CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tegyük országossá a Klubrádiót! Tanuljuk és tanítsuk meg az internetes rádiózást!

2021. február 20. 00:02 - csú

szabad_europa_radio_musorainak_hallgatasa_1956_2.jpgA jelenlegi hatalom az egyik legnagyobb ellenségének a sajtószabadságot tekinti. Lépésről lépésre szorítja vissza a szabad hangokat. Most a Klubrádió frekvenciáját vették el. Ha elég elszántak vagyunk, a vereséget győzelemmé változtathatjuk. Tanítsuk meg a Budapesten és a vidéken élőket az internetes rádiózásra, és így akár több hallgatója is lehet a Klubrádiónak, mint eddig.

A 21. században, Európa közepén, van egy állam, amelyikben egyetlen országos lefedettségű, független rádió sem létezik. A Klubrádiót eddig is csak Budapesten és környékén lehetett fogni – de a hatalomnak még ez is sok volt.

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk” – mondta az Európai Parlamentben még 2018 szeptemberében Orbán Viktor. Az európai képviselők nevetésben törtek ki. Számunkra pedig marad a kíméletlen valóság: azóta is töretlenül folyik a szabad sajtó felszámolása, elég, ha

csak az Index ügyére emlékezünk.

 Azt is Orbán közölte a világsajtóval, hogy ne azt figyeljék, mit mondok, hanem azt, hogy mit teszek. Ezért is nem elemezgetjük azt a sok jogi csűrcsavart, ahogyan megfosztották a frekvenciájától a Klubrádiót. Persze a szabad rádiózás felszámolása megint „törvényes” volt…

A Klubrádió nem omlott össze.  A régi és az új hallgatók szolidaritása rég nem látott közéleti erővel, öntevékenységgel párosult. A jelek biztatók, az internetes adás tesztelésekor azonnal az élre tört a Klubrádió. A Nyomtass te is! mozgalom mindent meg fog tenni azért, hogy az egész ország tudjon a földi sugárzás lehetőségétől megfosztott, a világhálóra száműzött Klubrádióról, és azért, hogy hazánkban minél többen megtanulják az internetes rádiózást.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4516430386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása