CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ingtag ingatlan ügyek Csepelen a volt nagy gyárban és a kerületben fideszes rájátszással

2021. július 28. 00:02 - csú

csepel_muvek_csm_fobejarat_sotet_felhok_1.PNGMostoha gyermek? A csepeli gyártelep és az ott működő vállalkozások fejlődése a kerület érdeke is, s ennek felelősségétől az önkormányzati vezetés sem szabadulhat.

Júliusban véget ért a koronavírus miatti 10 hónapos kényszerszünet a csepeli képviselő-testületi munkában is. Az első kt-ülésen két előterjesztés is foglalkozott a volt Csepel Művek területén lévő ingatlanok elővásárlási jogaival.

Nem azt gond elsősorban, hogy az önkormányzat nem kívánt élni az elvásárlási jogával, bár hosszabb távon javíthatta volna az önkormányzat gazdasági, politikai pozícióit, hanem, hogy évek óta nem tett semmit a gyárváros 200 hektáros területének fejlesztéséért, a terület tulajdonosait összefogó Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesülete elnökségével kötött korábbi megállapodások végrehajtása érdekében.

Már pedig a terület reorganizációja, a fejlődés feltételeinek megteremtése, a kerület „szövetébe” való bevonása kormányzati, önkormányzati segítség, együttműködés nélkül nem fog menni. Igaz, a fideszes kormány elvette az önkormányzatoktól a cégek által befizetett iparűzési- és építményadó jelentős részét, ettől még a helyzet nem változott: a csepeli gyártelep és az ott működő vállalkozások fejlődése a kerület érdeke is, s ennek felelősségétől az önkormányzati vezetés sem szabadulhat.

A Széchenyi u. 87 alatti ingatlanon a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola „kisépületében” a HETA Alapítvány által létrehozott Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola működött, 2006- 2015 között. Nem hosszabbították meg az iskolával az együttműködési megállapodást, még azt sem engedték meg, hogy az alapítványi iskola vezetői és diákjai megkoszorúzzák az iskola korábbi két tragikus sorsú vezetőjének emléktábláját.

Az önkormányzat vezetése 2016-ban, átadta az egész ingatlan vagyonkezelői jogát a Dél-Pesti Tankerületi Központnak, amely öt év alatt gyakorlatilag nem sokat tett az ingatlan állagának megőrzése érdekében... Az épület állapota leromlott, most jogosnak tűnik a bontás, de a felelősség felvetése is.

Kiköltöztettek egy sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkoztató iskolát, majd hagyták tönkremenni az épületet. Senki nem vállalja a felelősséget?!

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916615196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása