CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kálvin téri mesék helyett csepeli fórumot, közmeghallgatást a HÉV-ről!

2021. június 23. 00:02 - csú

a_hev-potlo_busz_szippantos_kocsival_utkozott_-2021-05-27.PNGA HÉV-pótló busz szippantós autóval ütközött a soroksári úton a Közvágóhíd előtt, miközben a kábítás a Kálvin téri bevezetésről, az ötös metróról meg az új kocsikról szól. A HÉV-pótló buszt pótló autóbuszt valamiért mindig kifelejtik a rózsás képből

A május 11-én megtartott lakossági HÉV-fórum után több mint négy héttel még mindig nem jelent meg az online rendezvényen elhangzott lakossági hozzászólásokat is tartalmazó videofelvétel. Miért? Talán valakik félnek a felvétel közreadásától? Ki ezért a felelős? A CSH-ban olvasható, LG által jegyzett írás Borbély Lénárd polgármester és Vitézy Dávid BFK vezérigazgató által közzétett feljegyzések majdnem teljes átvételével készült.
Blogunk a témával májusban két alkalommal is foglalkozott:

https://csepeliek.blog.hu/2021/05/09/csabitas_cselezes_csapdaallitas_csepelen_egy_het_2021_majus_3-majus   

https://csepeliek.blog.hu/2021/05/16/zuros_ugye_elszallo_illuziok_mi_nincs_meg_szetverve_egy_het_csepelen_2020_majus_10-tol_16-ig   

Ezért most csak a http://kiemeltkormanyzatiberuhazasokkozpontja.hu/kozlemeny   linken olvasható, a csepeli HÉV fejlesztését is tartalmazó, a „H5–H6/H7 vonalak összekötése – az észak-déli városi-elővárosi gyorsvasút fejlesztésének előkészítése” c. projektre reagálunk.

 A leírtak szerint a

csepeli HÉV Kálvin térig való bevezetését is tartalmazó fejlesztés előkészítésével foglalkozó anyag határideje 2024.03.30. Arról viszont egy sort sem írt még le senki, hogy ezt követően mikor kezdődik a beruházás és mikorra várható befejezése.

Mivel a polgármester szerint „hihetetlen fontos kérdésről van szó”, javasoljuk, hogy a jelenlegi csepeli HÉV-vonal felújításának határideje, augusztus 31. után a csepeli önkormányzat vezetése tartson közmeghallgatást a HÉV Kálvin térig való bevezetésével foglalkozó tervek készítésének helyzetéről és a csepelieket érintő várható változásokról. 

 V.-a.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816573640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása