CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi van? Csepelen új városközpont létesül a Béke téren? De mi lesz a Szent Imre térrel és környékével?

2021. június 30. 00:02 - csú

nemeth_szilard_a_csepel_sc_latvanytervevel_makett.PNG

Főúri kegy Németh Szilárdtól: "Egy éven belül már használható, modern funkciók valósulnak meg, majd ezek bővülnének újabb és újabb épületekkel, amelyeket egyaránt igénybe vehetnek a Csepel SC sportolói és a Csepel-sziget lakóközössége”.  - Érzik, méltányolják ezt a nagyvonalúságot? „Igénybe vehetnek”! Nem biztos, de talán, megtörténhet, hogyha Némethnek úri jókedve támad, akkor az általa arra érdemesnek tartott csepeliek közül néhányan esetleg igénybe vehetik azt, ami – apáik, nagyapáik, dédapáik munkájának köszönhetően – minden csepelié.

Vége a színjátéknak, lehullott a lepel, kiderült, ami eddig sem volt nagy titok: Németh Szilárd nem a saját pénzéből, hanem az ön pénztárcájából nagyvonalú. Persze ő ezt nem így mondja. Németh úr a kormány támogatásával számol. A magánkézbe került Csepel SC ingatlanegyüttest költségvetési közösségi pénzből akarja fejleszteni, hasonlóan a kormány többi sporttámogatásból megépült/épülő létesítményéhez. Korábbi ígéretei ellenére az általa kreált alapítványba magánosította Csepel SC-t  most meg, többek között a csepeliek pénzéből, akarja fejleszteni. A Demokrata című fideszes szócsőben  ez olvasható:

 „A projekt teljes lebonyolítása hozzávetőleg öt-tíz évet venne igénybe, de az ütemekre bontott fejlesztésnek köszönhetően új, a közösségi életet magas szinten támogató városközpont létesül.

Egy éven belül már használható, modern funkciók valósulnak meg, majd ezek bővülnének újabb és újabb épületekkel, amelyeket egyaránt igénybe vehetnek a Csepel SC sportolói és a Csepel-sziget lakóközössége”. 

Érzik, látják a nagyvonalúságot? „Igénybe vehetnek”! Nem biztos, de talán, megtörténhet, hogyha Némethnek úri jókedve támad, akkor az általa arra érdemesnek tartott csepeliek közül néhányan esetleg igénybe vehetik azt, ami – apáik, nagyapáik, dédapáik munkájának köszönhetően – minden csepelié.

Az érthető, hogy kb. 5-10 év kell az egyelőre látványtervnek minősíthető elképzelés/beruházás  megvalósításához, s ha a pénz megvan, reálisnak is tűnik a határidő, bár valószínűbb a 2030-as évhez közeli befejezési időpont. Ismereteink szerint ugyanis a kormány már 2027-re(!) osztogatja a támogatásokat, ami kérdőjelessé teheti a csepeli stadionfejlesztés közeljövőben történő jelentős anyagi támogatását. https://hvg.hu/gazdasag/20210504_sport_tamogatas_stadionok_sportcsarnok_koltsegvetes 

Az viszont furcsa, hogy miért akar Németh új városközponti funkciókat megvalósítani a területen. Szerinte „..a paralimpiai központ,..a csaknem 3000 ember befogadására alkalmas, új versenysportcsarnok(!) és további két edzősportcsarnok(?),...tanuszoda, ...ökotó.., stb” jelentheti az új városközponti funkciókat?

Egy szót sem szólt a kerületi szakmai szervekkel, az önkormányzattal, a polgármesterrel való egyeztetésről, együttműködésről, hiszen már elérte, hogy a kormány törvényben rögzítette: kiemelt fejlesztési területeken valósíthatja meg álmait. Ezek után nem fog egyeztetni senkivel, senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit csinál a magántulajdonban lévő területen. Majd ő megmondja a csepelieknek, hogy mi szolgálja az adott területen őket. 

Egyre kevésbé meglepő: a csepel.hu nem vette át a hírt, blogunk fb oldala viszont igen. Korábban, a fentiekben említett törvény kapcsán foglalkoztunk is a Csepel SC-vel, most ebből a cikkünkből Németh 2009-es, az egykori Csepel újságban közölt mondatait idézünk

 „….fontos, ...hogy….Csepel népe az alapítványtól visszaszerezze közösségi tulajdonba, amit most el akarnak tőlük orozni. Németh azóta megakadályozott minden elképzelést, és az általa szorgalmazott közösségi tulajdon helyett tavaly, az általa alapított alapítvány tulajdonába vette a Csepel SC közel tízmilliárdos vagyonát. Elorozta a csepeliektől.”  https://csepeliek.blog.hu/2021/06/20/a_csepeli_nep_le_van_szavazva_egy_het_junius_14-tol_20-ig 

Most, 12 évvel később meg elindította az újabb ígéretcunamit, amivel a jövő évi választásokra készül. A csepeliek eddig 2014-ben és 2018-ban két választáson utasították el. Felkészülés 2022-re….

E.-S.

Fotó: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1916607054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása