CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aranybánya és parkolópálya csak csókosoknak Csepelen (Egy hét: 2021. május 24-től május 30-ig)

2021. május 30. 00:02 - csú

kozterulet-felugyelo_csepelen.pngLehullott a maszk, vége az engedékenységnek! A közterület-felügyelet munkatársai  május 26. óta szigorúan ellenőrzik a csepeli polgármesteri hivatal előtt álló gépjárműveket. A parkolókba már csak a kiválasztottak állhatnak be. Az önkormányzatot felkereső csepeliek meg keressenek maguknak máshol parkolót. Valahol Európában? Nem! Valahol Csepelen…

Azt írta kedden a csepel.hu, hogy a kerületben visszaáll a régi parkolási rend. https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13390-visszaall-a-regi-rend-a-parkolast-illetoen Nem is lenne ezzel gond, bár Csepelen nincsenek parkolóórák, a csepeliek tájékoztatása akkor is fontos. A gond ott van, amikor a szerkesztő az önkormányzat oldalán, közpénzből, elkezd moralizálni vagy inkább átlátszó módon politizálni, amitől egyébként másokat eltanácsolnak: „Az önkormányzatok eltérően reagáltak a kormánydöntésre, van, ahol csak júniustól kell fizetni, de a baloldali vezetésű I. kerület egy részén már a hétvégén is jegyet kellett váltani.”

Igen, az önkormányzatok eltérően reagáltak, annyira eltérően, hogy önkormányzati szövetségek, polgármesterek sora ítélte el az ingyenes parkolást, s az utóbbi időben már a fideszes polgármesterek közül is sokan szólaltak fel ellene. Eltérően reagáltak azért is, mert nem mindenkit egyformán érintett a kormány önkormányzat ellenes politikája, bár voltak fideszes önkormányzatok, amelyek jelentős „visszatérítést” kaptak,

szerintünk Csepel is. https://www.onkormanyzatiklub.hu/kiemelt-temak/113-virus/17174-a-polgarmesterek-tobbsege-veget-vetne-az-ingyenes-parkolasnak, Ezeket a feszültségeket a Borbély-Ábel-Vida-féle csepeli média egyáltalán elhallgatta, a polgármester nem reagált semmire, csapata most valamiért nekimegy az ellenzék által támogatott I. kerületi polgármesternek. Lehet, hogy azért, mert egy sor kérdésben nem hallgat mint a csepeli polgármester?

Ami pedig a „Csepelen, az érintett Szent Imre téren is visszaáll holnaptól a régi rend” szövegű mondatrészt illeti, az azt jelenti, hogy a Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszon csak a kiválasztottak parkolhatnak, az önkormányzatot felkereső csepeliek meg keressenek maguknak máshol parkolót. Valahol Csepelen…

………..

Csütörtök délután Németh Szilárd fb oldaláról tudtuk meg: nagy napja volt az ország házának és az országnak is. Ismét hozzászólt Németh Szilárd a Fidesz-KDNP listájáról bekerült képviselő. A parlament.hu szerint ebben a ciklusban ez volt a 77. hozzászólása. Gyakran megszólaló, hozzászólásaival időnkét nagy vihart kavaró képviselője az országot irányító bátor 133-nak. Facebook oldalán közölte is a hozzászólásáról készült képet, föléje az alábbi szöveget írta: 

 „A Fidesz képviselőcsoportja támogatja a diákváros megépítését és a csepeli sportfejlesztéseket, amely nemcsak a csepeliek, a budapestiek, hanem valamennyi magyar ember érdeke, nemzetstratégiai kérdés, nemzeti ügy, hiszen közös jövőnket, a nemzet fővárosának megújulását, fejlődését, a magyar felsőoktatás megerősítését, a magyar fiatalok boldogulását szolgálja.” 

A szöveg magáért beszél, „mutatja” a szövegelő embert. Így ír a Orbán egykori rezsiharcosa. Németh összeköti a diákváros és a csepeli sportfejlesztés ügyét, majd, indoklásul, nem kis demagógiával, hozzáteszi az ilyenkor szokásos kormányzati lózungokat.

Az, hogy az ország nagy része, a budapestiek döntő többsége nem ért egyet a kormánnyal a kínai Fudan Egyetem betelepítésével és a fővárosnak ígért területen való felépítésével, és az emiatt háttérbe szorított diákvárosi elképzelésekkel, nem érdekli.

A nagy megfelelési kényszer miatt azt is elfelejtette leírni, hogy a csepeli sportfejlesztések ügyében szembekerült saját korábbi elképzeléseivel, kijelentéseivel, miszerint a „Csepel SC a csepelieké kell, hogy legyen”. Ezek szerint sohasem gondolta komolyan. A csepeliek véleménye sem számít már. Csak a saját harca, baloldal elleni dühe vezérli. Érdekes jele ennek a fb-oldalán közölt kép alatti bejegyzése, a hozzászólására való felkészülésről. A képen látható, hogy asztali számítógépén, amely előtt ül, piros-kék Csepel SC-s maszkkal az arcán, ott „hever”, nem véletlenül, a „Vörös Csepel” című, 2011–es hazugsággyűjteményes kiadványa, amellyel a hatalomra kerülése előtti szocialista önkormányzati vezetést akarta lejáratni. Tizenegy év után is itt tart. Mellesleg a Csepel SC színe, 1912-es létrejötte óta, a kék-piros! 

Németh közösségi oldalán azonban eléggé homályosan fogalmazott. A magyarnarancs.hu írta meg pénteken a törvényjavaslat „csepeli sportfejlesztések”- re vonatkozó pontos szövegét: 

 „A csepeli sportélet megújítása, a csepeli sportinfrastruktúra védelme és fenntartható fejlesztése érdekében a Csepel Sport Club egykori sportinfrastruktúrájára épülő fejlesztési program (a továbbiakban: Csepel SC fejlesztési program) megvalósítása kiemelten fontos közérdek, amely az érintett állami és önkormányzati szervek, a civil és egyéb szervezetek, valamint a természetes személyek együttműködésével valósul meg.”

https://magyarnarancs.hu/belpol/nemeth-szilard-atgazol-a-csepeli-fideszes-onkormanyzaton-hogy-a-keruleti-sportberuhazasat-megvalositsa-238830

A törvényjavaslat elfogadásával a csepeli változtatási tilalomnak annyi. Több kerületi ellenzéki politikus, Csepel országgyűlési képviselője is érintette már a témát, a Csepel SC körüli botrányt és bírálta okozóit. Blogunk már február 24-én, majd az elmúlt hetekben többször is foglalkozott az üggyel, reagált a fejleményekre. Cikkeinkben ismertettük a törvénytervezet szövegét, majd felhívtuk a figyelmet a törvényjavaslat elfogadásának várható következményeire. 

Nem történt semmi. Csepelen az önkormányzati vezetés hallgatott, a polgármester nem vállalta a nyílt konfrontációt. Nem véletlen, hogy Németh a törvényjavaslat elfogadására csendben létrehozta a Csepel SC Alapítvány új összetételű kuratóriumát, amiről blogunk pénteken jelentetett meg egy írást, Németh Szilárd bukott, kipróbált „csókosai” már voltak a csepeli spájzban, most a Csepel SC Alapítvány kuratóriumában vannak, címmel. 


Borbély Lénárd gyakorlatilag elvesztette a játszmát. A csepeli érdekekre aló hivatkozására a hatalomból senki nem válaszolt. A magyarnarancs.hu-n megjelent írás, Németh Szilárd átgázol a csepeli fideszes önkormányzaton, hogy a kerületi sportberuházását megvalósítsa címmel.

Szerintünk pontos és reális elemzés.

………. 

A polgármester ezen a héten sem szólalt meg az önkormányzati lakások kötelező, kedvezményes értékesítése ügyében. Igaz, néhány napja az önkormányzatok és a szakmai szervezetek tiltakozása hatására, több fideszes polgármester megszólalása után, visszakozott az előterjesztő és a Fidesz-frakció. A tervezett változtatás azonban immár teljesen diszkriminatív és gusztustalan lesz. Mint kedden kiderült, „a kormány ugyanis vélhetően csak  a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni a módosító javaslatot.” Elképesztő. A világörökség kiárusítható lesz a gazdagoknak és a fideszes haveroknak.    

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210526/nagy-fordulat-kovetkezhet-be-az-onkormanyzati-berlakas-ugyben-484920 A csepeli média erről sem írt egy sort sem, pedig nem csak az igazság, de az önkormányzati érdek és a szolidaritás is megkívánta volna a megszólalást. Borbély hallgatott. Csepelt most már nem érinti az ügy, „csak” két baloldali önkormányzatot akarnak tönkretenni.

……….

A „Kormányzati elvonások miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatok” körében már zajlik az ingatlanok kényszer eladása,  írta hétfőn a Népszava

https://nepszava.hu/3120662_mar-zajlik-az-ingatlanok-kenyszereladasa 

A cikk szerint „Belehúztak a peremkerületek is. Csepel ugyan a tavalyi 2,8 milliárdos lódulás után, az idén csak 79 millióra számít,...” A pontosság és a korrektség kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy a csepeli önkormányzat képviselő-testülete 2019. szeptember 26-án, az „Észak-Csepelen megvalósítandó sportfejlesztési programra való tekintettel” ingatlanokat adott át – ingyenesen –, a Magyar Államnak és ez realizálódhatott 2020-ban. Azonban a csepel.hu vagy a polgármester sem reagált az írásra, pedig az önkormányzati vagyon csökkenése, az ingatlancsere ellenére, jogos megjegyzés lehet.  

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2019/09_26/166._sz._et._Deli_Varoskapu_progr._hat.pdf  

A csepel.hu és a Csepeli Hírmondó a két évvel ezelőtti döntés után viszont már csak sima ingatlancseréről írt, aminek az „egyenértékűsége” vita tárgyát képezheti. Ennél érdekesebb, hogy mikor lesz valóság a Csepelre tervezett, a testületi anyagban jelzett sportfejlesztésekből: 15 ezer férőhelyes atlétikai központ, evezős pálya és extrém park. Az ingatlancseréről két éve van döntés, azóta már az előterjesztésben szerepelt Diákvárost is máshova tervezi a kormány. Mi lesz a többi csepeli fejlesztéssel egy esetleges újabb áttervezés után? Vagy miért kell 15 ezres atlétikai stadion Csepelre, ha Németh valóban fejleszteni fogja a Béke téri stadiont? A válaszokra valószínűleg még sokáig kell várnunk.   

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9316576026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása