú hasznosítása, amiért 15 éve még küzdött, háttérbe fog szorulni.

A mandiner.hu-ban olvasható ömlengéséből ugyanakkor kiderül, hogy hálásan köszöni „… - a sportot nemzeti ügynek  stratégiai ágazatnak tekintő - Magyar Kormány anyagi és erkölcsi támogatását”. Ezek szerint a kormány anyagilag támogatta a „visszavásárlást”? Ha  igen, akkor azt kell feltételeznünk, hogy a kormány az alapítványon keresztül fizetett a sportklubot tulajdonló és kezelő alapítvány tulajdonosainak. Vajon miért? Miért így kellett lebonyolítani az üzletet?

Harmadszor: Németh Szilárd 2010-es polgármesterré választása óta mindent megtett a Csepel SC Alapítvány ellehetetlenítése, tulajdonosainak erkölcsi lejáratása érdekében. Offshorozott, kommunistázott, majd építési tilalmat rendelt el a területen, megtiltva az alapítványi vagyon fejlesztését vaskosan elősegítette a vagyonelem elértéktelenedését. Négy évvel később mégis együttműködési megállapodást kötött az alapítvánnyal, amit az akkor megválasztott új polgármester, Borbély Lénárd már nem tartott be, sőt az általa is támogatott együttműködési megállapodás ellenére, rendre megújította a területre rendeletileg jóváhagyott építési tilalmat.

Az akkoriban nagy hangon hirdetett céljukat, a Csepel SC Alapítvány vagyonának önkormányzati tulajdonba vételét azonban nem tudták elérni.

A sportklub még most is több milliárdos vagyona „a visszavásárlással” a jövőben nem az önkormányzati tulajdont gyarapítja majd, hanem a birkózó alapítvány vagyonelemei között lesz nyilvántartva.

Mit szól mindehhez Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, aki joggal érezheti, hogy Németh Szilárd most korábbi közös céljaik ellen lépett? De van,  ami ennél is fontosabb!

Mit szólnak mindehhez, vagyis a Csepel SC teljes vagyonának birkózó alapítványba történő átjátszásához az érintettek, a csepeliek? Ők, akik az üzlet létrejötte után már csak „kedvezményezettként” vehetik tudomásul mit akar kezdeni a hatalmas vagyonnal Németh Szilárd. 

Ui.: Vajon a csepeli önkormányzat hivatalos hírportálja,  csepel.hu miért nem közölte le Német Szilárd bejelentését?

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4816303504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása