CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel: Le az öregekkel?!

2021. május 24. 00:02 - csú

nyugdijas_par_1.jpgAzok a dolgozó emberek, akik egész életüket a gyárak műhelyeiben, az irodák mélyén, és a közszolgáltatások embert próbáló beosztásaiban hosszú évtizedeket dolgoztak, életük végére megnyomorított sorsot, és gúnyos megaláztatást kaptakTársadalmi szolidaritás nincs! Kiölték az emberekből!

Na, most aztán a kormány jól kistafírozza a szóban úgy védett öregjeit! A Kossuth rádió szerint „akár évi tízezer forint” is lehet azaz összeg, amit a jóságos kormányunk évközi juttatásként a nyugdíjasokhoz küld.

Bravó! A jelenlegi árakon ezzel kint is vannak az öregek a vízből! A száguldó, - de hamis adatokkal elhazudott - infláció mögött teljesen elértéktelenedett nyugdíjak, és az éhhalál szélére sodort öregek vannak. Azok a dolgozó emberek, akik egész életüket a gyárak műhelyeiben, az irodák mélyén, és a közszolgáltatások embert próbáló beosztásaiban hosszú évtizedeket dolgoztak, életük végére megnyomorított sorsot, és gúnyos megaláztatást kaptak. A százezer forint környéki nyugdíjak ugyanis nem hogy a minőségi életet, de a puszta életet sem teszik már lehetővé!

Azok az  árucikkek, amelyek a nyugdíjasok szükségleteinek zömét adják évente 20-40 százalékkal

emelkedtek. (Vannak kiugró számok is, amik több mint 100 százalékos növekedést mutattak az előző évben.) A „nagyszerű” jegybank elnök pedig rákapcsolt és még az eddigitől is gyorsabb módon értékteleníti el a pénzünket. A miniszterelnök és a NER viszont minden évben nagy csinnadrattával „emel” néhány százalékot. Ennek hatására az egyedül álló nyugdíjas ebben az évben lehet, hogy oda jut, hogy már nem azon kell lamentálnia, hogy mit fizessen ki, az élelmet, a gyógyszert, a lakbért, vagy a közüzemi díjakat, hanem azon, hogyan tudna ebből az élhetetlen világból mielőbb eltávozni.

Társadalmi szolidaritás nincs! Kiölték az emberekből!

Sokan vélik úgy, hogy az öregek terhet jelentenek a társadalom számára. Lehet hallani, hogy éppen a most uralkodó politikai irányzat sugallatára a jogosítványukat is vissza akarják vonni. Csak még azt nem döntötték el, hogy 50-60 vagy 70 év legyen a korhatár. Arra a kérdésre, hogy mivel és hogyan menjenek így orvoshoz, kórházba az örege, azonnal jön a hetyke válasz: Taxival! Ez pedig erősen hajaz Maria Antoaniett-nak tulajdonított érzéketlenségre és kegyetlenségre: „ha nincs a szegényeknek kenyerük, miért nem esznek kalácsot?”

 Nem csoda tehát, ha feleslegesnek, haszontalannak érzik magukat Magyarországon az öregek! A fideszes rendszer nem szünteti meg a nyugdíjat, csak Matolcsi vezérletével szépen elinflálja, jelentéktelenné teszi! Nem gúnyolja ki (még?) óriásplakátokon a nyugdíjasokat, csak megalázza, ellehetetleníti őket.

A NER, egyelőre hivatalosan hallgat az ügyben. Úgy tesz, mintha nem érzékelné a visszásságokat. Nem vitatja a nyugdíj intézményét, sőt a miniszterelnök még évente „emeléseket” is végrehajt! /Nesze semmi, fogd meg jól!/ A cselekedetei viszont egyértelműen azt mutatják, hogy törekvése abba az irányba hajtja, - amit a celebekkel már évek óta próbál a közvéleménnyel, főleg annak fiatalabb korcsportjával elfogadtatni: Le az öregekkel!

Az országot vezető elit súlyos hallgatása mögött szerintem nem az a kérdés feszül, hogy megszüntessék-e a nyugdíjakat, hanem az, hogy mikor?

A mostani magyar kormány számtalan helyen mutat erős kötődést megnyilvánulásaiban, a szavakban úgy rühellt Rákosi rendszerrel. A nyugdíj ügyében is azt a rákosista gyakorlatot vallja; „nem kell a békát agyonverni, elég, ha leeresztik róla a vizet”!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116557306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása