CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt, igaz volt: 150 új lakás kulcsát adtak át a Csepeli Munkásotthonban

2021. május 29. 00:02 - csú

banhalmi_janos_csepeli_uj_hazak_1970_csillagtelep.PNGA Csepel Vas- és Fémművek ötvenöt évvel ezelőtt, 1966-ban indította azt a  lakásépítési programot, amelyiknek most csak egyik állomásáról adunk korabeli tudósítást egy 1970-es újságcikk közlésével. A többi a száraz, csak számokat és tényeket tartalmazó cikkből kiderül:

A Csepel Vas- és Fémművek lakásépítő akciója keretében szombaton a Csepeli Munkásotthonban ünnepi külsőségek között adták át 150 lakástulajdonosnak a XXI. kerületben, a Bajcsy-Zsilinszky úti telepen felépült új otthonok kulcsát. A gázfűtéses, hideg-meleg vízzel, beépített bútorokkal ellátott lakások többsége kétszobás. Az idén még 114 lakás átadását és további 361 építésének megkezdését tervezik.

A lakásépítési akciót a Csepel-művek 1966-ban indította meg és az építéshez szükséges pénzt a vállalat adta. Évente mintegy 100—130 lakást építettek. Eddig összesen

364 új otthont adtak át  Csillagtelepen és a Bajcsy-Zsilinszky úti lakónegyedben.

A fémművek pártbizottsága, KISZ-bizottsága és szakszervezeti bizottsága a lakások elosztásánál gondosan mérlegeli az igénylők lakás- és szociális helyzetét; figyelembe veszik a kérelmezőnek a vállalatnál eltöltött munkaidejét és törzsgárdatagságát, végzett munkáját, magatartását és családi körülményeit. Elsősorban a fizikai dolgozók és a fiatal házasok lakásgondjain kívánnak enyhíteni.

Forrás: Népszabadság, 1970. március 22

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8016575174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása