CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hatalmi harc közben Csepelen a nép le van szavazva a köztársasággal együtt – Útravaló a hétkezdéshez

2021. február 08. 00:02 - csú

hollandi_uti_birkozo_akademian_csepeli_fideszes_kepviselok_nemeth_szilarddal.PNGÁrulás vagy ájulás? Csepeli fideszes önkormányzati képviselők Németh Szilárddal a Hollandi úti birkózó monstrumban. A polgármestert és alpolgármestereit nem vitték magukkal a fotózásra. Ezzel vajon elárulták Borbély Lénárdot? Esetleg csak ájuldoztak attól, amit láttak, hallottak?  

Újabb állomásához érkezett a héten a Borbély-Németh-féle hatalmi harc. A funkcióhalmozó országgyűlési képviselő, Németh most keresi az alkalmakat, hogy szinten tarthassa „jelenlétét” a sajtóban, amit a Csepel SC korábban bejelentett megszerzésével némileg javítani tudott. Most a Demokrata című. jobboldali sajtóorgánum sietett segítségére, ahol államtitkári pozícióját használta fel, hogy nyilatkozhasson a Csepel SC és a csepeli sport általa tervezett megújításáról. https://demokrata.hu/magyarorszag/a-frontex-nelkul-is-tesszuk-a-dolgunkat-343465/ Ismételten megtudhattuk, hogy a külügyminiszter, a sportok nagy barátja is támogatja a fejlesztést, továbbá, hogy Németh birodalmi központjában, a Hollandi úti birkózócsarnokban szinte egymás kezébe adták a kilincset a sportélet kiválóságai, hogy megoszthassák álláspontjukat az alapítványi kurátorokkal.”, s természetesen vele.

Sőt, Németh  kijelentette, hogy csapata, amely a KIMBA megépítésével már bizonyított, „még a Covid-járvány árnyékában is alkalmas és méltó a kerületi sportélet megújítására”. Hiába, a pártkatonáknak meg sem kottyan egy COVID. Chuck Norris hozzájuk képes semmi. Saját fb oldalán pedig már azt állította, hogy „A KIMBA Csepel új jelképe lett. És ha nincs az irigységből és a politikai hovatartozásból táplálkozó ostoba és nemtelen hazudozás a csarnok körül, ma már az akadémia diákotthona is épülne. Bízom benne, hogy, ami késik, az nem múlik! ” Ezek szerint nem adta fel, a csepeli képviselő-testület határozata ellenére folytatja harcát újabb csepeli terület megszerzéséért. Ezért meghívta a csepeli fideszes képviselőket egy kis tereferére, magamutogatásra, mert

ők demokraták, hiszen „fogadjuk értékes javaslataikat!” Facebook oldalán képeket is közölt a találkozóról, azonban a fideszes szót valamiért elhagyta a „csepeli képviselő hölgyek és urak” mondatrész előtt. Azt sem írta le hogy a polgármester és a két fideszes alpolgármester valamiért nem vett részt a biztosan élménydús programon. Vagy meg sem hívta őket!? A témával kapcsolatban az alábbi írásokat javasoljuk olvasóink figyelmébe:
https://magyarnarancs.hu/belpol/nemeth-szilard-csepeli-fideszesekkel-fotozkodott-de-valaki-lemaradt-a-keprol-235596 

https://csepeliek.blog.hu/2021/02/05/borbely_lenardot_gyalazza_nemeth_szilard_irigyseggel_ostobasaggal_vadolja_csepel_polgarmesteret_az_e 

A kerület két fideszes embere közötti nemtelen harc egyelőre eléggé egyoldalúnak tűnik. A héten Németh több ütést is bevitt ellenfelének, úgy látszik biztos nyerésre játszik. Borbély meg hallgat. Vajon mer-e és hogyan reagálni a történtekre? 

Két ünnepnap is volt a héten, pontosabban február elsején. Hetvenöt éve ezen a napon kiáltották ki a második Magyar Köztársaságot, és 1997. február 1 óta ez a nap a Civilek Napja is  Magyarországon. Valószínűleg nem véletlen, hogy a csepeli önkormányzati média, sőt még az Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt és szerkesztett csepel.info sem írt semmit a két évfordulóról. A Nemzeti Együttműködés Rendszere és a csepeli önkormányzat fideszes vezetése már nem beszél semmilyen köztársaságról, illetve soros szervezetekként emlegetik a társadalom véleményét megfogalmazó, nem általuk alapított civil szervezetek többségét.

Valószínűleg a Magyar Nemzet újságírója fejezi ki leginkább az  Orbán kormány véleményét a köztársasággal kapcsolatban, amikor azt írta február 7-én, hogy „Ez, a másodiknak nevezett elfuserált köztársaság”, s közben nem írt egy sort sem arról, hogy hazánkban a köztársaság jegyei már csak nyomokban találhatók meg –, lényegében a NER váltotta fel. A Civilek Napja kapcsán sem tudunk eltekinteni a konkrét megjegyzéstől: Magyarország továbbra sem hajtotta végre az Európai Unió Bíróságának (EUB) tavaly júniusban hozott ítéletét, vagyis nem helyezte hatályon kívül, de még csak nem is módosította a 2017-ben elfogadott civiltörvényt, amely az EUB szerint is sérti az uniós jogszabályokat.https://nepszava.hu/3108777_idot-huz-a-civilekkel-a-kormany 

Orbán Viktor február 4-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján  újabb gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be, majd közölte, hogy új Nemzeti Konzultáció is indul, most online változatban. A hírt a csepel.hu meg sem említette, annak ellenére, hogy az újabb akcióterv ismételten milliókat von majd el az önkormányzatoktól, amikor is időlegesen leállítja a vállalkozók helyiségbérleti díjainak befizetését az önkormányzatok kasszájába.

Egyértelmű: Borbély meg sem mer szólalni a kormányzat önkormányzatokat sújtó intézkedései ügyében, miközben önkormányzati szövetségek, önkormányzatok teszik közzé elítélő állásfoglalásaikat. Nem lehet könnyű dolga, hiszen hithű pártkatonaként csepeli érdekeket képviselő polgármester szeretne lenni. Ez utóbbiban a lózungokon túl még nem jutott.

A héten, február 2-án, két nappal a törvényes határidő után hozta nyilvánosságra a csepel.hu az önkormányzat vezetőinek és a képviselő-testület 2020. évi vagyonnyilatkozatát. Blogunk

február 3-án foglalkozott a témával:

https://csepeliek.blog.hu/2021/02/03/csepeli_torvenysertes_utan_vegre_itt_a_nyilvanossag_ki_a_felelos_a_kesesert A kritikát is tartalmazó írásra egyetlen önkormányzati vezető, vagy képviselő sem válaszolt, annak ellenére, hogy az Ábel alpolgármester által szerkesztett hírblogon, a csepel.info-n is több kritikát fogalmaztak meg a hozzászólók. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816418850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása