CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit titkolnak el és mit mutogatnak egy csepeli közvélemény-kutatásban?

2021. január 13. 00:02 - csú

abel_attila_szuper_fekvo_3.PNGTények. Ábel Attila csepeli alpolgármester nem Chuurcill. Mégis ő gyakran alkalmazza a legendás  miniszterelnök ironikus elvét. Mert mit mondott Churchill?  “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok.” De valójában már az ő idejében is az értelmezésben, és nem a szó szerinti hamisításban volt a lényeg. Bár Ábel gyakran értelmez (félre), sokszor fordult már elő az ő uralkodása alatt és a történelemben is , hogy  kiderült az igazság...

Figyelemre méltó és vitára késztető írásokkal új blog kezdte meg működését Csepelen. A Hírszerző 21 (pontos internes elérhetősége: https://hirszerzo21.wordpress.com) szerkesztői így foglalják össze kezdeményezésük céljait: "Ahogy Csepel nem tartozik Pesthez és Budához, de mégis fontos része Budapestnek, úgy a Hírszerző 21 sem tartozik egyik párthoz sem, de tartozik mégis Csepel közösségéhez. Célunk helyredöccinteni azt, amit még nem vállalt fel senki."

Érdeklődéssel várjuk, hogy mi az, amit még nem vállalt fel senki Csepelen, de addig is tisztelettel és jó szívvel ajánljuk olvasóink figyelmébe az új - szerintünk ellenzéki és baloldali irányultságú - blog január 12-i írását, amelynek címe: Be ne ugorjatok az udvari papagájnak. Íme:

„Csak a kezemet figyeljék, mert csalok!” – ezt mondogatta Rodolfó, miközben mindenki nézett mindent, csak pont a kezét nem. Nem érdemes így járniuk az ellenzékieknek az állítólagosan a Csepeli Hírmondóról készült felmérés kapcsán. 

Ha egy kormányzó erő tudja mit csinál, akkor tudja, hogy mit kommunikál. A csepeli baloldal több évtizedes nagy hibája, hogy

lenézte a nagypofájú, kihaénnem Németh Szilárdot és kompániáját. (A másik, hogy egymást fúrják.) Pedig a fideszesek pontosan tudják, hogy mit csinálnak. Miért nem jött rá eddig senki, hogy a KIMBA – a fehér oroszlánkirály – valójában Németh Szilárd hernyótestéből kikelt  hófehér imágója, önmagáról alkotott idealisztikus képe? Pedig csak a Wikipedia kellett volna hozzá, mert a nevét ő maga árulta el. Néha az az érzésünk ,hogy monoton reszelést végez a csepeli ellenzék, mindenre nemet mondanak, bármit dob fel a Fidesz, és ezzel ki is fújt az ellenzéki munkáról alkotott elképzelésük. Eközben Németh és Borbély pontosan tudják, hogy mit miért csinálnak. Inkább tegye össze a két kezét minden ellenzéki , hogy most kivételesen a Fideszben van komolyabb belharc, nem az ellenzékben, és ezek egymást fúrják-faragják. 

A CSEPELI HÍRMONDÓ KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSA HÁROM DOLGOT MUTAT AZ ÉRTŐ SZEMNEK. AZ EGYIK, AMIT SZERETNÉNEK MUTATNI, A MÁSIK, AMIT NEM SZERETNÉNEK MUTATNI ÉS A HARMADIK, AMIT ELTITKOLNAK. 

Az egyik amit szeretnének mutatni, az nem más, mint a Csepeli Hírmondó állítólagos imádata. Mind tudjuk, hogy ez nem igaz, mind látjuk a kidobott újságok tucatjait a társasházak kukáiban, mind járunk piacra, ahol a kofák maximum csomagolni használják – az ottani WC-ben ugyanis különb a törlőpapír. Mondjuk úgy, hogy ez egy empirikus tény, amivel mindenki tisztában van. Vagyis az állítás egy szokvány Ábel-féle papagáj-humbug. De: ugyanakkor arra a fideszes kommunikációra mégiscsak elegendő volt a Hírmondó, hogy az ország egyik leghíresebben ellenzéki településén, Csepelen nyerjen a Fidesz akkor, amikor még a budai várat is elveszítette, és közben egymást ütötte-vágta a Fidesz alelnöke és a polgármester. Tehát nem legyinthetünk csak úgy.

Amit tanulni lehet ebből: meg kell nézni, miben tűnik erősnek a Hírmondó, és azt kell rombolni.  Amikor Erdősi Éva beperelte a Csepeli Hírmondót, hányan támogatták ebben? Összeadták neki a csepeliek a pénzt, kalapozott ezért az ellenzék? Pedig ezt kellene csinálni. Folyamatosan támadni, perelni őket, amíg egy szép napon be nem talál egy ütés.   

Gyanítható, hogy nem a közvéleménykutatás adatai rosszak: csak manipuláltak, csak jól tették fel a gondosan kitalált kérdéseket, és csak megfelelően értelmezik maguknak a válaszokat – ahogy azt valójában ők szeretnék. Mert mit mondott Churchill?  “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok.” De valójában már az ő idejében is az értelmezésben, és nem a szó szerinti hamisításban volt a lényeg. Ritka, hogy a valóságot töröljék ki, mert sokszor fordult már elő a történelemben , hogy aztán kiderült az igazság (lásd a Híradó cenzúráját). Inkább másként értelmezik a valóságot – ez a jellemző. 

Szerencsére nem nehéz rájönni, hogy itt is ez történt. A minden bizonnyal Ábel által írt cikkhez tartozik egy link is az adatokkal. Na ezt kell nézni. Mivel alapvetően nem a papagájkommandó szárnycsapkodását szeretném most leleplezni, csak egyetlen adatsort ragadok ki, hogy mégis értsétek. Ez az: 

 

Mit látunk itt? Egy hatos osztályozást (öt helyett), ami látszólag az időről szól, hogy milyen gyakran olvassák a Csepeli Hírmondót, ami egy kéthetente megjelenő lap. Valójában azonban ez egy osztályozás. Az európai ember, főként a porosz iskolarendszerben tanult magyar ugyanis a minőséget mindig osztályozza, és itt az idő a minőséget jelenti. A hatos osztályzat meg arra jó , hogy kinyújtsák például az elégtelent kettesre, a kettest hármasra. 

A helyzet az, hogy az átlag – 2,59 – bőven hármas alatti. Ha hozzátesszük, hogy valójában hatost is adhattak, akkor pedig ez egy erős kettes, már nem is gyenge hármas. 

Ki állítja, hogy a kettes osztályzat jó? Hát Ábel. Biztosan sok kettese volt, amiket ki kellett magyarázni. Na ez az egyik dolog, amit nem akartak megmutatni. 

De ami a lényeg, amit a leginkább ki szerettek volna mutatni, az nem más, mint a közvéleménykutatás második fejezete. Kovács Dávid Attila exjobbikos, az Összefogás egységét hamarosan megbontó leendő Bencsik János-féle párt várható országgyűlési képviselőjelöltje eredetileg a Csepeli Hírmondóra kért felmérést. Ilyen kérdéseket ő nem kért. Azt, hogy Németh Szilárd kollégiumát – ami valójában két hotel és egy luxusvendéglő –  lemérjék, sem ő sem más nem kérte, de tény, hogy szinte senki nem akarja a Kis-Duna parton. 

És ez bizony igaz. A Kis-Duna parton csak a legelvakultabb fideszesek akarnak hotelt és luxusvendéglőt. A közvéleménykutatás ezen része, amiről valójában szólt az egész kutatás, színtiszta igazság. Na ebből kellene építkeznie az ellenzéknek, mert egyelőre Borbély Lénárd építkezik belőle. Mint láthatják, hiszen igaz lehet az is, hogy a véleménnyel rendelkezők 90 százaléka ért egyet ebben a polgármesterrel. Tegyük a szívünkre a kezünket: mi is azt akarjuk, hogy ne sikerüljön Némethnek. Ugye be akarunk ennek a magát Kimbának képzelő alaknak baszni egy hatalmasat? 

Ábel így, ezzel a trükkel elérte, hogy az ellenzék óhaját Borbély Lénárd akaratával egyesítette. Nagy hiba Borbélyt és Ábelt lenézni, kinevetni, mert pontosan tudják, hogy mit csinélnak.

És térjünk a harmadik témakörre, amit eltitkol a felmérés. Meg sem kérdezték például az önkormányzat osztályozását, nem kérdezték, mit gondolnak az emberek a főváros és az ellenzéki önkormányzatok kivéreztetéséről, nem kérdezték, mit gondolnak a HÉV-es késedelmekről, amit a kormánynak “köszönhetünk”. Vagyis eltitkoltak minden fontosat, amit most gondolnak az emberek. Kivéve a belvárosi káoszt, amiről meg Orbán tehet. Vajon készít erről felmérést a csepeli ellenzék? 

Forrás: Hírszerző 21

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816385802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása