CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az igehirdetést nevezik egyeztetésnek Csepelen? Suba alá rejtik a tényeket és az ellenzéki véleményeket?

2021. március 04. 00:02 - csú

csepeli_pohi_felulrol_madartavlatbol_7.jpgUraim, a fellegekből szálljanak már le a földre és mondja  meg valaki, hogy a kormánytól és kerülettől összesen mennyi pénzbeli ellátásban részesülnek évente a csepeliek?

Első kézből, személyesen Csepel polgármesterétől értesülhettünk arról, hogy rendszeresek az egyeztetések közte és az önkormányzati frakciók vezetői között.  A hivatalos helyi fórumokon (csepel.hu, CSH) azonban egyeztetésnek nyomát sem találjuk. Ott mindig csak Borbély Lénárd beszél, valójában igét hirdet. Még csak véletlenül sem tudhatjuk meg,hogy milyen kérdési, javaslatai voltak az egyeztetésnél a frakcióvezetőknek.

Ha valamit mégis  meg akarunk tudni, akkor tűvé kell tennünk a világhálót, hogy rátaláljunk egy-egy csepeli ellenzéki frakcióvezető véleményére. A csepel.hu és a CSH miért nem áll szóba az ellenzékkel? Miért nem kaptak, kapnak szót a CSH-ban az ellenzéki képviselők? Blogunk egyébként nem rég foglalkozott az egyik "egyeztetés" témájával, a korábban kiszivárgott, költségvetési javaslattal. 

https://csepeliek.blog.hu/2021/02/21/ezen_a_heten_tortent_csepelen_2021_februar_14-tol_21-ig   Akkori véleményünkből most csak két gondolatot idézünk:

 „A javaslat a költségvetési bevételek 22 százalékos csökkenésével számol, míg a kiadási oldalon 157 százalékos növelésre (!) tesz javaslatot, amiből a legnagyobb tétel a

működési kiadások 142 százalékos növelése. Működésre megy el tehát a kiadások több mint 62 százaléka, ami hosszabb távon a fejlődés komoly gátja lehet. Itt kell megjegyezni, hogy emiatt is érthetetlen a Polgármesteri Hivatal tervezett 20 fős létszámnövelése.

A tavalyi előirányzottakhoz képest jelentős, 30 százalékos visszalépést tervez a polgármester a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat önkormányzati támogatásában. A közel 126 milliós elvonás felveti a kérdést, megértette-e Borbély Lénárd a COVID-19 okozta veszélyhelyzet egyik legfontosabb tanulságát, miszerint a jövőben jóval nagyobb összegeket kell fordítani az egészségügyi rendszer egészének fejlesztésére, önkormányzati szinten is. A példa azt mutatja, nem. Mindezek miatt nem tudjuk elfogadnia a polgármester saját fb oldalán tett állítását, mert szerintünk ez nem „kiszámítható és fenntartható költségvetés”.

A költségvetés kapcsán ugyanakkor most nem tesszük szóvá a szociális támogatásokra tervezett elképesztően alacsony összeget, mert évekkel ezelőtt a szociális támogatási rendszer átkerült Budapest Főváros Kormányhivatalához. Kíváncsiak vagyunk azonban, hogy mennyit fordít a kormányhivatal a csepeli ellátottak pénzbeli juttatásaira, de a hivatal honlapján nem találtuk meg az adatokat, viszont a költségvetési javaslat 16. oldalán ez olvasható: 

„Az ellátottak pénzbeli juttatásaira 2021. évben nem terveztünk a Magyar Államkincstár útmutató alapján. Jegyzői feladatellátás keretein belül a Családtámogatási Iroda nyújt rendszeres és kiegészítő támogatást a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára, 2019. óta pénzbeli ellátásként. Ezen összeg a központi költségvetés kiadása, a Hivatal továbbadási célból folyósított támogatásként számolhatja el, költségvetésben nem tervezhető.”

Uraim, mondja már meg valaki, hogy a kormánytól és kerülettől összesen mennyi pénzbeli ellátásban részesülnek évente a csepeliek?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516439548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása