CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bedugulás, az elterelés a csepeli utakon és a politikában egyre csak fokozódik. - Egy hét (június 6-tól 13-ig)

2021. június 13. 00:02 - csú

m0-as_zsufolva_2.PNGKét jelentős hatású lezárás (Deák híd északi része, Víztorony környéke) teszi rövidebb hosszabb ideig kezelhetetlenné a következő hetekben a csepeli közlekedést. A csepeli önkormányzat hivatalos szócsöve erről a saját forrásából nem adott önálló hírt. Érthetetlen miért csak a honlap fb oldalán, a csepel.info-tól átvett szöveggel tájékoztatták a csepel.hu olvasóit, hogy „jövő héttől lezárják a hárosi Duna-híd északi hídját felújítás miatt”.

Az M0-s autóút Deák Ferenc hídjának M1-es felé vezető  részének teljes szélességben való lezárása augusztus végéig fog tartani.

Eddig is komoly gondok voltak a csepeli közlekedéssel, hétfőtől további dugókkal kell számolnunk, miközben a Víztoronynál  is  forgalmi elterelés és forgalomváltozás lesz, június  16-30 között! https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13420-lezarasok-a-viztoronynal-junius-16-tol  

Ki a felelős a tájékoztatás elmaradásáért? 

Nem lehetett volna jobban összehangolni a csepeli közlekedést érintő lezárásokat? 

………………….

Sajtótájékoztatóról adott hírt Borbély Lénárd június 9-én, fb oldalán, amiről, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, nem írt semmit a csepel.hu. A tájékoztatót Gulyás Gergely miniszter, Szatmáry Kristóf kormánybiztos és fővárosi kerületi, jobboldali polgármesterek tartották, valahol a XVI. kerületben. https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel  A sajtótájékoztatóról csak képeket közölt, pontos menetrendjéről, tartalmáról semmit. A fölé írt szövegből viszont kiderül, hogy az urak bírálták Karácsony Gergelyt, amiért az „utakra szánt forrásokat … szétosztotta a balliberális kerületek között”..., s ezzel a „magára hagyott kerületekben élő embereket büntette meg..” Az emiatt elmaradt útfelújításokat „...most a kormány támogatásával” a kerület fogja megoldani. Azon túl, hogy ez hazugság, ugyanis három fideszes kerület is kapott „az utakra szánt” forrásokból, van néhány megjegyzésünk a téma kapcsán:

> Június 5-én Németh Szilárd fb oldalán közölte, hogy „Orbán aláírta azt a kormányhatározatot, amely 2 milliárd 314 millió vissza nem térítendő támogatást ad a csepeli önkormányzatnak útépítésekre és útfelújításokra.” A bejegyzés azt sugallja, hogy mindezt Németh Szilárd rendezte el.

> Két nappal később a csepel.hu közli Németh bejelentését, majd hozzáteszi: „Információink szerint Borbély Lénárd polgármester és a csepeli önkormányzat hónapok óta egyeztetett a forrásról, és javarészt kész tervek vannak az aszfaltozásra váró utakra.” Mintha Borbély intézte volna el az egészet. 

> A következő napon, a Magyar Közlöny számából kiderül, hogy a „koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése kapcsán szükséges, fővárossal összefüggő intézkedésekről” kormányhatározat született, s 8 milliárd forintot osztottak szét aszfaltozásra, 6 budapesti kerület között. A listán Csepel 2,3 milliárddal szerepel. 

> Végül, június 9-én a 444.hu cikkében lényegében ismerteti a Magyar Közlönyben megjelenteket. 

https://444.hu/2021/06/09/hat-kizarolag-fideszes-vezetesu-keruletnek-adott-utepitesi-tamogatast-a-kormany Arról nem ír, hogy sok önkormányzati szövetség, fideszes és ellenzéki polgármesterek sora követelte, adja vissza a kormány a szolidaritás címén elvont milliárdokat az önkormányzatoknak.

Akkor most itt állunk, s akiket érdekel, lázasan kutathatják, hogy Némethnek vagy Borbélynak köszönheti Csepel a fővárostól elvont ~ 100 milliárdból, nagy kegyesen, a fideszes vezetésű kerületnek visszacsurgatott milliárdokat. A többség meg csak nézi a két kerületi potentát párharcát. Remélik, hogy a csepeli választók jövőre véget vetnek a vircsaftnak. Addig a két úr hadd vitatkozzon, maguk alatt vágják a fát. Közben azért ne feledkezzünk meg arról, hogy az eredeti bűnt a kormány követte el, amikor „a veszélyhelyzetre hivatkozva jogosítványokat és százmilliárdokat vont el az önkormányzatoktól”. https://csepeliek.blog.hu/2021/06/08/csepel_latja_karat_ket_fideszes_huberur_hatalmi_szinjatekanak#more16585576  Szemben, a mintaországnak tekintett Ausztriával, amely egymilliárd euró támogatást adott az önkormányzatoknak. Ennyit a magyar állam önkormányzati politikájáról. https://hvg.hu/gazdasag/20200525_ausztria_onkormanyzat_varosok_jarvany_koronavirus 

Ui.: A hírt közölte a csepel.hu fb oldala. Érdekessége: a kép fölött a sajtótájékoztatóval kapcsolatban az szerepel, hogy „a polgármesterekkel közösen tartottak” sajtótájékoztatót. A kép alatt idézik a polgármester fb oldalán közölt ugyanazt a szöveget, amelyen a tartottak szó helyett a „tartottunk” szó olvasható. Mi lehet az eltérés oka? Akkor most ki tartotta a sajtótájékoztatót: mi vagy ők? Tényleg lényegtelen kérdés vagy mégis mutat valamit a polgármester személyiségéről?

……….

A csepel.hu közölte a magyarnemzet.hu Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott beszédét. Három hír azonban kimaradt a beszédben is említett Fudan Hungary Egyetemmel és az egészségüggyel kapcsolatos témakörből, a szerkesztőt ingerküszöbét ezek már nem érték el.

Az egyik, hogy még csütörtök délután az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága módosítást fogadott el az államfő által megfontolásra visszaküldött ingatlan nyilvántartási törvényen is: 

A Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról szóló törvény várhatóan rögzíteni fogja, hogy a kormány legkésőbb 2022. december 31-éig beszámol az Országgyűlésnek az intézmény létrehozásával kapcsolatos beruházás előkészítéséről és a megvalósítás tervezett költségeiről.”

https://nepszava.hu/3122674_jovo-ev-vegeig-kell-beszamolnia-a-kormanynak-a-fudan-beruhazasrol-es-annak-koltsegeirol Ami azért is érdekes, mert az Orbán- kormány mandátuma az 2022-es országgyűlési választásokig tart, s beszámolót az új kormányra(!) bízza. Megdöbbentő! A másik, hogy a törvényalkotási bizottság az egyetem kapcsán tovább két javaslatot hagyott jóvá: ingyen biztosítaná az állami ingatlanokat a projekthez és kiemeltté tenné a beruházást. Tehát továbbra is folytatódik a Fudan projekt – mintha semmi sem történt volna. (Népszava, 2021.06.11.)

A harmadik: Orbán a beszédében azt mondta, hogy az egészségügyben „átszervezésre nincs szükség, ilyesmiről a kormány nem tárgyalt”. Nem is kellett tárgyalnia a témát, mert  veszélyhelyzeti rendelet szerint a kapacitás és a személyzet átszervezése az országos kórházi főigazgató feladata, s az erről szóló levelet már kiküldték a vidéki kórházaknak, miközben a törvényalkotási bizottság ezzel kapcsolatos módosításokat is jóváhagyott. (Népszava, 2021.06.11.)

Szóval most is igaz Orbán korábbi mondása: „..ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok." Ennek ismeretében javasoljuk a kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakat olvasni.

……….

Borbély Lénárd csütörtökön, fb oldala szerint, a kormány szóvivőjével, Szentkirályi Alexandrával a volt Csepel Művek területén működő Horex Kft-hez látogatott. Nem lehetett valami fontos látogatás, mert a csepel.hu egy sort sem hozott le a programról. Valószínűleg maga a polgármester sem tartotta jelentősnek, mert még azt sem írta le, ki fogadta őket a cég részéről. A cégnek egyébként, a horex.hu szerint két igazgatója van: Reznicsek Zoltán és Hollik Tibor.  Miért kellett elhallgatni a csepel.hu olvasói előtt hogy ki volt a cég képviselője, akivel találkoztak, s mi volt a látogatás konkrét célja, eredménye? Talán Reznicsek úr miatt, aki a 90-es évek közepén fideszes képviselő volt Csepelen vagy csak „időkitöltő” látogatás volt az egész? A cég egyébként jelenleg a Nyugati pályaudvar teljes tetőszerkezetén és a díszítő elemeken dolgozik.

……….

Németh Szilárd, fb oldala szerint, a héten katonáskodott egy kicsit a kecskeméti repülőtéren (külön fényképpel igazolta, hogy ő nem helikopterezett), tábornokokkal fényképeztette magát, pilótákkal parolázott, beszélgetett, zsebre dugott kézzel; 400 milliós birkózócsarnok alapjait tette le Orosházán; többször is megosztotta Orbán különböző eseményeken készült képeit, mondatait. Majd lazításként, nekiment „60 baloldali képviselő” - nek, továbbá Gyurcsánynak, Karácsonynak, Szabó Szabolcsnak. Ő már csak ilyen. Nem szereti, ha nem tudja újra és újra bizonyítani, Orbánhoz való feltétlen hűségét.

……….

A héten, június 7-12 között a csepel.hu facebook oldala összesen 29 képes hírt közölt le, ennek 62 százaléka(!) valamilyen formában a sporttal foglalkozott, ezen belül legtöbbször a labdarúgó EB tiszteletére felújított Csepeli Szurkolói Arénát, illetve a 11-i nyitóprogramját reklámozta. A közösségi oldal népszerűsítette is a polgármestert: Borbély megtekintette az épülő napközis tábort, a nyitás előtt álló csepeli strandot, többször is, részt vett a Humán Szolgáltatások Igazgatósága évzáró rendezvényén, megemlékezett az öt éve nyitott kalózhajós játszótérről, együttműködési megállapodást írt alá, stb. A közösségi oldal híranyagokat vett át Ábel Attila alpolgármester jobboldali hírportáljától, a csepel.info-tól, még pártpolitikai szempontokat szolgáló témákban is. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8516591942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása